BC je prosli tjedan krenuo kod logopeda. Mi smo uvijek ispitivali i pedijatera i tete u vrticu da li je s njegovim govorom sve OK. pred ljeto smo dogovorili posjet vrtickom logopedu (bili smo malo dosadni pa je teta ulovila logopedicu i onda nam je dala njen broj). po njenoj dijagnostici BC ne zna reci slovo L, a kako su gore vec svi napilsali bez L nema R. dobili vjezbice, koje bas ljetos i nismo uredno vjezbali pa samo se odlucili otici kod logopeda. nakon dijagnostike probelm je vec od slova L. BC naime za govor koristi glasnice, a ne jezik i usne (ovo je moja interpretacija, a ne dijagnoza). to je konacno odgovor zasto cesto zvuci promuklo. dakle dok ne razradi glasnice glas mu je promukao.

ono sto je interesantno obje logopedice su rekle MM-u da on ima problema i da mu je R jako lose. ja koja sam s njim vec 15-tak godina nikad nisam to skuzila. a ni drugi, jer sad on ide kao inspektor is sve ispituje da li cuju nesto cudno u njegovom govoru.

BC je sad 5 godina, razgovarali smo s njim o odlascima kod logopeda i prihvatio je to super. odlazi, bez njurganja, a ja se nadam da to nece trajati godinama. on je definitivono sad spreman, prije dvije godine to ne bi islo, ali meni je svejedno zao sto nisam otisla ranije, pa makar samo na dijagnostiku. mislim da bi vise napravili da smo ranije poceli (bar s 4 - 4.5 godine).