Dakle, Kratak čudnovat život Oscara Waoa je stvarno odličan i velika preporuka!
a kao velika ljubiteljica Tolkiena osobito sam guštala u intertekstualnim referencama na Gospodara prstenovaa bome i na Llosino Jarčevo slavlje...
Dakle, Kratak čudnovat život Oscara Waoa je stvarno odličan i velika preporuka!
a kao velika ljubiteljica Tolkiena osobito sam guštala u intertekstualnim referencama na Gospodara prstenovaa bome i na Llosino Jarčevo slavlje...
Posljednje uređivanje od Angie75 : 02.11.2015. at 11:52
Pročitala sam Ženu vremenskog putnika, svidjela mi se. Najbolje kod knjige je čitljivost, to kako sam se radovala da je opet uzmem u ruke, a on što mi je malo slabije je nerazlikovanje glasova dvaju glavnih likova - s tim da se možda razlika izgubila u prijevodu, čitala sam na hrvatskom.
Sad čitam High Fidelity, pa se javim.
Meni je Murakami tako tako.. Norvešku šumu sam pročitala u dahu, a Ptica rugalica me je ubila u pojam.
Sada sam kupila neki šund britanski krimić u Konzumu (Svjetionik se zove), a usporedno završavam Travničke kronike koje su mi bile preopterećavajuće tijekom lijepog vrućeg ljeta.
Aha, sad vidim. PD James inače nisam čitala, a priznajem da imam predrasude prema serijama krimića/ljubića/chic lit koje su prepopularne u Konzumu i kioscima... Inače obožavam britanske serije i književnost, pa sam si kupila Svjetionik da odmorim mozak.. Drago mi je da to neće biti uzalud potrošen novac![]()
Ja sam pročitala Ruth Ozeki "Priča za vremensko biće", meni se svidjela:
http://profilknjigaizdanja.blogspot....nsko-bice.html
Ajme, pa ja sam ovdje pisala hvalospjeve PD James, ona je krimić na višem nivou.
I sad je ima u Konzumu?!![]()
Meni je ovo bice na to read listi vec neko vrijeme, no nikako da dodje na red.
Procitala sam Korekcije
Genijalan je Franzen!
I onda me Kindle zafrkavao i nisam uspjela nesto prebaciti na njega :smotana:
Jutros sam s police uzela Kunderu, Zivot je drugdje.
Svidja mi se, ustvari... pase mi sad citati nesto tako opustajuce.
Procitala Potamnjivanje, M. Juchau.
Knjiga govori o tome kako se ljudi nose s tugom i boli rastanka, te o izbjeglistvu i identitetu. Teme su jako teske, ali je stil predivan.
Hvala Anci na preporuci!
anamar, drago mi je da ti se sviđa. "sviđa" možda nije prava riječ, no meni je to baš jako dobar roman.
pročitaj sad i "nošeni valovima"![]()
http://www.booksa.hr/knjige/proza/noseni-valovima
baš me zanima hoće li ti se svidjeti
Stavljam na popis, al morat ce pricekati dok 'odradim' neke ranije preporuke
da i ja parafraziram Franka Zappu-toliko puno dobrih knjiga/muzike/serija/filmova, a tako malo vremena![]()
uvijek ti zaboravim zahvaliti na trududa me vratiš među čitače
pročitala sam "Javne tajne", Munro, nije loša, ali opet meni fali to oduševljenje
"Tumač bolesti" mi je odličan, i uz tu knjigu imam tužnu priču
posudio mi ju je kolega, dobio ju je od svoje pacijentice, koja je bila prevoditeljica te knjige
pročitala, i nikako se naći da mu vratim
razbolio se i umro, nisam mu vratila knjigu
sada mi je uspomena na njega
Oza sam pročitala "Pantera u podrumu" sviđa mi se
Eugenidesa sam pročitala "Nevina samoubojstva"
i dopala mi se i ostala mi je nedorečena
posudila sam i "Bračni zaplet" i "Srednji spol"
od obje sam pročitala nekoliko stranica, više me privlači "Srednji spol"
kako ću ih brzo morati vratiti, mislim da će "Bračni zaplet" čekati neka druga vremena
Mani Gotovac sam uzela, ali je na kraju nisam pročitala
pročitala ju je moja mama koja je to doživjela više kroz prizmu povijesnih događaja i osoba koje se spominju u knjizi (Miko Tripalo, Pero Pirker....) jer ju je to vrijeme obilježilo, nego kroz emocionalni aspekt knjige
hvala ti
može još jedan ovakav popis
Aleks, ako želiš preporuke kratkih priča, imaš "makedonsku Alice Munro", Rumenu Božarovsku, i zbirku "Osmica": http://www.jutarnji.hr/makedonska-al...rimic/1314437/
Priča kojom otvara je čekanje na odjelu ginekologije neke opće bolnice, atmosfera i priče žena i osjećaj pregleda i nakon pregleda. Biserčić.
Posljednje uređivanje od ina33 : 04.11.2015. at 16:38
"Osmica" je fantastična knjigaMene je naprosto oduševila, iako se povremeno nisam mogla oteti dojmu da autorica želi svoje junakinje što više poniziti, izložiti što neugodnijim situacijama. To je slučaj i sa spomenutom prvom pričom i ginekološkim pregledom.
Ali ona priča "Ne plači, tata", ta me ganula do suza kako već dugo ništa nije.
I meni je ona jako dobra!
Sjecas se one s mackom?
Inako je malo morbidna.
Od kratkih prica bih svakako preporucila Kseniju Kusec (ako vec nisam).
hvala, stavljam je na listu
po opisu me je podsjetila na Ferićevog "Anđela u ofsajdu"
i priču kako je čekao rezultate testiranja na hiv
Vezano za pricu 1 meni je totalno realna.. tocno kako nrka senzibilnija dusa moze dozivjet tu traku i fellow pacijente i dinamiku koja se razvija nakon visesatnog cekanja i medjusobne price...malo ko nekadasnja putovabja vlakom i prisilna bliskost dugotrajnog suputnistva tj supatnistva. I druge su mi takve, ne znam ih po naslovima, al npr ona di se obitekj biznismena sklanja u grcku dok traje skandal ili ona u kojoj sluzbenica ambasade vaze dal popravit zub il kupit robu. Jedino mi je cudna bila prica o 2 sestre i njihovom slijepom gostu. Macka mi je bas dobra.
Posljednje uređivanje od ina33 : 04.11.2015. at 22:43
Pffff, zanemarite prethodni post, smao kat poviše ina piša tko je autorica. Od prehlade nisam svoja.
Ja nisam bila toliko oduševljena OsmicomOk su mi pričice, neke više neke manje, ali daleko su mi od suptilnosti A. Munro.
Jučer posudila 2666.
Jako me zanima i knjiga i to kad ću je i kako uopće uspjeti pročitati
1070 stranica!!!
Ajd onda javi dojmove, ja ju dugo već gledam u knjižnici i premišljam se.
Na jednom drugom mjestu sam pročitala dobru kritiku, pa ako i ti kažeš isto, uzet ću.
Nakon što pročitam sve Murakamije, naravno![]()
joj, ja sam od murakamija skroz odustala na ovci
muko moja
nije za mene suptilnost
mozda će mi zato biti bliza osmica nego suptilna alice
Ali aleks ovca mu i je najluđa! Uzmi ovu novu, Bezbojnog Tsatsukija ili kako već. Super je! Meni je i Norveška šuma bila odlična. A i prva, Moj slatki Sputnik.
Ja sam pocela 2666 pred kraj trudnoce, pa sam vratila neprocitanu kad sam rodila jer nisam stigla citati. A bila mi je super super. Divlji detektivi su mi bili genijalni, to sam pred neku godinu procitala, nisam je ispustala iz ruke.
Također imam 2666 na popisu i baš mi je drago da je Angie čita
Čitam High Fidelity i teško mi ju je ispustiti iz ruku, mada mi je već sad dojam da je Juliet, gola bolja. U manje je riječi više rekao.
Procitala sam Na more, P. Soukupove, knjigu koju je tanja preporucila. Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na neobican stil pripovjedanja koji je poput sinopsisa, nabrajanje najvaznijih trenutaka jedne obitelji. Njihovi su odnosi rijetko prisni, a neke veze su gotovo robotske.
Ne mogu reci da mi se knjiga nije svidjela, no, na kraju uopce nisam suosjecala s likovima zbog njihove nemogucnosti ostvarenja normalnih odnosa.
'Sto bi bilo kad bi bilo' dijelovi knjige su bas dobra dosjetka autorice.
Prelazim na Blago, S. Lagerlof, prve zene koja je dobila Nobela. Izdanje ima lijepi veliki font, pa se bas radujem![]()
Ja uzela osmicu...bas me zanima
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Pročitala sam Hornbyja i ostala pri prvom dojmu.
Što se tiče Murakamija, čitala sam Moj slatki Sputnik i Južno do granice... i nisam nešto bila oduševljena, naprotiv stalno sam se pitala u čemu je tajna njegove velike popularnosti.
Stalno nailazim na preporuke Norveške šume, je li drugačija od one prve dvije?
Sinoć sam počela Bračni zaplet i nisam se mogla odlijepiti od knjige. Svako malo me muz pitao kad cu u krevet, a ja sam odgovarala s "eosaću".
I mene
aleks, znaš koju bih ti ja preporučila - Karte za izgubljene ljubavnike
Baš nekako mislim da bi ti se mogla svidjeti!
Sve preporuke za Kehlmanov F roman- mislim da ga je TanjaB vec hvalila..
tek sad ovo vidim
Anci I mene zanima gdje si točno plakala?
meni je kroz cijelu knjižicu bio neki tužan i sjetan filing
pogotovo dio s Viskontijem
al ne pustih suzu
dobar romančić, stvarno dobar
uzela sam Sjajne zeznute godine
koje sam već čitala davno
al se ne mogu sjetiti jesam dovršila ili nisamž
meni se često dogodi da zaboravim jesam li nešto pročitala pa uzmem opet...
Imate li kakvu brzinsku preporuku za ljubitelje teorija zavjere?
Ja sam svojedobno odustala od Murakamijanije mi išao.
Jedino njegovo djelo koje mi se zaista svidjelo je zbirka priča "Nakon potresa". Romani mi nisu legli, nisu na mojoj valnoj duljini. Što ne znači da su loši.
Trenutno čitam najnoviji roman Marine Vujčić "Mogla sam to biti ja".
Interesantno, ima jako dobrih dijelova, stil je vrlo čitljiv, ali nisam još došla do kraja pa ne mogu procijeniti u potpunosti. U cjelini mi se zasad sviđa.
Inače, mogu preporučiti (ako već nisam) i njezin roman "A onda je Božo krenuo ispočetka". Originalan zaplet, ostavlja dosta toga čitatelju na razmišljanje, dobro je pisano. Moj jedini problem s tom knjigom bio je taj da mi je Božo strašno išao na živce od početka do kraja![]()