Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Procitala sam neki detektivski roman. Nije los, ali imam osjecaj da cu ga brzo zaboraviti no bas mi je takav sad i trebao

Na polici imam i Sestru Sigmunda Freuda http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig...php?ppar=9317?
    Tanja, ti si to citala? Nekako mi zvoni da jesi...

Kakvi su ti dojmovi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Na polici imam i Sestru Sigmunda Freuda http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig...php?ppar=9317?
    Tanja, ti si to citala? Nekako mi zvoni da jesi...

Kakvi su ti dojmovi?
    Da, čitala sam ga, nisam bila nešto očarana, ali znam da kritičari knjigu smatraju jako dobrom. Glavna moja zamjerka bila je da knjiga otvara vrlo zanimljiva pitanja, ali slabo nudi odgovore, a i glavni lik mi je pomalo išao na živce
    Baš me zanima što ćeš ti reći na knjigu, možda mi otvoriš neku novu perspektivu

Treutno čitam Claudelovu Istragu i uopće me ne fascinira, ni blizu onoliko kao Brodeckov izvještaj. Previše aludira na Kafku, sve skupa izgleda kao jako ružan san iz kojeg se nemoguće probuditi. Budući da sam nedavno pročitala Circle, koji također liči na noćnu moru, samo uljepšanu, a tu je i posljednja priča iz Ozovih "Prizora iz seoskog života", mislim da mi je za neko vrijeme mi je dosta futurističko-kataklizmičkih vizija društva i čovječanstva

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Volim poeziju, ali moram priznati, nisam uvijek za nju raspolozena.

Jako volim Jesenjina,
    ("Daj Jim sad za srecu sapu tu, takve sape nitko vise nema, ded lajat cemo skupa na tisinu, kad noc se spusti, mjesecna i nijema.... )
    pa onda Preverta, Byrona, Sekspirove Sonete, E.E. Cummings... Vesnu Parun.

Kako rekoh, ne lezi mi uvijek, moram biti u nekom posebnom raspolozenju da bih ju citala.

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Procitala sam neki detektivski roman. Nije los, ali imam osjecaj da cu ga brzo zaboraviti no bas mi je takav sad i trebao

Koji?

Prijavak da sam u medjuvremenu procitala
    - Mary Wesley, A Dubious Legacy
    - Joanna Trollope, A Spanish Lover

Wesley je postala jedna od meni omiljenih spisateljica. Uvijek me iznervira banalni naslov, dok nacin na koji pise nije nimalo banalan.

Joannu Trollope dosad nisam citala; iskreno, privukla me naslovnica s akvarelom Alhambre i to sto sam nasla knjigu na engleskom, imala sam zelju i volju citati nesto u originalu, iako me je banalni naslov odvlacio... Medjutim, knjiga mi se zaista svidjela; tema su obiteljski odnosi i njihova prozetost - sestre-blizanke koje imaju potrebu jedna drugu nadopunjavati, brak jedne od sestara uzdrman ekonomskom krizom, odnos druge sestre sa 'spanjolskim ljubavnikom' i kako taj odnos utjece na njen odnos sa sestrom, brak njihovih roditelja... uz podlogu prekrasnih i vrlo tocnih opisa Andaluzije, te ekonomske krize koja uzdrmava nacin zivota u uspavanom engleskom gradicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •