Redom - od krimića prek vikenda sam na brzinu slistila još jednu Šveđanku, Camillu Lackberg - Ledena princeza https://www.vbz.hr/Camilla-L%C3%A4ck...CEZA_n293.aspx
(brzo se čita, ali je rasplet vidljiv već rano u knjizi, a ima tragičnih i teško probavljivih elemenata)
Črna mati zemla - davno sam ju čitala, kad je tek izašla i to mi je bilo najbolje u tom trenutku od hrvatskih autora, ali ja sam dijete sjeverne Hrvatske i moji međimurski korijeni nisu ostali ravnodušni. Moja mama kaže da je i audio izdanje iz knjižnice za slijepe isto odlično, nedavno se toga dočepala i reakcija je bila dvojaka - u početku ono, niš posebno, ali kako je knjiga napredovala tako je se i njena ocjena popravljala. Inače, kad se prisjetim stvarnog života, nije pretjerano. Bilo je takvih situacija, a ima ih i danas - zagađenje okoliša, gastarbajterstvo, sirotinja, zlostavljanje u obitelji, zanemarivanje i zlostavljanje djece, neliječene psihijatrijske smetnje... svega toga ima. Dobro je da je netko o tome progovorio.
Krležina pisma Beli još nisam napala, bavim se Elenom Ferrante (Dani zaborava) i za sada obećava. Trebalo je i o tome progovoriti, kako žena proživljava raspad svog naizgled savršenog svijeta u krhotine. ALi tek sam počela pa ukupni dojam još nije cjelovit.