Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sophie Flack, "Bunheads". Tople preporuke, pogotovo za sve zainteresirane za balet. Za par godina cu je preporuciti mojoj za citanje (od neke 15 godine moze, mislim, sad bih jos neke dijelove cenzurirala ). Vrlo je vizualna, to me je privuklo.
    Autorica je profesionalno plesala u New York City Ballet kompaniji, knjiga nije autobiografska iako je temeljena na zivotnom iskustvu.

Sophie Kinsella, Shopaholic to the Rescue - zabavna, za jedno popodne.

Mary Daheim, King's Ransom - PRESKOCITE!!!
    Namjera mi je bila procitati malo vise o ovom povijesnom razdoblju (Oliver Cromwell), naisla na ljubic da ne moze biti gori... PRESKOCITE!

Sad me, hdB, ceka novi Orhan Pamuk.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Procitala Doru Bruder od Patricka Modiana. Knjiga je pisana u polu-dokumentaristickom novinarskom stilu i opisuje stvarnu potragu autora za Dorom Bruder. A Dora Bruder je 15-godisnja zidovska parizanka koja je 1941 pobjegla iz internata, nakon cega su njeni roditelji dali oglas u novine da je traze. Pisac je na taj oglas slucajno naisao 1988, i iducih 8 godina traga za njom. Iz policijskih zapisnika, izjava ljudi koji su tada zivjeli, setnji po Parizu, prica svog oca, i sjecanja na poslije ratni Pariz svoje mladosti, on pokusava rekonstruirati sudbinu Dore Bruder. Usput se dotice i sudbine nekih drugih "usputnih" Zidova. Knjiga nije toliko pisana u Modianovom lirskom tonu (tim pjesnickim jezikom) kao druge njegove knjige koje sam citala, nego vise u nekom novinarskom, s puno iznosenja cinjenica. A ipak je sva lirska i sjetna i potresna... a misao na kraju je predivna, neka utjeha u svom tom bezumlju...

Ja bi da prevedu sve od Modiana.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sad me, hdB, ceka novi Orhan Pamuk.
    Prvih 50-ak stranica su me odusevile, svakodnevno jedva cekam sat-dva vremena da sam na miru pa da citam, bas gustam. Zabavno je i dirljivo... pravi Pamuk.
    Nije onako sjetno kao Muzej nevinosti (ta mi je bila odlicna). Ova se zove A Strangeness in my Mind - najtoplije preporucujem.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Prvih 50-ak stranica su me odusevile, svakodnevno jedva cekam sat-dva vremena da sam na miru pa da citam, bas gustam. Zabavno je i dirljivo... pravi Pamuk.
    Nije onako sjetno kao Muzej nevinosti (ta mi je bila odlicna). Ova se zove A Strangeness in my Mind - najtoplije preporucujem.
    Aaaa... Pamuka odavno nisam citala, a jako ga volim... Bas bi ga mogla potrazit.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •