Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
Ja uzivam u drugom dijelu, opisi ocinstva su izvrsni, vristala sam od smijeha kad je opsivao kako sav feminiziran i moderan hoda po ulici s kolicima dok u njemu bijesni seljacina iz 19.stoljeca.. Ipak moram spomenuti da unatoc tome koliko uzivam u ovom dijelu nisam sigurna koliko odobravam njegovo izlaganje cijele okoline i njihovih reakcija i emocija cijelom svijetu.. Tj. ne odobrovam. Mislim ne osjecam krivnju dok citam, jer nikoga ne poznajem no mogu zamisliti i suosjecati s njegovom okolinom i njihovom patnjom kad je od njihovih zivota napravio reality show. Tanja sto je tebe zivciralo u 1.dijelu?
Pa upravo ovo o čemu i sama pišeš - to izlaganje cijelog svog života i svoje obitelji do u najsitnije detalje, ne sviđa mi se taj tip književnosti, zapravo, nisam sigurna ni da razumijem u potpunosti što je u tome svemu prava književnost. Ima mi nešto "bigbrotherovsko" u tom stilu pisanja. Nije mi uspjelo tu vidjeti umjetnost, samo nastojanje da se bude poseban, pa makar to bilo u potpunoj izloženosti.
Ali najviše me u 1. dijelu živcirao onaj opis kako nabavlja pivo za novogodišnji tulum, pa valjda je četvrtina knjige o tom pivu
I još jedan detalj - ovo sam upravo pronašla u svojim bilješkama, knjigu sam čitala prije godinu dana i ne sjećam se svih svojih dojmova. Dakle, roman me na mahove podsjećao na Jergovićeva "Oca" - fokus oko očeve smrti, i potom detaljna analiza disfunkcionalne obitelji. Zaključila sam da ću ubuduće izbjegavati memoarsku prozusinova kojima je upravo umro otac
(Inače nemam ništa protiv Jergovića, ali zaključila sam da njegove knjige više neću čitati jer mi ne sjedaju dobro. Što ne znači da ponekad neću pogaziti svoju riječ - evo upravo mi na polici stoje "Doboši noći", pa ću vidjeti kakav je dojam...)