Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mrs Happy, prekrasan strip koji smo čitali negdje u to doba (oko 6.g) - Mali Guj i njegov zmuj Darka Macana. I Borovnica od istog autora je super. A za Duricu me nisu uspjeli u to uvjeriti

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam spomenuti još jedan savršen strip. Apsolutno likovno savršen, grafički masterpiece, a ni ni scenarij nastao iz Tisući i jedne noći nimalo ne zaostaje. To je Sharaz-De, autor Sergio Toppi. Cijeli album se pretače iz mraka na svjetlo, iz crne podloge izlaze likovi i zatim se u nju vraćaju. Svaka tabla se može staviti izložiti. Ovdje možete pogledati:
    http://www.fibra.hr/preview/SharazDePreview.pdf
    Međutim, s obzirom da se ne mogu sjetiti kad sam zdnji put vidjela taj album na polici u knjižnici, bojim se da ga je netko maznuo.

Mrs Happy je napisala da si ona voli sve zamisliti, da ne voli kad joj netko nacrta. Volim i ja. Nikad ne gledam filmove snimljene po romanima prije nego pročitam. Ali strip je nešto drugo. Stripovi su rijetko rađeni po literarnim djelima, a ako je tome tako, onda su po neka djela opće kulture, koja smo davno svi zamislili u svojim glavama. Zato volim pogledati kako je netko drugi to zamislio u svojoj, netko tko usput ima i talent da to što si je zamislio prebaci na papir i podijeli sa svima. Rezultati su često impresivni. Kao Sharaz-De.

A oni drugi stripovi, koji su nastali po scenarijima, oni ne postoje u literaturi, ne možeš ih zamisliti. Kao što ne možeš zamisliti film koji nisi gledao i ne znaš o čemu se radi, osim okvirno. Stripovi su ko najbolji kadrovi u filmovima, zamrznuti u trenutku koji se u tvojoj glavi pretače u sljedeći trenutak, tj. kadar. Recimo, bila sam uvjerena da se Millerov Sin City ne može kvalitetno snimiti. Pročitala sam original prije skoro 20 godina, jedna moj frend je radio, živio da starcima i valjda cijelu plaću trošio na stripove. I kad je Rodriguez snimio film, s Mickey Rourkeom i Jessicom Albom (mislim haaalooo, kasnije sam otprilike istu reakciju imala na Atlas oblaka u izvedbi Toma Hanksa - to nikad, NIKAD, pa ni tad neću pogledati), ja sam to obijala gledati. Dok nisam jednom slučajno naletila i zaljepila se. Manijak je svaki kadar preslikao u film. Hoću reći, strip je umjetnost. Rezervirana pomalo za geekove ko u Teoriji velikog praska.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •