Stranica 47 od 105 PrviPrvi ... 3745464748495797 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Grisham, "Playing for Pizza". Puno americkog nogometa.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne znam što posuditi, dajte neku preporuku, pls…da vam bude lakše, Osmi povjerenik mi je zakon, a i ove zadnje dvije pročitane su na vrhu ljestvice (Naš čovjek na terenu, Darkroom), nešto u tom stilu…tnx!

Npr. Atlas oblaka nije moj stil

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Optimist, jesi čitala **** sad hiljadu dinara od Dežulovića? To ti je na sličnom tragu.
    Jesi čitala Ferića?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dobar mi je Feric, sad si me sjetila da su mi preporucili njegov Kalendar! Biljezim i Dezulovica. Super, tnx! Slobodno moze jos preporuka

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Odvalila sam sve izdane nastavke "Pjesme vatre i leda" i sad ću ludovati dok ne izdaju 6. knjigu aaaaaaa
    uglavnom, totalno sam se uživjela u Westeros. Treba mi čak neko vrijeme da slegnem dojmove prije nego što nastavim s nečim novim.

Za početak, posudila sam "Povijest instituta", R. Cvetnića. On me je oduševio najprije "Kratkim izletom", pa "Polusnom". Imam velika očekivanja.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Npr. Atlas oblaka nije moj stil
    Ni moj

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Odvalila sam sve izdane nastavke "Pjesme vatre i leda" i sad ću ludovati dok ne izdaju 6. knjigu aaaaaaa
    uglavnom, totalno sam se uživjela u Westeros. Treba mi čak neko vrijeme da slegnem dojmove prije nego što nastavim s nečim novim.

Za početak, posudila sam "Povijest instituta", R. Cvetnića. On me je oduševio najprije "Kratkim izletom", pa "Polusnom". Imam velika očekivanja.
    Povijest instituta je perfektna knjiga. Dobro si me sjetila da moram još pročitati Kratki izlet.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Baba Jaga je snijela jaje? Dobra?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Stalno zaboravljam komentirati Žene koje trče s vukovima: http://www.najboljeknjige.com/conten...okID=143&tab=2

Zanimaju me i komentari vas koji ste ju pročitali (čitaju ju i muškarci koji nas žele bolje shvatiti ).

Knjigu sam posudila po preporuci, istu odmah kupila frendici za rođendan. Sad mi je žao, jer mislim da je knjiga potpuni promašaj, bar nama koji smo donekle u psiholoških vodama.

Dobro, možda griješim, napisat ću crticu o mom viđenju te toliko popularne knjige. Knjigu sam pročitala do pola. Odustala sam. To sve govori.

Svaka čast autorici, dobro je iskoristila svoje znanje i umijeće pisanja, u 500 stranica je toliko metaforički-bajkovito pokušavala objasniti Ženu, ali po meni nije uspjela. Mislim da svima ostane upitnik na kraju svake bajke, ali se prave da ga nema

Pisala je i pisala, kao da je željela dobiti što deblju knjigu kao garanciju da je nešto duboko i napisala. Mene je umorila. Već na početku. Neću joj dati još jednu šansu. Dobila ju je nakon uvoda. Pa nakon 100 stranica. Ovo ostalo je bio mazohizam i što sam to poklonila frendici!!!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, već smo je davno prokomentirale, otprilike s istim komentarima - sve je to moglo stati u stotinjak stranica, a uz to je i previše naglašavala nekakvu (umjetničku) kreativnost kod žena nauštrb svih drugih sposobnosti.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da sam bar prije vidjela komentare Išla sam ja nju guglati prije nego sam ju posudila/kupila i nailazila sam na sve same dobre kritike. Očito nisam dovoljno guglala.

Mislim da je autorica htjela ostaviti dojam velike učenosti i pronicljivosti. Kad tamo - rečenica na rečenicu, koja naposlijetku ništa ne kaže.

Stvarno sam cijelo vrijeme čitanja imala upitnike nad glavom, što li je pisac htio reći

Mislim, kontam ja što je ona u globalu htjela reći, ali daj u glavu, bez ribara, kostiju, Ivice i Marice

Najsmješnije mi je, zapravo, što mi se čini da ju preporučuju upravo oni koji nisu apsolutno ništa shvatili, ali misle da je greška u njima, jer nisu dovoljno prokljuvili u bit (što ne priznaju samim ovim činom preporuke), a čini im se tako učenom i dubokoumnom knjigom (svaka čast autorici, treba napisati tolike stranice, a ne reći ništa ).
    Posljednje uređivanje od Optimist : 08.03.2014. at 14:51

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je odlicna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Izvrsna! Za svaku preporuku!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

"Eyestandia". Lynn Shroll.
    Ideja s velikim potencijalom za sve koji vole utopijske price sa malo SF-a (Izabrani Zemljani putuju svemirom u potrazi za novim planetom. Pronadju ga. Slijedi prica o zivotu na novom planetu Eyestanii, sa starosjediocima. I naravno, usporedba sa nasom Planetom - politicki i monetarni sistem, moralne i ostale vrijednosti, karakterne osobine ljudi...) ali obradjena povrsno i plitko. Potpuno predvidljiva. Ne bih preporucila.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Greška u našim zvijezdama - John Green
    još uvijek nije doprla do mene.

preporučujem Soba - Emma Donoghue

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I dalje nadoknađujem propušteno: Kvaka 22

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cheryl Strayed: Divljina
    Čitam i uzrujavam se. Na stranu srcedrapateljna tipično-američka pozadina priče (koja zapravo i nije toliko srcedrapateljna, koliko bi autorica željela stvoriti dojam da jest), ali užasavam se ideje da se guska bez imalo planinarskog iskustva baca u pothvat pješačenja preko vrhova viših od 3000 m, prenatovarena, u pretijesnim cipelama, bez poznavanja planina ili bar nekakvog znanja o orijentaciji i kretanju u visokogorju.
    Što je najgore, sve što je napisala je istina - draže bi mi bilo da je sve izmislila
    Puno toga je što mi ide na živce u toj knjizi, ali ovo je najgore. A ipak je i dalje čitam, jer se sve nadam da ću naići na neke lijepe opise prirode i planinskih krajeva, a ne samo na opise frajera na koje je putem nailazila

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam i uzrujavam se. Na stranu srcedrapateljna tipično-američka pozadina priče (koja zapravo i nije toliko srcedrapateljna, koliko bi autorica željela stvoriti dojam da jest), ali užasavam se ideje da se guska bez imalo planinarskog iskustva baca u pothvat pješačenja preko vrhova viših od 3000 m, prenatovarena, u pretijesnim cipelama, bez poznavanja planina ili bar nekakvog znanja o orijentaciji i kretanju u visokogorju.
    Što je najgore, sve što je napisala je istina - draže bi mi bilo da je sve izmislila
    Puno toga je što mi ide na živce u toj knjizi, ali ovo je najgore. A ipak je i dalje čitam, jer se sve nadam da ću naići na neke lijepe opise prirode i planinskih krajeva, a ne samo na opise frajera na koje je putem nailazila

A vidi kako se lijepo dopisivala s Alice Munro.

I u ovom intervjuu doživljena je kao mjestimično holivudska, ali meni se uoće nije činila takva.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam, ja je uopće nisam doživjela "holivudski", nego naprosto neozbiljno

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam baš sinoć čitala kako se Šalković penjao na neku planinu na Novom Zelandu u kratkim hlačama i majici i kako je krenuo u 14 sati iako su mu rekli da treba 9 sati za uspon i povratak i kako je u vijetnamki išao na Antarktiku. Tako da ih ima itekako neozbiljnih svugdje.
    I onda se čudimo Česima na Velebitu u japankama!

Zanimljivost: kad je Rostuhar htio ići u džunglu na Papua Novoj Gvineji, vodič ga u prvu ruku nije htio voditi jer je po govoru zaključio da je R. Čeh, a čovjek je odlučio da nikad više neće voditi Čehe. Vodio je neke ranije i vidio da su totalno neozbiljni i da nepripremljeni idu na ekstremne ekspedicije. Dobar glas daleko se čuje!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam baš sinoć čitala kako se Šalković penjao na neku planinu na Novom Zelandu u kratkim hlačama i majici i kako je krenuo u 14 sati iako su mu rekli da treba 9 sati za uspon i povratak i kako je u vijetnamki išao na Antarktiku. Tako da ih ima itekako neozbiljnih svugdje.
    I onda se čudimo Česima na Velebitu u japankama!
    E, baš to.
    Meni bi stvarno bilo žao da netko pod utjecajem takvih knjiga ili avanturista poželi npr. prehodati Velebit ili Biokovo bez ikakvog prethodnog planinarskog iskustva, ili da se dovede u opasnost, a sve zbog "viših duhovnih ciljeva".
    Inače, od takve "planinarske" literature, neusporedivo mi je bolji "Put" Nejca Zaplotnika, pa preporučujem, tko još nije imao prilike čitati.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Haha, napisala sam da je to putopisni Eat Pray Love bez religije.
    Ali ja bez problema mogu odvojiti osobnost autorica od napisanoga. Meni je to jednostavno gušt čitati jer pripovijedanje ide glatko, ima autoironije i duhovitosti (više kod Gilbert), a zanimljiv mi je i taj faktički dio - čega sve ima na ovom svijetu. Što pritom mislim o protagonisticama ne kvari mi dojam.
    Baš sam nakon Divljine uzela čitati hrpu putopisa - i Boris Veličan je išao na velike hodačke ture - od Petrograda do Pariza i od Zagreba do Sahare, pa zatim Boku i Šalkovića - i svi su mi oni kao osobe strani - ali knjige svejedno klize.

Također svi pokušavaju prodati neku ideologiju vezanu uz svoja putovanja, na što uopće ne nasjedam, ali me ni ne nervira.

Još nešto: meni ne ide na živce kad ljudi u knjigama rade gluposti. Vjerojatno to govori o meni nešto nelaskavo, ali ja se osjećam bolje sama sa sobom kad vidim kakav nered ljudi znaju napraviti od svog života.
    Ipak neću staviti škartoc

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eh da, i Veličan mi je svojedobno išao na živce
    A Boku jako volim čitati i jedva čekam novu knjigu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Meni kod svih naših putopisaca ide na živce njihov snobizam - razlikovanje turista od putnika - jer su oni svojim načinom putovanja zasigurno zadužili čovječanstvo i nisu ista vrsta kao jadni nepustolovni turisti

Baš svi imaju tu spiku, čak i Boko, ali je Rostuhar ispao pomirljiviji vezano uz to u Degustaciji slobode.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad ste već kod Šalkovića, bile su mi izvrsne njegove kratke priče "Ne primamo vilenjake", nema veze s putovanjima
    i fora je zaokruženo

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni kod svih naših putopisaca ide na živce njihov snobizam - razlikovanje turista od putnika - jer su oni svojim načinom putovanja zasigurno zadužili čovječanstvo i nisu ista vrsta kao jadni nepustolovni turisti

E baš to, Jurana!

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Čitam i uzrujavam se.
    Nedavno sam ovo procitala i nije mi bila tako losa. Zapravo, ipak mi se cini da je do kraja puta na neki nacin sazrela. Kod te mi je knjige smetalo sto je manje fokus na prirodu i samo pjesacenje, nego na njen zivot prije puta. Ona mi se nije svidjela kao lik, ali fascinantno mi je da se netko odlucio na taj put tako sam jer sam bila u Sierrama i ne pada mi napamet provesti tamo ni jednu noc kampirajuci, kamoli prehodati citav put sama samcata.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Dilek prvotno napisa Vidi poruku
    Kod te mi je knjige smetalo sto je manje fokus na prirodu i samo pjesacenje, nego na njen zivot prije puta.
    Pa ovo i mene najviše smeta. Uz ostale dodatke

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

završila kasnu obitelj, napokon
    moram reći da me iznenadila, nisam očekivala takav završetak
    dojam nakon ove knjige uopće ne mogu uobličiti u riječi
    izazvala je u meni i znatiželju i melankoliju i tugu i olakšanje, sve u jednom
    u svakom slučaju preporučujem je za čitanje

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citam Tumac boesti Jumpha Lahiri. Divne i emocionalno savrseno rezonirane pripovijetke. Za sve ljubiteljice Alice Munro- mene se Jumpha jos vise dojmila!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam citala njezinu knjigu Imenjak. Ne pamtim puno jer je bilo davno, ali se sjecam da mi se svidjela.
    Hvala za preporuku, posudit cu je, vidim da je ima moja knjiznica i bas sam nesto sve pocela brljati s citanjem, nikako da mi nesto sjedne. I pocela sam vise gledati tv

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam krenula s For Your Own Good: Hidden Cruelty in Child-Rearing and the Roots of Violence.
    Ne znam zasto sam pozeljela citati o traumaticnom djetinjstvu Hitlera. Ali eto, uzela sam je u ruke.
    I pretesko mi je. Ne pisanje i stil, vec sadrzaj.
    Bas me jeza prolazi dok je citam. Ovako nesto vec duuuugoooo nisam citala. Borim se s time da je ostavim (jer je prestrasna) i da je zavrsim (jer mi je interesantno).

Knjiga polu-znanstveno opisuje jedan od uzroka nasilja: odgoj tj. (ne)suptilno zlostavljanje i maltretiranje djece, te kako to utjece na individuu (one individue koje su razvile neko zlostavljacko ponasanje kasnije u zivotu).

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Optimist, jesi čitala **** sad hiljadu dinara od Dežulovića?
    Izvrstan! Odličan (crni) humor, priča puna (skrivene) ironije i cinizma, eto, čak sam i suzu pustila (preko nekoliko njih). Sad sam dignula njegovu, točnije Poglavnikovu bakteriju jer ništa drugo Dežulovićevo u knjižnici nisu imali.

S druge, pak, strane, Baba jaga je snijela jaje mi je bila dosadna (na momente čak i nije), čini mi se da su autorici okidač za pisanje bile Žene koje trče s vukovima, a stvarno mi na živce ide psihoanalitičko tumačenje Babe Jage (naravno da psihoanalitičari u svemu vide simbole vagine i penisa ). Dobro, odmakla sam se od te analize i shvaćam poantu ovog romana, ali svejedno nije po mom guštu. Oda Ženama, ali može to i bolje, zanimljivije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S druge, pak, strane, Baba jaga je snijela jaje mi je bila dosadna (na momente čak i nije), čini mi se da su autorici okidač za pisanje bile Žene koje trče s vukovima, a stvarno mi na živce ide psihoanalitičko tumačenje Babe Jage (naravno da psihoanalitičari u svemu vide simbole vagine i penisa ). Dobro, odmakla sam se od te analize i shvaćam poantu ovog romana, ali svejedno nije po mom guštu. Oda Ženama, ali može to i bolje, zanimljivije.
    Ma odakle ti to Osim zadnjeg dijela, koji se može i ne mora ovako shvatiti, ja sam glavni (srednji) dio romana shvatila kao dobru zafrkanciju i poigravanje s folklornim motivima ubačenim u suvremeno okruženje. Ugrešićka zna biti vrlo duhovita autorica, i ponekad mi bude žao što češće ne piše tako, nego u svojim tekstovima uglavnom isijava gorčinu koju je ponekad teško probaviti.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma odakle ti to Osim zadnjeg dijela, koji se može i ne mora ovako shvatiti
    Eto ti odgovora iz zadnjeg dijela U kojem se spominju likovi ilitiga babe Jage iz prvog i srednjeg dijela knjige.

Bez tog zadnjeg dijela, knjiga mi i ne bi bila toliko loša, ali ovaj zadnji dio (koji neodoljivo podsjeća na Žene koje trče s vukovima) mi je zasjenio cijelu priču.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Palača buha
    http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8888

Ugodno sam iznenađena.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Po preporuci odavde sam posudila dvije super knjige: jhumpa lahiri, tumac bolesti i ludwig bauer, partitura za carobnu frulu.
    Odlicne su obje.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Alice Munro "Runaway"
    Ne znam je li objavljena kod nas, nije tako nova, ali mi je najbolje njezino djelo koje sam pročitala. Totalno sam fascinirana pričama. Ovaj put u nekoliko pripovjetki zaredom piše o istom liku, tako da se dobije stvarno dubok uvid u njega. Baš ti da misliti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Hvala, Angie! Bas cu je potraziti.

Ja vise nisam tako odusevljena carobnom frulom
    Naime, puno, puno bolja mi je prva polovica romana. Nakon toga mi se nekako sroza :/
    Posljednje uređivanje od Anci : 23.03.2014. at 17:07

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Zavrsila Hosseinijevu "A planine su odjekivale"
    Vec je ovdje na nekim ranijim stranicama napisano sve o njoj; nije ostavila neki poseban dojam na mene, ali svakako da nije ni jedna od onih koja bi se zaboravila nakon par procitanih drugih knjiga. Naravno, preporucujem je dalje

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Elizabeth Buchan: "Beatrix Potter : the story of the creator of Peter Rabbit" - brzinska biografija Beatrix Potter - E. je imala nesto za skolu, pa je i mene zaintrigiralo... Brzinsko, zanimljivo stivo bez previse "novih" podataka.

Julia Stuart: "The Pigeon Pie Mystery"
    - viktorijanski krimic sa Hampton Court dvora, zabavno, atmosferom malcice podsjeca na A. Christie, no svjeze, s hrpom zanimljivih trivia podataka. Preporuke.

Zadie Smith: "On Beauty" - nije mi legla. Da stavim skartoc?

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Doroti Kumson- Poslednja kap

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Vjeverica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Zavrsila Hosseinijevu "A planine su odjekivale"
    Vec je ovdje na nekim ranijim stranicama napisano sve o njoj; nije ostavila neki poseban dojam na mene, ali svakako da nije ni jedna od onih koja bi se zaboravila nakon par procitanih drugih knjiga. Naravno, preporucujem je dalje
    niti na mene. nedorečena je i nekako potrošena.
    za razliku od "goniča zmajeva" i "tisuću žarkih sunaca".

Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Šopingholiarka se udaje od Sophie Kinsella
    obavezna lektira za sve šopingholičarke i buduće madenke

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam krenula s For Your Own Good: Hidden Cruelty in Child-Rearing and the Roots of Violence.
    Ne znam zasto sam pozeljela citati o traumaticnom djetinjstvu Hitlera. Ali eto, uzela sam je u ruke.
    I pretesko mi je. Ne pisanje i stil, vec sadrzaj.
    U slucaju da te zanima tematika stanja svijesti u Njemackoj i Austriji u doba Hitlerovog djetinjstva mozda nije lose pogledati film Bijela vrpca. Mislim da njegova psihologija nije izoliran slucaj, ali je splet povijesnih okolnosti doveo do njegovog politickog proboja.

Ontopic, citam All Joy and No Fun: The Paradox of Modern Parenthood

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Elizabeth Buchan: "Beatrix Potter : the story of the creator of Peter Rabbit" - brzinska biografija Beatrix Potter - E. je imala nesto za skolu, pa je i mene zaintrigiralo... Brzinsko, zanimljivo stivo bez previse "novih" podataka.

Julia Stuart: "The Pigeon Pie Mystery"
    - viktorijanski krimic sa Hampton Court dvora, zabavno, atmosferom malcice podsjeca na A. Christie, no svjeze, s hrpom zanimljivih trivia podataka. Preporuke.

Zadie Smith: "On Beauty" - nije mi legla. Da stavim skartoc?

Super je povremeno od djece ukrasti knjigu. Ja sam nedavno bas uzivala u maji gluscevic

Zadie smith
    Meni je ta bila dobra, bas mi se svidjela. Drugo nisam citala, pocela sam, doduse, bijele zube ali nike islo, nisam bila in the mood :D

Angie, dokopala sam se munroice i runawaya!

I dovrsila sam partituru. Na kraju sam ipak zadovoljna. Dobro je pisana. Bauer ima bas lijepe recenice. Malo mi je sredina romana isla na zivce i oni amerikanci koji su mi kao neka sekta, ali knjiga je u globalu dobra.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne primamo vilenjake - nimalo originalne priče Hrvoja Šalkovića, predvidive, ogoljene, plitke.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pocela Prijevremene izbore prije par dana i zao mi sto nemam dovoljno vremena da je brze citam
    Posljednje uređivanje od Vjeverica77 : 28.03.2014. at 22:56

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Prijevremeni izbori su baš zanimljivi i pitki
    meni idealno štivo za odmoriti uz čaj i dekicu, onako baš za dušu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove