Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je Amsterdam vrlo predvidiv i zapravo bezvezan, a McEwanu me najviše privukla prva njegova knjiga koja mi je došla u ruke, a to je bila Trajna ljubav. Okajanje mi je kad sve uzmem u obzir, najdraže.

Sad mi je na redu Privedite tijela, a nakon nje ću pokušati ugrabiti Stonera.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dala sam si dva-tri dana nakon završenih Koštanih satova da mi se slegnu dojmovi jer nisam bila sigurna šta napisati.

Meni je knjiga bila draga i zanimljiva za čitanje i jasno mi je da sam prema Mitchellu pristrana. Ali nekako... bilo je u ovom romanu materijala za - brat-bratu - bar 3 romana. Po tome me je podsjetio na Rushdieja, kao da bi i njemu dobro došao strog urednik koji bi mu rekao: reži malo, dečko, ne mora baš sve ući u knjigu

Dok sam čitala o knjizi da si pomognem definirati što je u njoj da mi nije najbolja moguća, našla sam mišljenja da Mitchell jako želi zabaviti čitatelja i da ponekad žrtvuje sadržaj i ljudskost maniri i nekako sam bliža ovom drugom stajalištu jer znam da on može i izbrusiti svoj stil - sjetimo se samo Jacoba de Zoeta. Također mu može priča biti ispred forme - to nam dokazuje Crni Labud.

Sve u svemu, iako mu se može naći mana, kažu za njega da je jedan od suvremenih pisaca s najviše obožavatelja, a, eto, mogu mu se i ja u fan klub upisati, jer upravo čitam njegov posljednji roman, još neprevedeni Slade House
    Ovaj je horor. Zabavan je.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 29.04.2016. at 11:37

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •