Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Aleks, kako stojis s kratkim pricama?
    Ja volim Alice Munro.
    Jhumpa Lahiri ima takodjer jednu dobru, Tumac bolesti.
    Zatim Ksenija Kusec: Reci mi sve
    Iva Usumlic Gretic: Duhovi

Price su izvrsne u svim ovim knjigama! Probaj svakako.

Onda...

Kristian Novak: Crna mati zemla

Moj najdrazi Amos Oz, Crna kutija, jesi citala?

Jeffrey Eugenides: Srednji spol, Bracni zaplet.

P. Claudel: Brodeckov izvjestaj

Mani Gotovac: Falis mi

Ivica Prtenjaca: Brdo

Sad sam ti nabrojala par koji su meni bas ostali u sjecanju kao jako dobri.
    Anci, išla sam po tvom spisku, kad si se već potrudila napisati ga

Neke knjige sam već prije pročitala, nekih nije bilo za posuditi, neke čekaju da budu pročitane (Crna kutija, Tumač bolesti).

Dojmio me se Sin, iako mi je bilo mrvicu mučno čitati ga sad preko ljeta, previše je mračan za ovaj sunčani dio godine

Kratke priče mi ljeti pašu, koncentracija za čitanje mi je slabija pa mi dobro sjednu, tako da mi je Reci mi sve bila u redu, ništa spektakularno, ali zanimljivo. Munroica puno bolje piše, profinjenije, mada ni s njome nisam bila oduševljena, ali jesam zadovoljna. Razlika mi je u tome što u pričama Kušekice mogu stvoriti jasniju sliku o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti likova u priči, dok mi je kod Munroice taj dio bio puno suptilniji, sve se moglo samo nazirati, više je bilo posvećeno trenutku…bar koliko me sjećanje služi.

Pročitala sam prvu priču iz Tumača bolesti i dosta obećava.

Iako, sad bi mi pasalo nešto laganije pa ću vidjeti imaju li Suverenu čitateljicu, koju Angie75 preporuča.

Je li itko čitao Lovce na mamute, dobila sam preporuku pa me zanima i vaše mišljenje?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku

Je li itko čitao Lovce na mamute, dobila sam preporuku pa me zanima i vaše mišljenje?
    Ako misliš na Lovce na mamute Jean Auel, ja sam čitala davno.
    No, to ti je tek treća knjiga u serijalu Djeca Zemlje, stoga ti ne bih preporučila da kreneš s njom, ukoliko nisi čitala prve dvije.
    Kreni radije s "Pleme špiljskog medvjeda".
    Što se tiče preporuka, to ti je uvijek škakljivo
    Sve ovisi o tvojem osobnom afinitetu, a bogme i o osobi od koje preporuka dolazi.
    Meni su se sve tri knjige svidjele, no možda zato jer sam djelomice profesionalno vezana uz tematiku.
    Riječ je, naime, o jednoj kromanjonskoj djevojčici koju su spasili i odgojili neandertalci.
    S obzirom na ne baš laganu tematiku, mislim da su knjige iznimno dobro napisane, čak štoviše, toliko su i sadržajno zanimljive da ti se ponekad teško od njih odvojiti.
    Moju preporuku imaš

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •