Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Krenula sam s Ratom i mirom i sad mi smeta jedna stvar, a to je da oni stalno nešto parlaju francuski i to je kod nas prevedeno u bilješkama, a to mi razbija koncentraciju. I dok sam čitala, pomislila sam bi li Englezi ovo ostavili ovako izvorno ili bi preveli.

I tak ja jučer u Algoritmu i vidim engleski prijevod, War and Peace, koji BTW košta 29 kn, jedan svezak, i otvorim vidjeti kako su riješili franceštinu i, naravno, sve su lijepo preveli da ceo svet razume. Samo su ostavili pokoju riječ tipa attendez i merci, čisto radi dojma.

A mi smo u svemu puristi, veći katolici od pape, božesačuvaj da prevodimo francuski, 'ko ga još ne govori

Toliko s ventilanom.

Što se tiče engleskog, neko vrijeme sam se zalijenila čitati na engleskom, a sad kad mi je opet krenulo, sad mi žao nešto izvorno napisano na engleskom ne čitati na engleskom pa se mučim s nabavljanjem knjiga i uglavnom sam prešla u ilegalu.

Anci, ako si čitala Flannery i Franzena na engleskom, onda mo'š šta o'š (iako ja nisam nikad imala Zeruyu u rukama )
    Posljednje uređivanje od Jurana : 17.11.2015. at 15:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •