ja i dalje forsam krimiće, nemam pojma zašto, u principu su mi bzvz, posebno skandinavski sa hrpom ljudi ubijenih na najodvratnije načine
ali dalje to posuđujem
zadnje sam pročitala "Krivnja"
http://znanje.hr/proizvod/krivnja/
psihološki triler, on mi nije bio loš, nije mi žao vremena
tko voli takvu literaturu, preporuka (samo pazite, loše je knjiga slagana, dva poglavlja su zamjenjena, negdje oko 20-tog)

sad čitam "Ubiti pticu rugalicu"
prekrasna mi je
još mi je Gregory Peck pred očima
najljepši muškarac ikada

i da se malo požalim ovdje
bila sam posudila Ludwiga Bauera "Seroquel ili Čudnovati gospodin Kubitschek"
ali nije to za mene
preuvrnuto mi je
kod mene igra samo realizam
i vraćam knjigu, što ću je držati doma kad znam da je neću pročitati, nju i Alasku (neloša, mada mislim da sam prestara za nju, a da mi je dijete još nije doraslo, rekla bih da je to knjiga za one 16+)
i nakon nekoliko dana uđem u svoje podatke na stranicama gradske knjižnice i vidim da mi je Bauer i dalje zadužen
odem u knjižnicu i prijavim slučaj, oni kažu da je knjiga kod mene neka potražim doma i kao produžit će mi zaduženje, da ne plaćam zakasninu
kažem im da mi mogu produžiti do 2116. god. da knjigu neću naći, oni pogledaju i ne, knjiga nije kod njih, neka ja pogledam doma
ja se naravno nanerviram, dođem doma, cijelu kuću okrenem, a imam knjiga kao manji ogranak neke knjižnice
nakon nekoliko dana idem pogledati u svoje podatke kada moram vratiti jednu knjigu, kad ono vidim, obrisali su mi Bauera
napišem im mail, opišem situaciju, zamolim odgovor jesu li našli knjigu, da znam
nitko ne odgovara
nakon 2 dana proslijedim taj isti mail
da bi mi oni 6 dana nakon prvog maila odgovorili doslovno:
"Poštovana,
Knjiga je nađena."

bez potpisa, knjiga s velikim slovom, bez "žao nam je ako ste se uznemirili...."
ništa
baš sam nekako razočarana
ok, dogodilo se, ništa strašno
ali odmah su tvrdili da je knjiga kod mene, bez uopće da dozvole mogućnost njihove greške, našli su knjigu, da bi javili (imaju moju mail adresu za obavjest kada neku knjigu stavim na rezervaciju), 6 dana im je trebalo da mi odgovore na moj upit, i onda samo 3 riječi
a ja sam se stvarno nanervirala
i bila sam spremna otići i kupiti novu knjigu