Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

The Poisonwood Bible je odličan. Priču obitelji misionara koji dolazi u Congo neposredno pred njegovo osamostaljenje od Belgije donose glasovi majke obitelji i 4 sestre. Autorica je postigla da se glasovi jako razlikuju.

Najzanimljiviji dio knjige je njihov zajednički boravak u selu u džungli, a nakon bijega iz njega, njihovi se putevi razilaze i knjiga postaje više angažirana. Naišla sam na dosta ljutnje čitatelja na knjigu, zbog njenog stava prema misionarima, kršćanstvu općenito i američkoj vojnoj politici, ali, budući da ne osjećam puno toga prema ičemu od toga, meni nije ništa smetalo

Dok čitam, stalno pronalazim veze prema nekim ranije pročitanim knjigama, a ova me je sjetila na knjige Dijete iz džungle (po temi misionarske obitelji u džungli), Polovica žutog sunca (postkolonijalna Afrika), Bijela Masajka (sraz europske i afričke kulture).

Priča je uzbudljiva i zarazna, na trenutke potresna, opis kongoškog/zairskog društva je objektivan i surov, kao i odnos autorice prema odgovornosti vlastite domovine za afričke probleme.

Polovica žutog sunca Chimamande Ngozi Adichie je bila prva knjiga s kojom sam se prijavila na ovoj temi prije četiri i pol godine, a sad prijavljujem da počinjem njenu Amerikanu, kad me je već krenulo s Afrikom.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne američkoj vojnoj politici, nego vanjskoj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •