Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    inače, ovaj uskršnji vikend sam bila kod mame pa sam malo prebirala po tatinoj biblioteci i ponijeli si u zgb dostojevskog, idiota.
    vjerujem da ste ga čitale pa zanimaju dojmovi, jel vam se svidio...
    ja ga prvi put držim u rukama, a od dostojevskog sam čitala samo zločin i kaznu.
    Meni se dosta svidio u odrasloj dobi. Kad je bio za lektiru - nikako (Tolstoj mi je u toj dobi bio puno drazi).

Ovih dana sam procitala knjigu Antonie Fraser, "The Six Wives of Henry VIII" - za one koje ovaj period zanima, prilicno zanimljivo.

I upravo sam pocela jos jednu od Julie Stewart (za mene otkrice, svidja mi se stil i diskretan humor): "Balthazar Jones and the Tower of London Zoo".
    Paralelno s njom citam i jednu djecju knjigu (da skuzim sto me ceka ): Susie Morgenstern, "Prima media!" (tema: upis u vise razrede i kako glavni lik to prozivljava ).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Julia Stewart: "Balthazar Jones and the Tower of London Zoo" - prekrasna, topla, ljudska, neobicna. Preporuke!

Susie Morgenstern, "Prima media!" (tema: upis u vise razrede i kako glavni lik to prozivljava ) - procitana, sad ju cita E.

Valentina
    Diana: "Smamma" - odnos majke sa sinom u punom jeku puberteta - zanimljiv oblik pisanja (unutarnji monolog majke prema sinu), zadovoljavajuca.

Deborah Moggach: "These Foolish Things" - knjiga na temelju koje je snimljen film "The Best Exotic Marigold Hotel". Iz knjige nije sve preuzeto u film, i neki likovi su promijenjeni (npr. Sonny je definitivno bolji i kompleksniji u filmu nego u knjizi; ima jos toga ali necu spoilati), medjutim atmosfera je ta. Definitivno najdraza mi od svih koje sam procitala u zadnjih 6 mjeseci, tople preporuke!

Raymond Carver: "What we talk about when we talk about love" - zanimljiva, ali nekako nisam za nju bila u pravom raspolozenju.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Frode Grytten: Pjesma košnice

Košnica je Građevina, blok zgrada u industrijskom gradiću Oddi u Norveškoj, a pjesmu - zujanje - stvaraju priče njenih stanara - njih 24. Povezani su u više detalja pa nije zbirka priča, nego roman. I to odličan roman!

Vrlo čitljiv, zanimljiv, stilski izbrušen, malo nelankoličan, ali u osnovi optimističan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •