Hahaha, pa jest, Rotha sam čitala u mladim danima, a to je bilo već stvarno davno, nije niti čudo što su knjige otpisane.
Hahaha, pa jest, Rotha sam čitala u mladim danima, a to je bilo već stvarno davno, nije niti čudo što su knjige otpisane.
ja sam na kraju uzela kradljivicu knjiga, mada sam se od svih preporuka ovdje za krimiće (cure hvala) zadnji tren odlučila za još jednu od munroe-
previše sreće ali je isto u otpisu, kao i dragi život
kradljivica knjiga mi je jedini naziv kojeg sam se mogla sjetiti jer sam papir s preporukama ostavila doma
i ne žalim, sviđa mi kradljivca![]()
U otpisu? Pa Dragi zivot je tek nedavno preveden na hrvatski.
Kradljivicu nisam citala, ali sam gledala film :D
Kradljivica mi je neobična i neodoljiva
što se tiče Dragog života možda me je otpilila jer se kreči knjižnica..
pitat ću još jednom
kad završi krečenje![]()
Drage moje, može li jedna preporuka? Jaaako sam umorna,psihički i fiziči, možete li mi preporučiti neke knjige koje nisu teške i sa sretnim krajem...da mi se duša odmori)))
Jel netko citao Davida Grossmana?
Ja sam pokusalaVidi pod: Ljubav. Knjiga je podijeljena na cetiri dijela. Nakon pocetnog odusevljenja prvim dijelom ocekivala sam u najmanju ruku da se nastavi tim tempom i na toj razini.
A ono neke pjesnicke i literarne egzibicije kojima ja ocito nisam dorasla. A to da im ne vidim smisla ne moram ni spominjati! Drugi dio sam procitala do polovice. Nisam vise mogla podnijeti pa sam pocela s trecim dijelom na kojem se nisam htjela vise zadrzavati. Ipak sam na godisnjem
Evo, jedna antipreporuka :D
Posljednje uređivanje od Anci : 26.06.2014. at 16:19
Zaboravila sam staviti link ako nekoga zanima
http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8227
Svratih da javno i hrabro priznam da me Munroica ne oduševljava u onoj mjeri koliko druge s ovog topicaČitam Dragi život, ugodno i profinjeno piše, ali da me baš nešto silno vuče na čitanje - ne vuče.
Bas sam neki dan komentirala s nasom knjiznicarkom- u dosta toga nam se podudaraju, ali zena kaze isto ovo sto i t za Munro.
Meni je ona stvarno odlicna- volim nagovjestaje, nedorecenosti, njezinu sposobnost ispricati pricu, a ne osuditi. Kao recimo- u onoj prvoj, s Gretom.
Odlicna mi je i ona s vojnikom. Tuzna. Pa Sljuncara.
Ajd citaj daljemozda se iznenadis.
Ma, da, da, definitivno hoću, nije mi loša, daleko od toga. Samo sam očekivala puno više s obzirom na komentare i kritiku.
Dok ju čitam, na pamet mi padaju riječi: sneno, profinjeno, sjetno, elegantno, nježno…što joj daje težinu u toj lakoći
Samo meni fali "jača" priča, nešto što bi mi bilo zanimljivije, uzbudljivije. Ali, da ću ju čitati, hoću, jer je vrijedna toga.
Inače nisam ljubitelj kratke priče, ali mi je ovo odlično pred spavanje, kratko je i ne uzbudi me previše, taman štivo za laku noć![]()
Kako smo razlicite! Ja nakon nekih njenih prica nisam mogla zaspati
Dok sam citala Runaway, na momente sam bila bas tuzna, neke price su ocito pogodile neku "zicu" u meni :/
Meni je, kao sto sam rekla, Munro carica u detaljima. Kako ti se neki detalji cine mozda nejasni i nije odmah zasto su tu... Ali sve skupa cini jesnu posebnu pricu.
No imate svako pravo da vam se ne svidja toliko koliko meni :D
Kate Jacobs, "Knit Two" - preskocite.
Beryl Bainbridge, "According to Queeneey" - pocela sam sinoc, ali vec mi se svidja; fiktivna evokacija zadnjih godina zivota Dr. Johnsona.
Elly
Procitala sam jednu odlicnu knjigu, bilo je malo, malo dijelova koji su mi bili zamorni, ali u cjelini joj dajem peticu
Na dijelovima sam se smijala, na dijelovima plakala. Prelijepo je pisana i bilo ju je uzitak citati: http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=720
Ivan Lovrenovic, Nestali u stoljecu.
U knjiznici sam uspjela pronaci dvije Claudelove knjige: Istragu i Sive duse. Mozda cu sad nesto od toga.
Ovih dana sam pročitala novu knjigu priča Zrinke Pavlić, "Imaš vatre?"
Priče su zgodne, ne mogu reći da su remek-djela, jer to nisu, dosta njih je teški crnjak, ali u cjelini mi se sviđaju. Naročito mi se dopalo autoričino zapažanje o pekarama
Trenutno čitam http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=748 , dobra knjiga, ali je malo zamorna. Ne pamtim kad sam doživjela da mi debljina neke knjige djeluje zastrašujuće.
A nedavno sam pročitala i ovo: http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...=586&id=161722 . Knjiga je odlična, zbilja jako dojmljiva, i duhovita, usprkos teškoj tematici. I neusporedivo bolja od svojedobno vrlo popularnog "Hotela Zagorje" koji se bavi sličnom problematikom.
Ja čitam odlične Lipicance Franka Westermana
Čitam Elisabeth Badinter, Sukob. Za sada mi je zanimljiva jer me zanima feministički pristup majčinstvu, sada iz perspektive majke koja je nekad gutala ukoričenu feminističku teoriju. Ugrožava li suvremeni ideal majčinstva ženu.
http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kriti....php?ppar=7565
Onda planiram i Strah od pedesete, Erice Jong. Nikako do nje doći.
Pročitah Večer u klubu, Christian Gailly. Tanja, lako čitljiva, možda i u jednom dahu, knjiga o Simonu Nardisu, muškarcu kojemu se svijet i percepcija mijenja gotovo u jednoj večeri. Nije mi, kako su kritike najavile, spektrakularan, čisto je ok za razbibrigu.
http://www.hena-com.hr/knjiga.aspx?id=11
Posljednje uređivanje od palčica : 01.07.2014. at 19:38
Robert Graves: Sabrane priče-Zdravica za Avu Gardner
pametno i duhovito štivo.
priče u knjizi su, originalno, objavljivane u poznatim svjetskim novinama i časopisima. podijeljene su u tri ciklusa, o postratnoj Engleskoj, povijesnom Rimu i Mallorci.
Mario Vargas Llosa, Don Rigobertove bilježnice - priča o umjetnosti i žudnji, sviđa mi se jako.
(Svimbi - uz Jarčevo slavlje i Don Rigoberta, vidjet ćeš zašto su mi "Vragolije" ostale nekako ispod očekivanja....)
Procitala sam Sive duše Philippea Claudela. Odlican je!
T. Parsons, "Man and Wife" - vec sam ju procitala, ali na talijanskom; no uspjela sam ju uloviti na engleskom... potvrdjujem da mi se i dalje svidja.
Jel to ona s razvodom?
Meni je tako-tako. Nekako mu nisam vjerovala, ne znam kako da se izrazim.
Joj, pobrkala sam. Ova mi je ok :D
Ja sam mislila na My Favourite Wife. Morala sam ici na Goodreads vidjeti na koju mislim![]()
Sarah Bradford: The Borgias. Tako - tako, za povijesnu fikciju.
"Put do ljubavi", Dr. M. Scott Peck: "Život je težak, jedna je od najvećih istina. Velika je to istina stoga što je, jednom kad smo je spoznali, nadilazimo. Kad jednom uistinu shvatimo da je život težak - kada to posve razumijemo i prihvatimo - život više nije težak. Naime, kad to jednom prihvatimo, činjenica da je život težak više nije važna."
Veliki nedostatak knjige za mene su sitna slova (valjda font 10 pt, ako ne i manji). Dođe mi da kopiram i povećam slova.
