Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

Anci, kako napreduje Cvetnić? Možda da si ipak počela s njegovim Polusnom, čisto da vidiš kako lik funkcionira...

Angie, Cvetnic je dobar, upravo ga citam, imam jos mozda trecinu knjige za procitati. No unatoc kvaliteti, meni fali da se nisam uspjela nekako povezati s glavnim likom kao ni s radnjom. Ne odbija me i zelim ga procitati, samo mi fali "ono nesto" sto uvijek osjetim dok citam neki roman. Onako, nisam skorz uzivljena.

Prije Cvetnica sam citala Zar je to covjek Prima Levija u kojem autor opisuje godinu prozivljenu u Auswitzu. Odlican je. Unatoc teskoj temi, cita se "lako". Osim ocekivene kolicine uzasa, ovdje se moze naci i prikaz nekih tehnickih detalja iz kojih je vidljivo kako je u nekim segmentima funkcionirao logor. Ekonomija medju logorasima, razmjene, vrijednost i bezvrijednost stvari.
A onda te na dijelovima opet sokira, kao npr. scena gdje opisuje kako mu se i nakon oslobodjenja zaledi krv u zilama kad cuje odredjenu skladbu. Jer ju je slusao za vrijeme marsa na koji su ih tjerali. To mi se bas usjeklo u pamcenje.