Results 1 to 50 of 5226

Thread: Što čitate 2.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Jurana's Avatar

Evo još jedne koja ne voli Malog princa

Ali ne volim općenito alegorije. Elly, svakako se javi još s popisom!

Elly's Avatar

Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Evo još jedne koja ne voli Malog princa
    Nakon 20 godina razlike, mijenjam misljenje. Sad mi se "Mali princ" svidja. Valjda sam tek sad odrasla

Na nasoj knjizi pise da je za 8+ godina, no iskreno, mislim da je u toj dobi ovakvu alegoriju - koja se zaista moze tumaciti na vrlo razlicite nacine - mozda moze tesko shvatiti zbog cega je jedna od ljudima dragih knjiga.
    E. inace ove godine plese lisicu u baletnoj predstavi Mali princ, pa sam u baletnoj skoli cula i biblijske asocijacije... Ja bas nisam isla do te mjere u mom shvacanju knjige.

Procitala ju je i E., no njoj se npr. odmah dopala - mozda zato sto ju dozivljava kroz baletno-muzicku pricu (prijateljstvo, vjernost, ljubav, u zmijskoj je prirodi da te ugrize, itd. - prenosim dio onoga sto je komentirala...).
    Last edited by Elly; 19.01.2016 at 09:06.

Jurana's Avatar

Quote Originally Posted by Elly View Post
    Nakon 20 godina razlike, mijenjam misljenje. Sad mi se "Mali princ" svidja. Valjda sam tek sad odrasla

Na nasoj knjizi pise da je za 8+ godina, no iskreno, mislim da je u toj dobi ovakvu alegoriju - koja se zaista moze tumaciti na vrlo razlicite nacine - mozda moze tesko shvatiti zbog cega je jedna od ljudima dragih knjiga.
    E. inace ove godine plese lisicu u baletnoj predstavi Mali princ, pa sam u baletnoj skoli cula i biblijske asocijacije... Ja bas nisam isla do te mjere u mom shvacanju knjige.

Procitala ju je i E., no njoj se npr. odmah dopala - mozda zato sto ju dozivljava kroz baletno-muzicku pricu (prijateljstvo, vjernost, ljubav, u zmijskoj je prirodi da te ugrize, itd. - prenosim dio onoga sto je komentirala...).
    U Hrvatskoj je Mali princ lektira za 8. razred, a donedavno je bila za 7.

Elly's Avatar

Quote Originally Posted by Jurana View Post
    U Hrvatskoj je Mali princ lektira za 8. razred, a donedavno je bila za 7.
    Znam, ovdje je za 7. razred, a na poledjini knjige pise od 8. godine, to je izdavac valjda napisao.

(a ja za sebe mogu slobodno napisati od 40+, ocito kasno palim ).