Ja sam trenutno na "One" od Richarda Bacha. Cula sam same pohvale, pa sam se odlucila procitati
Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk
Dovršila Olivino nasljeđe, Alida Bremer.
Jako mi se svidjela.
Divna, simfonična knjiga o Dalmaciji nekad i sad, o običajima, o hrabrim ženama, o mirisima, o čežnji, o nostalgiji...
Da, možda me osvojila lokalpatriotskim šarmom, ali meni to nije važno, lijepo je pisana i dotakla me u potpunosti.
Stoga ju toplo preporučujem.![]()
Eugenides, Bračni zaplet.
Izvrstan. Možda ne tako jezično rasplesan kao Srednji spol, gdje sam se naglas smijala zbog duhovitih konstrukcija, ali opet, Eugenidesov stil je i ovdje divan. Je li moguće da nema više od tri njegove knjige na našem tržištu?
Sve teme koje se obrađuju su mi interesantne - naravno, ljubav, pa spašavanje voljene osobe, pa genetske bolesti, manična depresija, vjera i traženje sebe, feminizam koji se isto nenametljivo provukao kroz knjigu (obožavam Eugenidesa zato što stvarno razumije žensko pitanje), američki koledži, obitelji kao takve....
Velika preporuka!
Odličan roman London NW (Zadie Smith). Malo sam se bojala toga što su ga okarakterizirali kao eksperimentalan, ali nije mi bio težak za čitanje, čitala sam ja i puno luđihI nije mi isforsirano, zapravo nisam ni primjećivala način, samo sadržaj.
Otpočetka mi je dobro sjeo, i, iako nisu svi dijelovi jednako uspjeli, nisam je puštala do kraja. Mislim da je stvar u načinu pisanja jer, kad mi paše nečiji stil, onda mi jednostavno klizi i malo šta me može onda odbiti. Valjda je to baš nešto subjektivno, ne bih se čudila da se nekome uopće ne sviđa.
Nema duhovitosti iz Bijelih zuba, ali je zrelije. Sama autorica kaže da je kad je pisala Bijele zube (a imala je 23 godine) bila sveznalica, a sad da više ne zna puno toga. Mogu to razumjeti.
Trenutno, Djevojka u vlaku. Zanimljiv triler kada sam uspjela prezvakati odbojnost prema jednom od likova
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Ta knjiga će uskoro kod mene na udomljavanje, i veselila sam joj se, sad ste me zbunile s odbojnim likovima![]()
Čitam Vrijeme je opak igrač. Sviđa mi se, čitanje teče glatko.
Jučer mi palo na pamet da pogledam je li je tko čitao na temi i upišem naslov u tražilici i ispadne da ima rezultat. I krenem ja čitati; čitam, čitam, tražim, tražim... i nađem da sam je spominjala u jednom postu gdje sam najavljivala što mi je na popisu
Korisno utrošenih 10 minuta
Priča o pankerima, muzičkoj industriji, raznim ljudima - nije sigurno je li roman ili zbirka pripovjedaka, ali funkcionira kao cjelina.
Dudov svilac, krimić J.K.Rowling, preporuka ako već nije bila
Mene i inače izluđuje što tražilica na rodi ne pronađe postove, nego teme. A ova s knjigama je uvijek duuuugačkaaaaa....
Jurana
pročitala "Istina i druge laži", Sascha Arango
tako, nije loše, ali nije me baš nešto oduševilo
sad čitam, po Forkinoj preporuci "Progon"
za sada (80 stranica) mi je odlično
ide mi malo sporije, nije da mogu gutati stranice
ali odlično pisano
Posudila djetetu, ali nije zainteresiranSjećam se da mi je taj roman bio mrak, pa ga onda barem ponovno čitam ja: William Saroyan, Tata ti si lud
Samo jedan citat:
- Tata, kaži mi nešto. Što to čovjek otkriva što ga plaši?- To ćeš uskoro i sam otkriti.- Pa zar ne možeš reći, bar otprilike?- Ono što sam ja otkrio da je mene uplašilo, možda nije ono što će tebe uplašiti.- Ali kaži mi, tata.- Pa, reče otac – ljubav je sve... pa kad sam vidio da se ljubav može pretvoriti ni u što, to me uplašilo. To me uplašilo unatrag do dana prije no što sam se rodio i plašit će me do sutradan poslije smrti.
Posljednje uređivanje od Angie75 : 24.02.2016. at 13:10
Završila Progon i Nerazdvojne.
Odlične su knjige. Znala sam se nakon pročitanog uhvatiti u razmišljanju kako bi ja postupila na Leovom mjestu.
Ponekad sam bila bijesna na njega.
Nerazdvojni, ah, ne čudim se što je proglašena najboljom knjigom u Italiji u posljednjih 10 godina.
Preporuku sam pokupila ovdje i nisam požalila ni stranice.
Sinoć sam posudila Fred Vargas. Iskreno, ne znam što očekivati ali preporučio mi ju je burky a on čita poprilično dobre knjige.
Ja nikako da ulovim Nerazdvojne, Progon me odusevio.
Curke, dajte malo pomoći…
Pročitala Nošeni valovima... Brdo me je baš duboko dirnulo na pojedinim dijelovima, tako da se danima, tjednima pokušavam osloboditi tog osjećaja.
Sad bih nešto da me vrati u ravnotežu, a da nije bljutavo, već samo malo manje…hm…zbedirano, tužno, depresivno (iako su mi takvi romani najdraži :sajko: ).
Posljednje uređivanje od Optimist : 24.02.2016. at 19:46
Optimist, uzmi nešto od Davida Lodgea, npr. Razmjena, Misli ili Svijet je mali (preporučujuem ovu zadnju iako je nisam pročitala! onda znaš koliko povjerenje imam u Lodgea)
Započela sam Polovicu žutog sunca, Chimamanda Ngozi Adichie. Okusi, mirisi, boje i arome Afrike u svakoj rečenici, suočavanje s postkolonijalizmom, jako sam puno naučila i knjiga me ful uvukla u sebe. Nisam još stigla ni do pola ali ne vjerujem da me može razočarati.
Krajem godine sam pročitala Khaled Huseini: Gonič zmajeva (smatram ju najboljom lani pročitanom), pa je slijedila 1000 žarkih sunaca. Sad pokušavam uloviti zadnju napisanu: I odjeknuše gore. Da li ju je netko pročitao? Stalno je vani, a nemam potrebe za rezervacijom jer sam se primila Ferića: Kalendar Maja, Na osami blizu mora, Djeca Patrasa. Sad sam uzela još dvije njegove koje čekaju da pročitam Francusku suitu.
Poslušala vaše preporuke i zadovoljna odabirom.
Ah, da, zaboravih, nedavno pročitana Črna mati zemla.
Sad već imam toliko vaših preporuka da mogu čitati iduće 2-3 godine knjige s popisa.![]()
Nera ja sam pročitala I odjeknuše gore. Hosseini ko Hosseini, tešku i mučnu priču je preobrazio u nešto lijepo i vrijedno čitanja.
Ali ja sam vrlo pristrana, obožavam njegove knjige. Čini mi se da su ovu kritičari baš dočekali na zub.
Curke, hvala, divne ste :kisi:
I odjeknuse gore puno losija od prethodnica, ali citljiva :jedna od kriticarki:
Posljednje uređivanje od Optimist : 25.02.2016. at 13:33
ja sam procitala Gonica zmajeva, bio mi je dobar, dijelovi potresni
ali nije me potaknuo da citam i ostale Hosseinijeve
Joj, meni je Tisucu zarkih sunaca bila prekrasna knjiga, jako potresna, njezno pisana. U rangu Snjeznice i tajne lepeze <3 Gonic zmajeva joj nije ni do koljena.
Slično je i moje iskustvo.
Pročitala dva Hosseinija, nisam imala osobitu želju da pročitam i trećeg.
Od trenutne lektire, čitam roman Jurija Viničuka: Tango smrti.
Zanimljivo, dobro komponirano (isprepliću se prošlost i sadašnjost, likovi su naoko nepovezani, ali naslućujem kako bi ipak na kraju mogli biti povezani). Pogotovo mi je zanimljiv prikaz galicijskog gradskog života (Lavov u periodu dok je bio dio poljskog teritorija), ukrajinska književnost kod nas nije osobito poznata, pa je ovo nešto novo.
Dovršila i preporučujem je. Prekrasna, prekrasna knjiga. Epsko djelo. Besmisao rata u punom sjaju. Čula sam i prije za Biafru ali zapravo o njoj nisam znala ništa. Sad mi se čini da znam sve...
Posudila i započela Elenu Ferrante, Dani zaborava. Mahnitanje ostavljene žene. Zasad vrlo zanimljivo.
Posudila Misli, Razmjenu i Polovicu zutog sunca i ipak krecem s ovom zadnjom, ne mogu odiljeti Africi pa cu se u ravnotezu vracati s prve dvije![]()
Pročitala. Sad mi je krivo što sam to gore opisala kao "mahnitanje ostavljene žene". U neku ruku to jest to, i na momente me strašno živcirala svojom histerijom, ali je to jednostavno morala proći, dogodio joj se doslovno emocionalni slobodni pad u ništa. Odlična knjiga, bespoštedni opis sebe, odnosa između partnera i djece, borba da se preživjelo to stanje u kojem u 40-ima moraš nanovo definirati sebe i svoju ulogu u svom vlastitom životu.
Kao tema s Jednoroditeljskih obitelji, ali u detalje.
Velika preporuka za ovu knjigu.
ja sam još na Progonu, moram je još jednom spomenuti
uživam u svakoj rečenici, ide mi polako, analiziram svaku riječ, svaki zarez
napisala sam da čekam da me neka knjiga oduševi
evo je
Sad je definitivno, senilna sam
Jos se ja cudim kako mi je mogla promaknuti knjiga africke tematike, i naslov mi bio poznat, ali kontam, vuce na Tisucu zarkih sunaca...pa citam, bas krasne recenice..ali poznate...uguglala ja naslov, rodu i nick... i pogadjate...procitala ju 2011.
Ali zahvaljujuci senilnosti, mogu nastaviti dalje, Fata je Fata, ali dva put je dva put![]()
Aha, da, moj gornji post se odnosi na Polovicu zutog sunca, zaboravila napisati![]()