Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Da, čitala sam ga, nisam bila nešto očarana, ali znam da kritičari knjigu smatraju jako dobrom. Glavna moja zamjerka bila je da knjiga otvara vrlo zanimljiva pitanja, ali slabo nudi odgovore, a i glavni lik mi je pomalo išao na živce
    Baš me zanima što ćeš ti reći na knjigu, možda mi otvoriš neku novu perspektivu
    Pročitala sam.

Neki dijelovi romana su mi bili dobri, ustvari dobro napisani, no iskreno, ne znam koliko je dobra ta ideja pisati neku kombinaciju fikcije i biografskog romana. Mozda bi sad trebalo istraziti (za sto nemam no volje ni vremena ) koliko ima istine u onome sto pise. Naletjela sam na podatak da Adolfina uopce nije umrla u logoru sa svojim sestrama, vec u nekom drugom. Ok, mozda je dodao da doda na dramaticnosti. A mozda je to bilo suvisno.

Roman je dosta tezak u smislu da su medjusobni odnosi komplicirani, a opet na kraju nejasni, nerazjasanjeni. Ja, iskreno, nisam bas shvatila razloge zasto je njihova majka bila onakva prema Adolfini, zaista ne razumijem. Mozda sam to izgubila negdje tijekom citanja, no ne vjerujem da za to postoji neko suvislo obrazlozenje. Mozda ga nekad u medjusobnim odnosima i nema, no meni to ovdje fali. To sto ona nije imala djecu mi nije vjerodostojan razlog. Ne drzi vodu.

Oni filozofski dijelovi knjige su mi poneki put bili zanimljivi za procitati, no ne vidim njihovo mjesto u romanu. Smisao?

Dalje, ne razumijem Vincenta van Gogha? Otkud sad on?
    Barem nije protagonist romana

Oni razgovori Goethea i Freuda? Opet, ne kuzim bas svrhu unosenja toga u roman.

I da, cini mi se da je silom uveo neke stvarne licnosti u ovaj roman, pa mi to zvuci kao pretjerivanje
    Gustav Klimt, primjerice. Pa onda sestra Franza Kafke u logoru? Pa kud bas ona ima krevet kraj Freudeove sestre?

Dakle, da zavrsim i odem spavati jer mi se oci sklapaju... Mislim da smo stekle slican dojam, bez obzira sam se svim silama trudila potisnuti sto si rekla. No nisi rekla puno i na prvu, gledajuci korice i uzevsi obzir izdavaca, mislila sam da ce mi se svidjeti.
    A roman uopce nije o onome sto stoji na koricama :D
    Ovo je roman o obitleji, o smrti (o, ima je puno, na dijelovima sam osjecala mucninu vec od tolikih smrti), o losim odnosima, o ludilu i o jos puno toga. Mozda previse toga, ako smijem skromno laicki zakljuciti.
    Posljednje uređivanje od Anci : 29.01.2015. at 00:03

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •