Nekropola, Boris Pahor.
Ne sjecam se jesam li ikad procitala nesto slicno. Ta kolicina uzasa nije me obuzela nikad.
Roman je takav da ne mozes reci da ti se svidio. Rijec je o, da se tako izrazim, dokumentaristickom prikazu konc. logora.
Ne bi bilo lose da ga neke "persone" procitaju.
Sinoc me to tako deprimiralo da nisam mogla spavati, a bilo je prilicno kasno pa se nisam mogla umiriti ni epizodom Prijatelja![]()
Sad si me zainteresirala
Baš gledam po internetu i vidim da je Boris Pahor 100-godišnjak![]()
Daniel Glattauer, Dobar protiv sjeverca
http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=5944
O tome kako jedan na krivu adresu odaslani mail potrese dva života. O platonskoj ljubavi i čežnji i moralnim dvojbama.
Jesam, bila mi je jako, jako dobra.
Jesi li citala njenu novu (pod pseudonimom Robert Galbraith) "The Cuckoo's Calling"? Preporuke!
Zadnje procitano: Sue Townsend: "Adrian Mole: The Prostrate Years", Melissa Hill: "Before I Forget" i "The Truth About You".
I upravo zavrsavam Folleta, "World Without End.".
procitala sinoc dance i strance
zanimljivo, iako bi moglo biti puno bolje napisano
https://webknjizara.hr/index.php?pag...mart&Itemid=28
definitivno joj daj još jednu šansu
meni je isto bila mučna u početku, jako
i taj mi se osjećaj periodički ponavljao tijekom čitanja
no, usprkos tome me oduševila
Kasna obitelj mi je definitivno njena najbolja knjiga
i jedna od 10 najboljih koje sam čitala
eno je i Amoz Oz jako hvali
i dijelim tvoje oduševljenje Munroicom
Onda ću je uzeti u knjižnici kad pročitam zadanu lektiru, tj. Harry Pottera
Naime, sin mi je zaluđen tim knjigama, preko zimskih praznika je progutao 5. i 6. knjigu, sad je na 7. Ali zaključio je da ne bi mama smjela zaostajati za njim, pa je prvi dan škole otišao u knjižnicu, na svoju iskaznicu ponovo posudio 3. knjigu (zna da sam prve 2 pročitala) i donio mi doma. I sad me svaki dan ispituje na kojoj sam strani.
Knjižničarka ga je pitala da zašto posuđuje 3. knjigu nakon 6., a on joj je zmuljao da će sad čitati napreskokce, jer se bojao da mu ne bi dala knjigu da joj je priznao da je za mamu.
Sreća pa se lako čita.
Usput čitam i roman Gerbranda Bakkera "Gore je tiho". Nisam previše očekivala u početku, zapravo, mislila sam da će mi biti dosadna, ali izvrsna je! Knjiga baš po mojoj mjeri, tj. ne događa se ništabaš mi nekako opuštajuće djeluje.
Mene moja kćer nije morala nagovarati da to čitam![]()
A ne znam, ja sam mislila da su mi dvije knjige iz serijala dovoljno, ali sin je zaključio da nije
Ionako mi stalno prepričava scene iz knjige, pa se osjećam kao da sam to već prije čitala.
Ali što je istina - istina je, knjiga je idealna za "mozak na pašu", zanimljiva je, a nije prezahtjevna.
Ja sam izgleda imuna na Harryja Pottera, uopće me nije impresionirao
Pročitala sam prvu, dalje se nisam mogla natjerati.
Nemam puno vremena za čitanje pa mi je onda žao čitati nešto za što nisam "vruća mušterija"
Meni su te knjige začuđujuće dobre, ne bih ih sama vjerojatno čitala, ali sam ih čitala kćeri i pritom se dobro zabavila, sad smo na samom kraju sedme knjige. Prve dvije su prilično dječje, ali onda postaje interesantnije i za odrasle.
Knjige su prilično duhovite, a priča poprilično drži vodu, vidi se da je autorica stvarno gotovo od početka serijala imala tu priču u glavi.
Naravno, ima jako puno objašnjavanja, a poruke su vrlo očigledne, no to ipak jesu knjige za djecu.
Sviđa mi se što svi likovi imaju svoje vrline i mane - dakle nije sve crno bijelo, a ono što mi se najmanje sviđa je što su glavni likovi dosta plošno opisani.
Ja potpisujem Mimu. Mi smo isto na sedmoj knjizi, citam naglas, no istina, malo smo se zasitile pa sam posudila Charlotinu mrezu. U tome uzivaju.
Malo sam si sredjivala knjiznicku wish listu i to... Zbrojila sam da sam prosle godine procitala 53 knjige (ne racunajuci neke koje sam vec prije citala), i od toga su mi apsolutni favorit bile knjige Hilary Mantel, "Wolf Hall i "Bring Up the Bodies" (i nestrpljivo ocekujem zadnju iz trilogije, The Mirror and the Light).
Nakon toga, Robert Galbraith (AKA J.K. Rowling), "The Cuckoo's Calling", pa "Hunger Games" saga, pa onda ponovo J.K. Rowling, "The Casual Vacancy".
British chick-lit ugodno iznenadjenje mi je bila India Knight.
Onda, G.R.R. Martin, "A Song of Ice and Fire" - kad zavrsim Folleta, prebacujem se na zadnji dio zadnje izdane knjige ("A Dance with Dragons" je ovdje podijeljena u 3 dijela, meni nedostaje 3.); pa Tariq Ali i njegov "Islamski kvintet" (iz kojeg su mi najbolje "In the Shade of Pomegranate Tree" i "The Sultan in Palermo").
I tako to...![]()
Čitam Zaljubljivanja Javiera Mariasa - premda nisam zaljubljenica u ljubavnu tematiku, dapače, zaobilazim u širokom luku. No, dala sam joj šansu, ne znam kakva mi je, još se nisam opustila, na početku sam.![]()
Završila Norvešku šumu.
Prvih 50 - tak stranica sam se hrvala sa stilom pisanja (to mi je prva Marukamijeva knjiga), a onda sam se prepustila i krenulo me
No, moram pročitati još barem jednu - dvije njegove knjige da donesem konačan sud.
Nisam neko vrijeme pisala, ali par knjiga sam procitala:
Za opustanje toplo preporucujem ( a cini mi se da sam vidjela u Areni u Algoritmu (?) da je prevedena i na hrvatski: The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared, Jonas Jonasson.
Malo razocaravajuce, onako vise za citati na plazi ako nemas sta drugo Marina Lewiczka Various Pets Alive and Dead i We Are All Made of Glue. Njeni Traktori i Jagode su mi bile dvije jako smijesne knjige, ali mozda da ih sada citam mi se vise ne bi svidjele.
Ne znam jesam li vec spomenula India Knight Don't you want me. Totalni chick-lit. Jos jedna za na plazu.
Jos uvijek citam Virginiu Woolf, ali sada na e-readeru. Pri kraju sam vec bila papirnate knjige, pa sam onda pocela citati iz pocetka na e-citacu, ali mislim da cu ipak samo procitati kraj. Knjiga je super, ali bas nije za citanje po doktorskim cekaonicama. Barem meni. Totalno se pogubim ako se ne koncentriram na citanje. Ne mogu vjerovati da tako taknu knjiicu citam jos od ljeta....
Došla sam danas samo da vam preporučim upravo pročitalu knjigu i vidim da je i Mrs Happy preporučuje. "Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao!. Jonas Jonasson.
Malo je reći da me je knjiga oduševila. Ima sve što očekujem od dobre knjige. Priču, humor, pamet, točnost, povijest, ljubav, putovanja, malo kriminalistike, malo fantazije i jednu slonicu.
Toliko mi se svidjela da mislim ići opet od početka, sada polako, naći još dobrih mjesta, koje sam možda u prvom čitanju preskočila dok sam se smijala ili zamišljala da ležim na plaži sa koktelom u ruci, kao i protagonist.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 22.01.2014. at 14:02
Beti3, tako si napisala dobru kritiku, da ju vec nisam procitala, sad bih je sigurno isla citati, hehe.
Sasa Stanisic, Kako vojnik popravlja gramofon. Odlicno, odlicno!
Rijec je o romanu koji opisuje dogadjaje u Bosni, u Visegradu prije, u vrijeme i poslije rata. Kakav opis
No, ustvari je tako- knjiga je prepuna divnih, smijesnih, tuznih... crtica iz odrastanja djecaka Aleksandra. O njegovoj obitelji, susjedima, dobrim i losim ljudima.
Preporucam svakako. A ja se veselim sljedecem Stanisicevom romanu![]()
Anci, kako napredujes s onom drugom?
Ja sam pak zavrsila Kena Folleta, "World Without End" (nesto kao nastavak "The Pillars of the Earth") - nije losa onako generalno, ali je puno previse predvidljiva. :/
Jane Fallon: Ljubav u četvero
Lisa Kleypas: Vrag plavih očiju
- obje su slatki, lagani ljubići, baš kakve volim čitati za opuštanje
Predlažem da odsad više ne stavljamo škartoce kad nam se knjiga ne svidi ili je ne dovršimo.
I jedno i drugo je legitimno pravo čitatelja.
Slažete li se?
Oprosti, Jurana
Što si opasna :D
Slažem se! Ali, ako zaboravim, oprostite mi!
Konkretno sam stavila škartoca jer znam da Elly voli tu knjigu (Woolf Hall), a meni nije išla.
Nemam otpor prema povijesnoj tematici, ali u zadnje mi vrijeme više paše nešto drugo.
Sad čitam Osmog povjerenika i već vidim da će mi biti super.
A i dalje mi se Stanišić vrti po glavi![]()
Ma di opasna?!
Samo sam nastojala štedjeti na smajlićima
Mislila sam da je dovoljno da se ova moja Fishy smije.
Posljednje uređivanje od Jurana : 24.01.2014. at 09:28
Čekaj malo, zar ne Kasnu obitelj
ili fakat postoji i knjiga koja se zove Kasna ljubav![]()
naravno da je Kasna obitelj.
odlična je. ali jako teška.
toliko, da ju pogrešno zovem.
Posljednje uređivanje od anamar : 25.01.2014. at 14:09
da budem on topic
pocela sam citati Valentinovo spiljskog covjeka
Jučer pročitala "Svjedok vatre" od Larsa Keplera
Klasični skandinavski krimić - napet, čita se u dahu, iako ne znam jel u knjizi ima ukupno deset proširenih rečenica![]()
Skandinavski krimić Ćelija 8, Roslun i Hellstrom su autori. Podsjeća po atmosferi na Nesboa, solidan krimić, čita se u dahu. Neočekivan kraj.
Milijunaš s ulice, nisam čitala a niti gledala film, tako da sam sad oduševljena i ne ispuštam iz ruku.
Ha ha ha! Nisam vidjela Angien post, a napisala sam skoro istu rečenicu![]()
Kakva bila da bila, predstava je rasprodana. Mi smo htjeli ići oko Nove godine, ma nije bilo šanse dobit karte.
Jel netko čitao Penelopeju od Atwoodice?
To je ovo: http://www.dzepna.com/atwood_penelopeja.htm
Ja sam jučer počela i onako... ne znam što da mislim. Trenutno mi se ne sviđa
Nije da sam neraspoložena za čitanje uopće, baš sam u zadnjih mjesec, dva naišla na nekoliko jako dobrih romana. I to takvih da su me baš oduševili.
Pročitat ću Atwoodicu, tanka jeno zanima me jel se nekome svidjela.
Posljednje uređivanje od Anci : 27.01.2014. at 19:41
Meni se sve nešto čini da sam je pročitala, ali se ne mogu ničega sjetiti(jurana, sori
)