Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tx, evo što ja mislim za ženu od Stonera: ljuta je na tatu jer je izmakao njenom štreberaju kojeg joj je sam odgojem nametno, razbio je tu savršenu sliku svijeta koja je od nje tražila ustupke (poslušnost mužu itd.) - em je propao na burzi, em se ubio. Ona je bila psihički labilna, vjerojatno i pravo bolesna, ali druga su to vremena, tko bi danas zaprosio ženu samo što ju je gledao, što je napravio Stoner. Sve u svemu, sve mi je razumljivo u kontekstu tih vremena - i to da je ljubavnica otišla i to da je prepustio kćer, i to da se nije rastajao. A i on je takav lik.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.09.2016. at 20:39

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Tx, evo što ja mislim za ženu od Stonera: ljuta je na tatu jer je izmakao njenom štreberaju kojeg joj je sam odgojem nametno, razbio je tu savršenu sliku svijeta koja je od nje tražila ustupke (poslušnost mužu itd.) - em je propao na burzi, em se ubio. Ona je bila psihički labilna, vjerojatno i pravo bolesna, ali druga su to vremena, tko bi danas zaprosio ženu samo što ju je gledao, što je napravio Stoner. Sve u svemu, sve mi je razumljivo u kontekstu tih vremena - i to da je ljubavnica otišla i to da je prepustio kćer, i to da se nije rastajao. A i on je takav lik.
    I ja pročitala Stonera. Slažem se s inom u ovom komentaru, iz današnje perspektive mnoge stvari djeluju nevjerojatne, ali ljudi su nekad tako shvaćali i živjeli društvene norme i gotovo. Mene je više čudilo to što se ljubavnica toliko prepustila osjećajima nego što je na kraju otišla kad je njihova veza zaprijetila objema karijerama i njegovom životu kao takvom.
    Izvrsna je knjiga. Inače nemam puno razumijevanja za pasivne ljude ali Stonera čak i ne mogu opisati kao pasivnog. Doista je radio ono što je volio i volio ono što je radio, i tu nije radio mnogo kompromisa (na stranu to što je bio neambiciozan), jer sjetite se kad su mu uvalili onaj neki početni kolegij, a on je krenuo predavati ono što je htio. A što se privatnog života tiče, ponovno se vraćam na društvene norme. On se u neku ruku osjećao odgovornim što nije uspio dati smisao Edithinom životu i nikad je ne bi ostavio na cjedilu (jer kamo je ona trebala i mogla otići???).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •