Čitam puno, ali otkako sam počela više pisati na "Imaginariju" (www.imaginarij.com), manje pišem na ovoj temi

Uglavnom, u zadnjih 2 tjedna:

Goran Tribuson: Susjed u nevolji - da zaokružim ciklus krimi-romana o Nikoli Baniću, nije loše, iako nije ni tako dobro kao prethodni roman, "Gorka čokolada". Ali je zgodno, lako se i brzo čita.

Ivana Simić Bodrožić: 100% pamuk - ovo su priče, nisu sve jednako dobre, ali ima ih nekoliko izvrsnih, a stil joj je vrlo lijep, izbrušen, kao i rečenice. U svakom slučaju, puno, puno bolje od razvikanog "Hotela Zagorje" koji me svojedobno nije nešto impresionirao.

Eugen Ruge: Kad svjetlost nestaje - čitam, malo zijevam, pa mi je na mahove opet dobro, uglavnom - pravi dojam mogu napisati tek kad završim knjigu. Opisuje život u DDR-u od 50-tih do 80-tih, uz dosta vremenskih skokova u prošlost. Konceptualno jako zanimljivo, ali opća atmosfera je siva i sumorna, kao i život u toj zemlji u to doba.

Uz već spomenutu Pirkeovu "Tajnu doline piramida", koja je izvrsna i toplo preporučujem kao vrhunsku satiru.