Što čitate 2.

Tema: Što čitate 2.

1. betty blue avatar

betty blue said:

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    ajme.
    a ja sam valjda (opet) jedina na ovom forumu koju ni Korekcije, ni Sloboda nisu dotakle.
    (to mi se dogodilo i, s ovdje uglavnom obožavanim, McEwan-om)
    odnosno, da se bolje izrazim, ne padam u nesvijest od oduševljenja kao svi ostali.
    naprotiv, živcirale su me i smetale mnoge stvari u tim, bespotrebno, predimenzioniranim knjigama.
    jedna od najvećih zamjerki mi je Franzenovo beskonačno psihologiziranje, tako tipično američko, da mi je već izlazilo na uši.
    čak ni njegov stil, koji svi toliko hvale, nije me osvojio nekom posebnošću.
    ukratko, pročitala sam ih do kraja jer imam taj neki hemung da knjige treba iščitati do zadnje stranice (jer možda baš negdje na kraju čuči ugodno iznenađenje i zahvala radosti čitanja ) bez obzira što mi je već tijekom čitanja postalo jasno da nisu ispunile moja očekivanja.
    nekako mi je, za moj ukus, preamerički.

no, kako mi vrag nije dao mira, a možda i ponesena sveopćom fascinacijom, pročitala sam i Kako biti sam, Franzenovu zbirku eseja.
    e, to mi je malo popravilo opći dojam
    e jesi nas posrala
    al kuzim o cemu pricas, jednostavno te ne odusevljava a ocekivanja su ti previsoko postavljena. Meni se to dogodilo s kradljivicom knjiga, amosom ozom, pa cak i tisucu jeseni me nije odusevio kako sam planirala (odlicna je, al su moja ocekivanja bila veca ) . Al mitchella volim pa mu oprastam, oza nisam ni dovrsila, pa mi je svejedno, al ta kradljivica knjiga me strasno nazivcirala, i sto drugi vise vole i spominju tu knjigu, to me vise zivcira
    Posljednje uređivanje od betty blue : 11.07.2015. at 10:39