Katja Lange Muller - Bijesne ovce; biografija KLM mi se činila jako zanimljiva, pa sam puno više očekivala od knjige koja na kraju ispadne prilično banalna priča u kojoj se k tome stalno najavljuju neki grandiozni događaji koji se nikad ne odigraju.
Javljam utiske i prije nego sam ju pročitala da se ne zahebeš pa ju kupiš
Sama autorica je u opisivanju krajolika napisala "razmetljiva patetika ili kričava sentimentalnost" pa ću se poslužiti njenim opisima za moje opsivanje njenog romana, lol.
Kao što je već netko savjetovao za neku drugu knjigu - preskočite!
Pročitala Divergent trilogiju na eng (Divergent, Insurgent, Allegiant) Neloše, ali ja volim i Hunger games. (koji mi je ipak bolji)
Pročitala i preporučujem i Tuđinku, Diana Gabaldon. Radi se o podužem romanu, koji je prvi od 7, napisan davne 1991. god. Tek je nedavno preveden na hrvatski, radi se o medicinskoj sestri iz Engleske koja, dok ja na drugom medenom mjesecu, biva vraćena u prošlost, na škotsko visočje, gdje je prisiljena udati za škotskog gorštaka...ovako zvuči ko duži Daniele Steel roman, u biti i je, ali je super, s jakim povijesnim naglaskom. Sad planiram pročitati drugi dio, Dragonfly in Amber.
Sad čitam Jo Nesbo, Nemeza. Uf što mi je dobar!
Posljednje uređivanje od MalaRiba : 10.07.2014. at 14:51
Malo drvo
Soba
Hiljadu zlatnih sunaca
U moru žive krokodili
preporučam sve redom!
Posljednje uređivanje od mala laia : 10.07.2014. at 21:22
Napokon se domogla Brodeckovog izvještaja, ajme što je dobar, progutala sam ga :respect:
Sigurno ću i dalje tražiti Claudela po knjižnicama.
Posudila sam i "Jestivu povijest svijeta", Toma Standagea. Nisam ni znala da postoji, a svojedobno me "Povijest svijeta u 6 čaša" bila oduševila.
Nakon odličnog Iscjelitelja - nevjerojatno osrednji do loš Šaman Noaha Gordona. Kao da nije pisao isti autor.
Vidim da ima još njegovih prevedenih knjiga. Može li ih netko pohvaliti ili pokuditi?
I meni je Iscjelitelj bila odlična knjiga, čitala sam ju prije dosta godina. Ne sjećam se zašto nisam pročitala Šamana, mislim da ga jesam bila posudila, možda je i meni bio loš.
po preporuci prijateljice posudila golublji engleski i čini mi se baš zanimljivom
http://bestseller.jutarnji.hr/golublji-engleski/
danas završila sa čitanjem posljednjeg djeteta!
odličan krimić
http://bestseller.jutarnji.hr/posljednje-dijete/
pročitala Kradljivicu knjiga- preporučujem, davno me nije dirnuo neki roman na takav način...
trenutno čitam Rujanu Jeger i Bez dlake na jeziku - zanimljivo, korisno, zabavno!
Ja tu kradljivicu nikako da procitam, a svi je hvale. Gledala sam film :D
Ja potpisujem preporuke s ove teme vezano za Francuski roman.
Optimist blago se tebi, ja bi je tako rado srela
samo par pitanja imam za nju, ništa previše...
gdje veliš da je to točno bilo?![]()
Anci što ima film o Kradljivici?
juhu!
a to je bilo na tv, kino ili si skinula?
mada vjerujem da mi ne bi bio tako dobar kao knjiga
nikad ne bude
a baš bi ga rado pogledala...
Film je i bio u kinu i dostupan je ... Onako![]()
Počela Knjigu o Uni Faruka Šehića.
I još ih nekoliko čitam paralelno, sad kad je završilo SP, možda nešto actually i pročitam![]()
Čitam Rosu - ne znam što bih rekla![]()
Roman je navodno "briljantan" i "nagrađivan", a mene glavna junjakinja toliko živcira da se uopće ne mogu uživjeti u njezine muke... A i ne mogu reći da nešto uživam u stilu pisanja prostim i jedva nešto proširenim rečenicama
No dobro, romančić je kratak pa se neću dugo mučiti.
nema boljeg mjesta na forumu za ovu akciju
http://roda.hr/article/read/knjige-o...onicu-u-pozegi
Tijekom ljetnih mjeseci udruga RODA poziva javnost, ali i nakladnike, da se priključe akciji skupljanja knjiga za biblioteku Ženske kaznionice u Požegi.
Mnogi zatvorenici i zatvorenice uživaju u čitanju, knjige su njihovi otvoreni prozori. One su način njegovanja uma, ispunjavaju mnoge sate provedene u zatvoru. Ovom akcijom RODA želi opremiti biblioteku Kaznionice novim i kvalitetnim naslovima, pružiti zatvorenicama priliku za oplemenjivanje, učenje, ali i opuštanje i razonodu.
Akcije slanja knjiga u zatvore odlično su prihvaćene u svijetu. Zašto slati knjige u zatvore?
Pridružite se akciji i pošaljite nam knjige koje će koristiti zatvorenicama u Požegi. Izaberite knjige sa svojih polica, poklonite one koje su vas oduševile, koje su vas promijenile, ali, i one koje su vas nasmijale, opustile, one koje ćete ovog ljeta čitati na plažama.
- jer zatvorenici/zatvorenice tako koriste vrijeme provedeno u zatvoru kako bi unaprijedili svoje vještine, znanja i prilike za društvenu inkluziju po izlasku iz zatvora
- jer će neki zatvorenici/zatvorenice tek u zatvorima otkriti užitak i korist čitanja,
- čitanjem pospješuju mogućnosti vlastitog zapošljavanja nakon izlaska,
- zatvorenicima pokazujemo da je nekom do njih stalo,
- spoznaja da je nekom stalo može promijeniti nečiji život,
- zatvori su, složit ćete se, idealna prilika za čitanje.
Knjige mogu biti i mekanog i tvrdog uveza, a ako su rabljene, molimo da budu u dobrom/izvrsnom stanju. Molimo da ne šaljete časopise, priručnike koji nisu više primjenjivi (zastarjeli informatički priručnici i sl), oštećene knjige. Uz knjige ne šaljite osobne poruke.
Udruga Roda provodi projekt MA#ME - osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i tržište rada, u okviru IPA instrumenata predpristupne pomoći, IV komponenata - Razvoj ljudskih potencijala. Tijekom provedbe projekta susrećemo se s potrebama zatvorenika/ca koje bi se, uz manji angažman zajednice, mogle učinkovito riješiti. Ova akcija je jedna od takvih.
U veljači ove godine RODA je donirala 100 kompleta knjiga o roditeljstvu zatvorenicima u hrvatskim zatvorima, a ovom ljetnom akcijom želimo potaknuti javnost da sudjeluje doniranjem različitih korisnih naslova jer vjerujemo da zatvorske knjižnice i opismenjavanje igraju važnu ulogu u planiranju reintegracije. Tako se može smanjiti recidivizam i doprinijeti povećanju sigurnosti i uspjeha zajednice.
Molimo da knjige šaljete kao običnu pošiljku, o vlastitom trošku, na adresu:
RODA
Čanićeva 14
10000 Zagreb
napomena “Knjige za MA#ME”
Zahvaljujemo na donaciji vaših knjiga, poštarine i vremena. Akcija traje do 1. listopada 2014.
O napretku akcije, ali i o projektu čitajte na Rodinom portalu i Facebook stranici.
Anci thanks, želim pogledati ekranizaciju Kradljivice
rekla sam već, ali moram jopet- knjiga me dirnula do suza
Optimist hvala na preporuci, već u Bez dlake na jeziku vidim gdje sam pogriješila s našom K
i paše mi Rujanin stil pisanja
imam osjećaj kao da sjedi sa mnom na terasi u dvorištu i priča...