Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

cestitam Novaku na nagradi!
    CMZ je sjajna knjiga.
    nadam se da ce nakon ovog priznanja biti jos citanija, jer to svakako zasluzuje.

vezano uz novinarsko pitanje (iz intervjua na tportalu) o eventualnoj bojazni autora zbog slabog/loseg prihvacanja knjige, jer je dijelom pisana dijalektom - potvrdjujem da s jezikom nisam imala nikakvih problema, iako me od Medjimurja dijeli bar 400 km. upravo suprotno, uporaba dijalekta je samo pojacala ozracje cijele knjige.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    cestitam Novaku na nagradi!
    CMZ je sjajna knjiga.
    nadam se da ce nakon ovog priznanja biti jos citanija, jer to svakako zasluzuje.

vezano uz novinarsko pitanje (iz intervjua na tportalu) o eventualnoj bojazni autora zbog slabog/loseg prihvacanja knjige, jer je dijelom pisana dijalektom - potvrdjujem da s jezikom nisam imala nikakvih problema, iako me od Medjimurja dijeli bar 400 km. upravo suprotno, uporaba dijalekta je samo pojacala ozracje cijele knjige.
    Mogu potpisati sve od početka do kraja!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku

Meni je upravo genijalno kako je upotrijebio dijalekt u svrhu pojačavanja atmosfere, a rječnik na kraju knjige olakšava čitanje onima koji nemaju veze ni s Međimurjem, ni s kajkavskim.
    Bez dijalekta, to više ne bi bila ista knjiga. Ujedno, drugi i treći dio (pisani dobrim dijelom na dijalektu) daleko su bolji od prvog dijela.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je upravo genijalno kako je upotrijebio dijalekt u svrhu pojačavanja atmosfere, a rječnik na kraju knjige olakšava čitanje onima koji nemaju veze ni s Međimurjem, ni s kajkavskim.
    Bez dijalekta, to više ne bi bila ista knjiga. Ujedno, drugi i treći dio (pisani dobrim dijelom na dijalektu) daleko su bolji od prvog dijela.

ovo mi je otkriće!
    postoje drugi i treći dio!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je otkriće!
    postoje drugi i treći dio!
    drugi i treci dio samo romana, ne novi nastavci romana

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    drugi i treci dio samo romana, ne novi nastavci romana
    Ma da, nisam bila dovoljno precizna, jezično i sadržajno je roman podijeljen u tri cjeline (+ prolog i epilog), prvi dio je pisan urbanom štokavicom uz dodatke gradskog žargona, drugi i treći dio su miješani standardni jezik i međimurski dijalekt. Nema nastavaka romana, ali Novak piše novi roman s problematikom međimurskih Roma a s obzirom na studiozan način kojim pristupa pisanju, vjerujem da će i taj biti odličan i jedva čekam da ga objavi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •