Stranica 55 od 105 PrviPrvi ... 545535455565765 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Braća Sisters su odlični!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I kad se spominje Faulkner, prosto sam ga obožavala u srednjoj školi,a sad kislim da ne bih mogla rječcu pročitati iz njegovih knjiga.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zasto tako mislis?
    Nije da je buntovnik pa da nas je to proslo :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne zanima me više, čak mi je odbojan.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Braća Sisters su odlični!

Mislim da on danas gostuje na festivalu svjetske knjizevnosti.
    Ja sam isla jucer poslusati javiera cercasa.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Simon Toyne: Sanctus - odličan, napet triler, atmosferom podsjeća na Da Vincijev kod (a možda malo i tematikom)
    Ima i nekoliko nastavaka, odmah čitam i Ključ.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Lice djeteta - Sophie Hannah. Sasvim dobar psihiloski triler

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ženska francuskog poručnika Johna Fowlesa
    Zasad sjajno.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Zasad sjajno.
    O da, jedna od mojih najdražih

Upravo započela T. C. Boyle "America"

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Zasad sjajno.
    Meni je to bilo dosta zabavno kao viktorijanski ljubić, dok me se postmoderni "element" nije previše dojmio. U tom smislu mi se više svidjelo Zaposjedanje koje sam čitala ovo ljeto, bio mi je kompletniji roman.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Ja citam Americku pastoralu. Ocito se radi o dobroj knjizi, a ja sam u nekom raspolozenju da se ne mogu opustiti i uzivati. Pustit cu je par dana pa nastaviti :/
    Nasla sam i Bracu Sisters u knjiznici pa sam je posudila. Sad ceka
    Posljednje uređivanje od Anci : 09.09.2014. at 08:51

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to bilo dosta zabavno kao viktorijanski ljubić, dok me se postmoderni "element" nije previše dojmio. U tom smislu mi se više svidjelo Zaposjedanje koje sam čitala ovo ljeto, bio mi je kompletniji roman.

Nisam citala Fowlesa, a Zaposjedanje nisam dovrsila :sramise:

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam citala Fowlesa, a Zaposjedanje nisam dovrsila :sramise:
    Bilo ti je dosadno ili?

Ja završavam Austera, Mjesečevu palaču. Baš mi je neka sapunjara, nisam zadovoljna.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma ne znam... nisam se uopce mogla uzivjeti i da, mislim da mi je bilo malo dosadno. Na momente ambiciozno :D
    Nije islo.

Mjeseceva palaca... Ok, no ima on meni i boljih: Nevidljivo, Covjek u tami. Mjeseceva palaca mi je onak, trojka.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jučer sam u dahu pročitala stotinjak stranica T. C. Boylove "Amerike" (u izvorniku The Tortilla Curtain) i jako jako mi se sviđa. Vrlo provokativna tema, o latino imigrantima u Americi i naoko liberalnim pripadnicima američke elite (teoretski liberalni, zapravo vrlo licemjerni). Jedva čekam nastaviti danas popodne...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

"America" je odlična! Ali pogledaj godinu kad je napisana - iznenadit ćeš se

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Life of Pi

Kad sam prije godinu i pol počela, bio mi je nezanimljiv.
    Sad je otvarač za oči.
    Kako sad razumijem sve o čemu u toj knjizi piše. O Bože kako razumijem

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Manuel Puig : Poljubac žene pauka, priča o dva muškarca koji dijele ćeliju u zatvoru u Argentini, jedan homoseksualac, drugi revolucionar. Odlična knjiga.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tatjana Gromača "Crnac" - očekivano, odlično.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

"Argentinski roman" Drage Pilsela.
    O sadržaju bi se dalo raspravljati, mogu razumjeti da se nekome to više, a nekome manje sviđa, ali stil je ubibože. Greške djeteta u osnovnoj školi. Nedovršene rečenice, rečenice kojima fali predikat, rečenice s po dva ista veznika jedan za drugim Pa zar to nitko nije lektorirao?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tanja

Ja sam konacno uzela sluzbu, druzbu... I odlicna mi je... Kao i uvijek

Sad se neckam izmedju novoprevedene Toni Morrison http://www.profil-mozaik.hr/neka-vrs...ison/PR/135847 ili Brace Sisters.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Započela Ivana Lovrenovića, "Nestali u stoljeću"
    To neće ići tako brzo kao T. Gromača, i zahtijeva nekakvo predznanje i puno introspekcije, ali me je već osvojila... Imam doma i njegovu "Unutarnju zemlju", nisam to odmah ni skužila, nedavno je mm dobio na dar, mislim da ću odmah i nastaviti s njom nakon Nestalih.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vratila se s godisnjeg s procitane ukupno 3 knjige. Takav slab rezultat obicno znaci da mi je na ljetovanju bilo super, pa nisam nezadovoljna.

Dakle, zavrsena Paola Mastrocolla, "La scuola racontata al mio cane" - odlicno, pretvorila (mi) se iz eseja u sasvim zadovoljavajucu knjigu u kojem autorica (profesorica u talijanskom sustavu srednjih skola) opisuje sistem, sto je dobro a sto lose, odnos sa ucenicima svih vrsta, odnos sa roditeljima... Za neke stvari mi je zaista otvorila oci.

Potom sam procitala E. Freemantle: Queen's Gambit - o Catherine Parr, posljednjoj zeni Henrika VIII - OK, malo ozbiljniji pristup od Philippe Gregory, npr.

I zadnje, Lucio Toth, "Spiridione Lascarich, alfiere della Serenissima" - kako sam ljetovala u Korculi i Dubrovniku, htjela sam neku lokalnu temu, a u nasoj knjiznici samo na ovo... I zaista je zanimljivo, o mladom Korculancu koji je oficir u venecijanskoj vojsci i bori se protiv Turaka po Dalmaciji... Malcice me zasmetalo kad bih tu i tamo naisla na koji krivo napisan hrvatski izraz, no sve u svemu, dobro stivo, zanimljiv opis tih krajeva tog doba.

Sad sam se upustila u Divergent trilogiju.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Upravo sam na kindle stavila Fantastični mačak Bob - James Bowen i jedva čekam večer da Mali ode spavat.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pročitala sam Sanctus, Ključ i Kulu Simona Toynea. Odlična trilogija, na tragu Dana Browna, mada mi treća nije tako dobra kao prve dvije. Ništa vam neću otkrivati, ako se netko odluči za čitanje

Izvanredne izbore je već netko spomenuo, također odlično.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Imamo li u domaćim knjižarama neke balkanske klasike prevedene na eng.?
    Trebala bih nešto prijateljima iz Amerike pokloniti - voljela bih da to bude Andrić/Meša/nešto balkansko/hrvatsko, a ne nešto u stilu Rudan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

VBZ ima izdanja hrvatskih autora prevedena na engleski. Ali to nije klasika, nego suvremeni autori (nije Rudanica, ali jesu: Ferić, Perišić, Drakulićka...).
    Od klasika, imalo bi smisla pogledati u Algoritmu, svojedobno sam ondje vidjela Krležu ili Andrića na engleskom, ali bilo je to dosta davno pa me nemoj držati za riječ...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam Sanctus, Ključ i Kulu Simona Toynea. Odlična trilogija, na tragu Dana Browna, mada mi treća nije tako dobra kao prve dvije. Ništa vam neću otkrivati, ako se netko odluči za čitanje

Izvanredne izbore je već netko spomenuo, također odlično.
    kupila sam sanctus i kulu, a ne mogu naći ključ
    večeras počinjem sa čitanjem

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hotel na uglu gorkog i slatkog
    bas mi se svidjela knjiga, a pustila sam i suzu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Samo sam dosla reci da se ja patim s Bracom Sisters
    Ostalo mi je jos malo do kraja. Citam ja nju, cita ona mene.
    Ima mi tu i tamo dobra fora, ali cjelokupan dojam kakav je knjiga na mene ostavila je prilicno slab.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Anci, šteta za Braću Sisters, mene je recimo knjiga ugodno iznenadila.

Trenutno čitam roman Emira Imamovića "Tajna doline piramida - u potrazi za dokazima da su u Bosni i Hercegovini živjela inteligentna bića".
    Knjiga je odlična, iako mi je trebalo neko vrijeme da se probijem kroz početak - tko je čiji rođak. Sad, kad sam negdje na sredini, kidam se od smijeha, iako i nije uvijek smiješno, više apsurdno.

Evo, iz opisa izdavača:

"Valja napomenuti i da je urednik u više navrata upozoravao autora da je pretjerao s opisima bedastoća, ali je autor sve prigovore s lakoćom odbacio, podastirući cijenjenom uredničkom sudu fakte: intervjue, reportaže, knjige…"

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala!
    Na žalost, u mom selu Algoritma nema, a ovi od VBZ-ovi novoprevedeni mi idu na živce (iz profesionalnog života) pa otpadaju.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    kupila sam sanctus i kulu, a ne mogu naći ključ
    večeras počinjem sa čitanjem
    odlične knjige

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne vidim da je ovdje netko spomenuo Nele Neuhaus, odlični krimići. Baš mi se svidjela.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Prestrašno je koliko sam lijena i kako nikako da nešto napišem na ovom topiku (koji inače prvi otvaram kad ga ugledam).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vidim da je ovdje netko spomenuo Nele Neuhaus, odlični krimići. Baš mi se svidjela.
    Hvala na preporuci - baš ću potražiti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Samo sam dosla reci da se ja patim s Bracom Sisters
    Ostalo mi je jos malo do kraja. Citam ja nju, cita ona mene.
    Ima mi tu i tamo dobra fora, ali cjelokupan dojam kakav je knjiga na mene ostavila je prilicno slab.
    Sličan dojam!
    Pročitala prošli tjedan. Nije tak loše, ali moram priznati da sam više očekivala.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

svimbam Anci i Peterlin

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Prestrašno je koliko sam lijena i kako nikako da nešto napišem na ovom topiku (koji inače prvi otvaram kad ga ugledam).
    X

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam procitala 2, i onako su mi...
    ubojstva u atmosferi Klinike Schwarzwald

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čitam puno, ali otkako sam počela više pisati na "Imaginariju" (www.imaginarij.com), manje pišem na ovoj temi

Uglavnom, u zadnjih 2 tjedna:

Goran Tribuson: Susjed u nevolji - da zaokružim ciklus krimi-romana o Nikoli Baniću, nije loše, iako nije ni tako dobro kao prethodni roman, "Gorka čokolada". Ali je zgodno, lako se i brzo čita.

Ivana Simić Bodrožić: 100% pamuk - ovo su priče, nisu sve jednako dobre, ali ima ih nekoliko izvrsnih, a stil joj je vrlo lijep, izbrušen, kao i rečenice. U svakom slučaju, puno, puno bolje od razvikanog "Hotela Zagorje" koji me svojedobno nije nešto impresionirao.

Eugen Ruge: Kad svjetlost nestaje - čitam, malo zijevam, pa mi je na mahove opet dobro, uglavnom - pravi dojam mogu napisati tek kad završim knjigu. Opisuje život u DDR-u od 50-tih do 80-tih, uz dosta vremenskih skokova u prošlost. Konceptualno jako zanimljivo, ali opća atmosfera je siva i sumorna, kao i život u toj zemlji u to doba.

Uz već spomenutu Pirkeovu "Tajnu doline piramida", koja je izvrsna i toplo preporučujem kao vrhunsku satiru.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Možeš ti nama, tanja, staviti i link umjesto opisa pa ćemo i dalje čitati

Ova moja priča počinje u jesen 2004. godine kad sam ležala i čuvala trudnoću i kad je Jutarnji imao prilog Bestseller o kulturi, a najviše o knjigama. Imali su u njemu par jako zgodnih priloga u kojem su razne ljude pitali koje su im knjige obilježile godinu pa sam ja tako složila sebi popis knjiga na A4 (printan, ofkors). :štreberica:
    Kako sam ubrzo rodila, shvatila sam da mi treba nešto lakše za čitanje, primjerenije mom tadašnjem nivou koncentracije.
    Na predtrudnički nivo se zapravo nikad nisam vratila , ali mi je dosadilo da znam da taj popis negdje postoji i duri se na mene.

I tako ja krenuh posuđivati knjige po njemu, ili točnije, malo ih listati po knjižnici jer sam dobar dio odmah i vratila na policu, a nekima sam dala i debelu šansu pa odustala. Neki od tih naslova su i ovdje na temi.

Evo preživjelih:
    Ernesto Sabato, Tunel.
    Jedan od trojice najboljih argentinskih pisaca, drugačiji od druga dva - Borgesa i Cortazara, sličan Dostojevskom, pisalo je na koricama. Ovu sam pročitala, Dostojevski baš i nije, drugu njegovu s popisa sam prekrižila.

Čitala sam i Zlatka Crnkovića - Knjige mog života i Carske mrvice jer volim čitati o knjigama i što drugi čitaju (pa da mogu praviti još popisa koji će me kasnije progoniti ). Crnković mi se svidio.

Onda sam naletjela na SF i ovo je preporuka za Peterlin, ako već nije čitala.
    Philip K. Dick, Filmske priče
    Inače ne volim čitati priče, ali ove su dosta uspjele, a i po njima su snimani poznati ZF filmovi. Zapravo me ta njegova distopija dosta obuzela pa sam pročitala još dvije njegove knjige, ali ih ne mogu preporučiti jer nisu na razini prve, a zadnja, nedavno izašla je tako loše prevedena i (ne)lektorirana da je na momente nečitljiva.

Sad čitam Sotonske stihove jer sam se zaželjela Rushdieja, a još davno mi je netko na ovom topicu napisao da su Sotonski stihovi najsličnji Djeci ponoći koje sam obožavala.

I tak...
    Jesam li nadoknadila?
    Posljednje uređivanje od Jurana : 03.10.2014. at 12:46

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ken Follet, Stupovi zemlje.
    Ne znam kako sam zapala u srednjovjekovnu tematiku ovo ljeto i jesen, ali nastavljam u istom tonu.
    Prvo sam čitala Iscjelitelja, jako mi se sviđa i po tematici i stilu pisanja, pročitala sam u dahu.
    Nakon toga Harlekina Bernarda Cornwella gdje mi se tema dopala, ali način pisanja - malo je reći da mi je užasan. Nastavke nema šanse da čitam, a i ovo sam pročitala metodom brzog čitanja (koju nisam prošla )
    Stupovi zemlje mi za sada čini dobra s oba aspekta - tema, stil pisanja, a i likovi su mi lijepo razrađeni.
    Veselim se nastavcima

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam pročitala i Nevidljivo od Paula Austera i zaključila da mi se Auster definitivno ne sviđa i da nije za mene.

Pročitala i crnu kutiju od Amosa Oza, to mi je bilo dosta dobro.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

E da, naslovom jedne od knjige koju nisam pročitala uspjela sam impresionirati Arsena Dedića

Čekala sam tatu ispred knjižnice, a on je naišao s Arsenom i krenuo me upoznati s njime.
    Ja pružim ruku, a Arsen će:
    - Šta oćeš, mala?
    Uto vidi knjigu u ruci (Prikazanje opsjednutih, Antonio Lobo Antunes) i kaže, zadivljeno:
    -Kakve ti to knjige, mala, čitaš?

A ja, napola uvrijeđena :
    -Ne čitam još, tek sam je posudila, možda je još vratim u knjižnicu nepročitanu.

I tako i bi.
    Predepresivna mi bila.

Ne volim te knjige gdje su svi likovi odreda kreteni.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 03.10.2014. at 12:57

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Ken Follet, Stupovi zemlje.
    Ne znam kako sam zapala u srednjovjekovnu tematiku ovo ljeto i jesen, ali nastavljam u istom tonu.
    Prvo sam čitala Iscjelitelja, jako mi se sviđa i po tematici i stilu pisanja, pročitala sam u dahu.
    Nakon toga Harlekina Bernarda Cornwella gdje mi se tema dopala, ali način pisanja - malo je reći da mi je užasan. Nastavke nema šanse da čitam, a i ovo sam pročitala metodom brzog čitanja (koju nisam prošla )
    Stupovi zemlje mi za sada čini dobra s oba aspekta - tema, stil pisanja, a i likovi su mi lijepo razrađeni.
    Veselim se nastavcima
    Srednjevjekovna tematika koja se meni dopada(la): Jan Guillou - trilogija o templarima:
    Vitez templar
    Put u Jeruzalem
    Kraljevstvo na kraju puta

Ima i četvrta knjiga: Arnovo naslijeđe

Inače, za one koji nisu zapali u srednjevjekovnu tematiku - od istog autora ima još knjiga, o razdoblju prije, za vrijeme i nakon prvog svjetskog rata:
    Graditelji mostova (to sam čitala i baš mi je bilo dobro)
    U visokom društvu - to nisam čitala
    Između crvenog i crnog - ni to nisam čitala (još)

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Došla pohvaliti Prijevremene izbore i zahvaliti tanji_b na preporuci za Črna mati zemla

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nema na čemu Inače, "Črna mati zemla" ima i vlastitu web-stranicu:

http://crnamatizemla.com/

što se može shvatiti i kao marketinški potez Krune Lokotara, ali ima dosta toga zanimljivog, isplati se malo pogledati!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

tanja, svidja mi se imaginarij. mozes li, molim te, nesto vise reci o toj stranici, to je neka vrsta skupnog bloga?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •