-
The Poisonwood Bible je odličan. Priču obitelji misionara koji dolazi u Congo neposredno pred njegovo osamostaljenje od Belgije donose glasovi majke obitelji i 4 sestre. Autorica je postigla da se glasovi jako razlikuju.
Najzanimljiviji dio knjige je njihov zajednički boravak u selu u džungli, a nakon bijega iz njega, njihovi se putevi razilaze i knjiga postaje više angažirana. Naišla sam na dosta ljutnje čitatelja na knjigu, zbog njenog stava prema misionarima, kršćanstvu općenito i američkoj vojnoj politici, ali, budući da ne osjećam puno toga prema ičemu od toga, meni nije ništa smetalo 
Dok čitam, stalno pronalazim veze prema nekim ranije pročitanim knjigama, a ova me je sjetila na knjige Dijete iz džungle (po temi misionarske obitelji u džungli), Polovica žutog sunca (postkolonijalna Afrika), Bijela Masajka (sraz europske i afričke kulture).
Priča je uzbudljiva i zarazna, na trenutke potresna, opis kongoškog/zairskog društva je objektivan i surov, kao i odnos autorice prema odgovornosti vlastite domovine za afričke probleme.
Polovica žutog sunca Chimamande Ngozi Adichie je bila prva knjiga s kojom sam se prijavila na ovoj temi prije četiri i pol godine, a sad prijavljujem da počinjem njenu Amerikanu, kad me je već krenulo s Afrikom.
-
Ne američkoj vojnoj politici, nego vanjskoj
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma