Results 1 to 50 of 5226

Thread: Što čitate 2.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Nera's Avatar

Od pročitanih u 2016. preporučila bi:
    Kristian Novak: Črna mati zemla
    Zoran Ferić: Kalendar Maja - primila sam se lani i predlani Ferića i ovu bi izdvojila kao najbolju
    Irene Nemirovsky: Francuska suita - na kraju godine odgledala i film na Maxu
    Maja Hrgović: Živjet ćemo bolje
    Donna Tartt: Češljugar
    Paulo Coelho: Hodočašće - baš bi voljela otisnuti se na takav put gdje u osami upoznaš sam sebe
    Haruki Murakami: O čemu govorim kad govorim o trčanju - svakako za svakog trkača, divim mu se i skidam kapu

Katerina Tučkova: Boginje sa Žitkove
    Ivana Šojat Kuči: Jom Kipur
    Tena Štivičić: 3 zime
    Diana Herak: Američki kuk

Quote Originally Posted by Nera View Post
    Irene Nemirovsky: Francuska suita - na kraju godine odgledala i film na Maxu
    Ovo me zanima, kakav je film? Tko je režirao?
    Knjiga me se svojedobno jako dojmila, izvrsna je.

Nera's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Film je divan kao i knjiga, al malko izmijenjen. Nisam zamjerila. Stalno se provlači suita...
    Koja šteta što smo uspjele pročitati samo prva 2 od ukupno 5 zamišljenih romana. Irena je napravila skicu za sve. Rat joj prekinuo planove.
    Kako je divno pisala o neprijatelju, a 1942. pogubljena u Auschwitzu...Sva sreća da je kćer ipak djelo iznijela javnosti i objavila ga nakon 62 godine.
    Čitala sam koliko se muž trudio spasiti ju i koristio sve veze i poznanstva da ju izvuče iz logora. Na žalost, i on je stradao. Na sreću, njihove dvije kćeri su spašene.

Quote Originally Posted by Nera View Post
    Film je divan kao i knjiga, al malko izmijenjen. Nisam zamjerila. Stalno se provlači suita...
    Koja šteta što smo uspjele pročitati samo prva 2 od ukupno 5 zamišljenih romana. Irena je napravila skicu za sve. Rat joj prekinuo planove.
    Kako je divno pisala o neprijatelju, a 1942. pogubljena u Auschwitzu...Sva sreća da je kćer ipak djelo iznijela javnosti i objavila ga nakon 62 godine.
    Čitala sam koliko se muž trudio spasiti ju i koristio sve veze i poznanstva da ju izvuče iz logora. Na žalost, i on je stradao. Na sreću, njihove dvije kćeri su spašene.
    Da, koliko se sjećam, muž se ponudio da on ide u logor umjesto nje, a na kraju su ih oboje odveli i umrli su tamo

Film bih još radije pogledala da je francuske produkcije, iako, nakon iskustva s izvrsnom ekranizacijom "Vrata", manje sam ograničena po pitanju preklapanja porijekla knjige i filma

Nera's Avatar

Da, koliko se sjećam, muž se ponudio da on ide u logor umjesto nje, a na kraju su ih oboje odveli i umrli su tamo

Film bih još radije pogledala da je francuske produkcije, iako, nakon iskustva s izvrsnom ekranizacijom "Vrata", manje sam ograničena po pitanju preklapanja porijekla knjige i filma
    A kad nije uspio odraditi zamjenu onda se pretrgnuo da ju izvuče. Kad ni to nije išlo, slao joj naočale, lijekove jer je bila astmatičarka... Dirljiva ljubav! Da, na kraju i njega odveli.
    Pogledaj ga!

Nera's Avatar

Evo info s neta:

Žanr:
    Drama / Romansa / Ratni film
    Režija:
    Saul Dibb
    Glavne uloge:
    Margot Robbie, Ruth Wilson, Michelle Williams, Alexandra Maria Lara, Sam Riley, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts…
    Last edited by Nera; 05.01.2017 at 09:04.

Osoblje foruma laumi's Avatar

Meni bi film bio divan da nisam knjigu procitala prije. I mene se knjiga jako dojmila, a jos vise prica oko njenog izdavanja.