Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo još jedne koja ne voli Malog princa

Ali ne volim općenito alegorije. Elly, svakako se javi još s popisom!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Evo još jedne koja ne voli Malog princa
    Nakon 20 godina razlike, mijenjam misljenje. Sad mi se "Mali princ" svidja. Valjda sam tek sad odrasla

Na nasoj knjizi pise da je za 8+ godina, no iskreno, mislim da je u toj dobi ovakvu alegoriju - koja se zaista moze tumaciti na vrlo razlicite nacine - mozda moze tesko shvatiti zbog cega je jedna od ljudima dragih knjiga.
    E. inace ove godine plese lisicu u baletnoj predstavi Mali princ, pa sam u baletnoj skoli cula i biblijske asocijacije... Ja bas nisam isla do te mjere u mom shvacanju knjige.

Procitala ju je i E., no njoj se npr. odmah dopala - mozda zato sto ju dozivljava kroz baletno-muzicku pricu (prijateljstvo, vjernost, ljubav, u zmijskoj je prirodi da te ugrize, itd. - prenosim dio onoga sto je komentirala...).
    Posljednje uređivanje od Elly : 19.01.2016. at 09:06

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon 20 godina razlike, mijenjam misljenje. Sad mi se "Mali princ" svidja. Valjda sam tek sad odrasla

Na nasoj knjizi pise da je za 8+ godina, no iskreno, mislim da je u toj dobi ovakvu alegoriju - koja se zaista moze tumaciti na vrlo razlicite nacine - mozda moze tesko shvatiti zbog cega je jedna od ljudima dragih knjiga.
    E. inace ove godine plese lisicu u baletnoj predstavi Mali princ, pa sam u baletnoj skoli cula i biblijske asocijacije... Ja bas nisam isla do te mjere u mom shvacanju knjige.

Procitala ju je i E., no njoj se npr. odmah dopala - mozda zato sto ju dozivljava kroz baletno-muzicku pricu (prijateljstvo, vjernost, ljubav, u zmijskoj je prirodi da te ugrize, itd. - prenosim dio onoga sto je komentirala...).
    U Hrvatskoj je Mali princ lektira za 8. razred, a donedavno je bila za 7.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    U Hrvatskoj je Mali princ lektira za 8. razred, a donedavno je bila za 7.
    Znam, ovdje je za 7. razred, a na poledjini knjige pise od 8. godine, to je izdavac valjda napisao.

(a ja za sebe mogu slobodno napisati od 40+, ocito kasno palim ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •