Pročitala sam Tisuću jeseni i sad mi žao što moram nešto drugo započeti, a ja bih još.
Našla sam njegov intervju i sad sam se oduševila ovim ulomkom u kojem objašnjava ideju za Atlas oblaka:
a to me oduševilo iz razloga jer, kad sam ja počela čitati Atlas oblaka, pomislila sam: je li ovo novi Calvino i bila sam sretna kad sam shvatila da nijeThe first time I read Calvino’s If on a Winter’s Night a Traveler, I didn’t know what I was dealing with. I thought we’d be going back to the interrupted narrative later on in the book, and I very much wanted to. Finishing the novel, I felt a bit cheated that Calvino hadn’t followed through with what he’d begun
Također mi je bilo super sinoć, kad sam završila knjigu i počela čitati zahvale, da je prvo ime kojem zahvaljuje Nadeem Aslam, autor divnog romana Karte za izgubljene ljubavnike, koji je i na mene ostavio jak dojam.
Neki od ljudi kojima zahvaljuje dali su imena likovima u knjizi, nepr. Piet Baert i Robert Hovell.
Tanja, jesi li možda negdje opširnije pisala o knjizi? Stavi link, ako jesi, ja bih čitala
A i marta i ostali, dajte još malo!