Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Štrajk glađu s 4 godine

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Štrajk glađu s 4 godine

Danas je treci dan i opasno sam zabrinuta. Moj Sven je u 3 dana pojeo sljedece; 1 keks, pola snite kruha s pekmezom i pola tanjura juhe ali je rezance i mrkvu ostavio. Jasno mi je da klinci imaju faze u prehrani i vec smo imali period prejedanja i gladovanja ali ovo je nesto skroz drukcije. On ne zeli ni slatkise!! Ne zeli ni piti nista, ja sam vec dosla u fazu da mu nudim kakao iako ga inace ne preferiram al nece ni to. Danas sam ga nagovorila na casu soka.
    Pocelo je odjednom, ustvari je zadnja 2 tjedna jeo vise nego obicno, naravno ne sve al ono sto voli. I onda, doslovno preko noci - nista!
    Sino mu je MM donio kinder jaje kad je dosao s terena i ovaj ga je uzeo i spremio. A inace nema mjeru sa slatkisima. Danas ga je otvorio samo da pogleda igracku, cokoladu nije ni taknuo.
    Sad kad je zaspao primjetila sam da ima uzasno, al bas brutalno smrdljive vjetrove. Inace mu je stolica redovna ovih dana a i to je cudno jer jos uvijek ne voli kakati pa prode i po 3 dana da ne kaka. Spomenuo je par puta da ga boli trbuh i cim bi mu ja dala pusu proslo bi. Vjerujem da je neka stvarna bol u pitanju da nebi to samo tako prestalo.
    Ne znam sta da radim! Da ga vodim pedijatrici? Sta mi ona moze pomoc? Kuham sve sta voli, nagovaram, molim i preklinjem da pojede ali on kaze da ne moze. Opce stanje mu je ok, primjecujem da je malo blijed i ima nesto manje energije.
    Dokad da to toleriram?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A sto je s picem? Jel pije kao i inace ili ni piti ne zeli?
    Jel ima zadah iz usta, onako kao na aceton da vuce?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj prestaje jesti kad je pred bolest a isto tako je odbijao hranu za koju se poslje pokazalo da ima intoleranciju

kad je pod stresom jede losije (tj. nikako)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam osjetila zadah, provjerit cu to jos sutra. Pije slabo, vodu mu stalno nudim al bas i nece. Definitivno pije manje nego dosad.
    Stray, i ja sam pomislila da slijedi neka bolest, vec sam mu danas mjerila temp. za svaki slucaj al nema povisenu. Mislim si da bi nakon 3 dana vec nesto i bilo jer ce se ovako definitivno razboljet od gladi.
    Pod nekim posebnim stresom nije, ne dogada se bas nista novo ni posebno. A cisto sumnjam da je to neka zakasnjela reakcija da dolazak bebe.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako uz hranu odbija i vodu i jos k tome se zali na bolove u trbuhu ja bih ga za svaki slucaj odvela sutra (zapravo danas) do Klaiceve da ga pogledaju.
    Tamo ce mu napraviti KKS pa ce se vise znati, nadam se da nije nista ozbiljno

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Urin?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jutro dvaput proljev, smrdljivi i zuti. I to pastelno zuto, ne onako zlatno ko kod beba. Nista ga ne boli, dobre je volje. MM i ja smo prijemtili da je smrsavio. Ne znam sta da mislim.
    Imao je prije 2 mjecesa virozu s tako smrdljivim proljevom al je onda bila crna stolica, 3 puta je kakao i bilo je dobro nakon toga.
    Nesto malo je sad doruckovao, popio je i salicu kakaa. Vidjet cu jos sto dan nosi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

svjetložuta proljevasta stolica (boja ide skoro do bež-bijele) je virusna infekcija, obično jako smrdi na kuhana jaja - do su moja dosadašnja iskustva

dok sam čitala redom i dok nisam stigla do proljeva, mislila sam ti savjetovati da mu pregledaš sluznicu usta, da ga nešto ne peče, boli, afte i sl.
    ali ovo je vjerojatno viroza, ali nije zgoreg otići do neke hitne danas na provjeru
    možda odmah ponijeti uzorak stolice (ja preferiram zaraznu za takve stvari)

sada je najbitnije da dovoljno pije - voda, čaj, juha, rehidromix ....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A da mu dam probiotik neki? Cisto da mu se flora malo oporavi. Ili da jos pricekam s tim?
    I opet je sad imao proljev...
    Posljednje uređivanje od koksy : 13.11.2011. at 11:23

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja bih dala
    osobno sam zadovoljna sa Frizim junior (cca 90kn - 10 bočica) i na njemu piše da se daje i u ovakvim slučajevima
    ali pitaj i u ljekarni da li dati odmah

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam uvijek za probiotik, mi smo do sada koristili Prolife. Ako se uzme u obzir da ti klinac nije jeo par dana i još se na to sada nakalemila neka viroza možda bi bilo dobro da odete doktora
    Čula sam od više ljudi da su imali probleme sa mučninom, proljevom i povračanjem

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

dodatak :

jednom ranije, u zaraznoj sam dobila uputu za prehrano tijekom virusnog proljeva :
    ništa slatko, ako pije čajeve - ne zaslađivati ih
    nemasna hrana
    obzirom na navedeno, nikada nisam sigurna da li je mlijeko dobro ili ne, pa ga radije izbegnem i dajem jogurta koliko god hoće
    voća može koliko hoće, ali ne i voćne sokove (opet zbog šećera)
    moje iskustvo sa domaćom, krpkom juhicom, punom povrća i pilećeg mesa, je odlično

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Frizim ili Ferzym? Ferzym sam mu davala svojevremeno kad je trebalo. Za Frizim nisam cula.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

probiotik je super uvijek, ne škodi nikada, a sad može samo pomoći, pogotovo kad je proljev u pitanju
    ako proljev potraje još dan, onda bi trebao i rehidromix radi elektrolita.
    ja mojoj curki kod svake sumnje na bolest počnem davati više vitamina c (tekući od Childlife-a)
    važno je da pije, na hranu će navaliti kad se oporavi

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Frizim ili Ferzym? Ferzym sam mu davala svojevremeno kad je trebalo. Za Frizim nisam cula.
    Ferzym naravno, ne stignem pregledati što napišem.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

nama je isto juhica zakon
    ako neće rezance ili mrkvu i kaj god iz juhe, nije važno... ionako je sama juha puna svega što je povrće i meso otpustilo, a ta kuhana masa samo puni i opterećuje crijeva, pa nema čak ni puno koristi od toga kad traje proljev.
    Prolife ampule su nam dobre, jer je dobar okus i lako se popije natašte sa malo sokića. Ferzym je više reskog okusa, pa nije baš pitak.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prolife nikad nisam nasla, uvijek kad sam trazila nije ga bilo ni u jednoj ljekarni. Zato sam uvijek uzela Ferzym i popio ga je bez problema, i inace on ne drami na ljekove.
    Kakao je dosad 5 puta, sad je trazio jabuku, ja mu sva sretna odmah narezala dvije. Samo nek nesto pojede.
    Samo da ovaj mali ne pokupi tu virozu od njega...
    Ali ako se ovaj proljev nastavi tako cesto otici cemo do zarazne iako, kazem, on je skroz ok, dobre volje, jedino malo manje energije ima al to je razumljivo.
    Hvala vam svima na odgovorima i savjetima!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

još jedan dodatak :

pred kraj jedne takve viroze, moja cura postane nemoguća, drndava, cmoljava, neraspoložena
    ja, naravno u komi, odnesem urin na pregled, jer je imala povjest urinoinfekta
    urin u redu, ketoni sa lošim rezultatom
    sva usplahirana pozovem pedijatricu i pitam što je to sa tim ketonima, a ona mi kaže : mama, dijete je gladno

tad sam se dobro isplakala
    dakle, tako sam strašno pazila što jede da joj ne opteretim trbuščić da je bila gladna i od gladi nerozna

sada, sa par godina i nekoliko takvih viroza odmaka, mislim da sam pametnija
    dajem da jede sve što hoće, samo da nije slatko
    znači, ako traži meso i kobasicu (imamo domaće) - to i dobije, jogurta sa kruhom, banana, jabuka ... čim traži da jede, znači da je bolje
    čim se želudac malo oporavi, normalno traži jaku hranu da bi se mogao oporaviti skroz

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa da, ja gledam po sebi, kad me uhvati neka takva viroza ni nemam volje za jesti ali cim me uhvati glad znam da je bolje i onda jedem normalno ali umjereno tj. pomalo, ne bas da se odmah ubijem u hrani. Time se vodim i kod djece.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako dojis pokusaj izdajati pa mu daj svoje mlijeko, nema boljeg probiotika od toga

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nema sanse da on popije moje ili bilo koje mlijeko jer ne pije i ne jede nista bijelo. Ne pitaj zasto, ne znam ni ja, tako je oduvijek. A bas da cu u svoje mlijeko stavit kakaa - necu. Dala sam mu sad Prolife, proljev se smirio i nadam se da ce tako i ostat.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo ga, kao novi!
    Pojeo za rucak juhicu i jos je trazio pirea. Vratila mu se boja u lice, pun je energije...Ma kao da nista nije bilo.
    Ostavit cu ga jos sutra doma za svaki slucaj al mislim da je to to od viroze.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

baš mi je drago
    mučilo ga je u trbuhu prošlih dana, a on nije znao reći ni objasniti
    kod mojih se samo ta boja stolice znala zadržati dva, tri dana
    ali čim jede, znači da ide na bolje

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

navratila da vidim jel malcu bolje
    e, baš mi je drago... mah mah Svenu

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bravo Sven

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Danas opet bolestan

Ujutro je rekao da ga boli trbuh ali nisam mogla tocno procjenit dal ga stvarno boli ili mu se neide u vrtic jer cim sam rekla da ostaje doma bio je dobro. Medutim jos je par puta kroz dan zajaukao, vjerovatno ga boli na mahove, i vecinu dana je proveo lezeci, ne bas dobre volje. Jeo je al slabo, pije dosta vode, caj nece nikakav.
    Jucer je i mene uhvatilo, nisam mogla nista jesti cijeli dan, stalno osjecaj mucnine i bol u trbuhu kao da cu dobti proljev a nakraju nit povracala nit proljev, samo umorna, jedva sam cekala vecer da idem spavat s klincima. I MM i sveki su dobili proljev, znaci ipak je viroza u pitanju. Samo mi nije jasno zasto njega sad opet boli trbuh. Ako sutra ne bude bolje idem pedici nek napravi KKS a voljela bi i da se urin provjeri.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i moje cure su sada sa istim simptomima
    mlađa je imala proljev, svjetlo krem žuti i smrdljivi tri dana i nakon toga stolica dobra
    starija se od jučer muči, leži bezvoljno, nije raspoložna i ponekada kaže da je boli trbuh, ali od proljeva ni traga

to su možda dva različita virusa

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga moja, meni ovo kod vas izgleda kao streptokok
    On zna tako raditi kaos s povremenim poboljsanjem pa onda opet jer on u crijevima stvara puno zraka koji uzrokuje bolove.
    Mi smo od jucer na Silapenu zbog iste boljke, izgleda da je krenula sezona po vrticima.
    Odite do doktorice pa neka ga pogleda

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znam više djece s istim simptomima u zadnjih par dana. Nekakva crijevna viroza - slab apetit ili nikakav, povremeno bolovi u trbuhu, lagana temperatura (1 dan), proljev i povraćanje jedni imaju, drugi ne.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, i ja s kim god pricam svi vele da haraju te neke lude viroze. Ma tlaka mi ic kod doktorice jer moram i malenog vuc s nama medu bolesnu djecu. A vjerujem da je cekaona kod pedijatra u ovo doba godine prepuna. Al ako cu morat ici cu.
    Inace je njemu sad ok, ne zali se na trbuh, dobre je volje, jede, pije... Vidjet cu sta ce bit sutra.

Da pokucam o drvo, maleni ne kupi nista od nas, eto koliko znaci biti na maminom mlijeku

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo i kod nas viroza, pogodila starijeg u nedjelju popodne (isto, nije mogao ništa jesti). Temperatura ne previsoka (37,4, povraćanje i proljev + opća slabost). Jučer sam se konačno odvažila otići s njim doktorici, dobio je poštedu od škole do četvrtka, inače sve ok. Nisam ga stavljala na nikakvu specijalnu dijetu, ali sam izbacila mliječne proizvode. Dijete je samo odabralo da mu najbolje odgovara juha (teleća, pureća) s tjesteninom dućanskom bez jaja i toga je pojeo u ogromnim količinama (valjda litru i pol dnevno) jer mu je to bolje pasalo nego čaj.

Ja sam mu sama dala probiotike, i to tekućinu (Enterogermina ampule) i to nam je spasilo glavu, ali treba par dana da se organizam oporavi. Mi ostali nismo podlegli jer nam je valjda bolji imunitet. Ovaj klipan je narastao valjda 10 cm u pola godine i to mu je potrošilo svu energiju, pa mu se lijepe sve bolesti.

Sretno svima koje je snašlo... nek se brzo oporave.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •