-
Jurana prvotno napisa
Ajde

Evo.
Brzinski:
Perzepolis - autobiografski strip (postoji i animirani film, nagrađivan) - priča i crtež su djelo iste osobe, Iranke koja danas živi i radi u Francuskoj. Premoćna priča o odrastanju u Iranu. Trebalo bi ga uvrstiti u lektiru.
Alvar Mayor - lutalica u Južnoj Americi u doba konvistadora, nadrealan, savršen crtež i priča koja ga prati. Ko Corto Maltese samo drugačije.
Svagdanja borba - suvremeni francuski strip o ratnom fotografu koji pritisnut depresijom seli u provinciju u nadi da će se tamo dovesti u red, samo da bi otkrio život ipak ne može biti toliko jednostavan koliko bi on htio. Jednostavan crtež, a savršen. Meni je ovo jedan od najnajnaj stripova koje sam ikad pročitala. Također, od istog autora Povratak zemlji.
Presveto srce - Jodorowsky i Moebius - valjda najslavniji duo u povijesti strip (sigurno se ne bi svi sa mnom složili, al baš me briga). Ovo je strip o peripetijama profesora Mangala, njegovim mističnim otkrivenjima i seksualnim doživljajima, poremećen i pomaknut. Ali to nije sve! Ako ti se sviđa (vizualno) film Peti element, vrijeme ti je krajnje da otkriješ gdje je Besson ukrao cijeli koncept. Jodorowsky je napravio s Moebiusom i Janjetovim cijeli niz naučnofantastičnih stripova koji su takav čušpajz ideja i preokupacija što znanstvene fantastike, što Jodorowskog (koji je luđak par exellance) osobno. Kronološki, prvi je Prije Inkala, iako je nacrtan na kraju serijala. Pa ti vidi štaš i kakoš.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma