Ima nas jooš. S tim da ja nisam tip da idem do kraja, ja to prekinem. I Jergović mi je u nekom trenu ušao u rubriku koju ja zovem "filigranski autori" - to su ti opisi tipa počne rečenica pa traje opis po stranicu i pol. To moraš volit, po meni - ako nisi taj tip, don't beat yourself up s nekom knjigom. Recimo, meni nije sjela Finska gramatika previšie, al je bila kratka i po svemu nečem bi trebala baš bit knjiga koja će mi se svidit, ali ipak nije. Ako nisam u tom fazonu ja odustajem, život je prekratak za neke stvari, ima puno više fisha u tom oceanu knjiga da bi se čovjek mučio, a nije ni svaki trenutak za svaku knjigu, ako već nije svaki čovjek za svaku knjigu.
Meni je Pamuk na no-no listi, i nije jedini Nobelovac, druga je Elfride Jelinek, tu sam čitala neke perverzije u nekom austrijskom selu, zaboravila sam više kako se knjiga zove i bila sam bijesna na sebe što sam u tom samomučenju ustrajala, a čemu. Krenula sam s pozitivnim mišljenem, ali sam na kraju bila ko tu koga... Možda je takav moment, a možda mi jednostavno ne pašu ti autori. It's OK ne volit nekog nobelovca.