Moja se mala vodi na Goljaku i tako smo išli i kod logopeda...ja sam se potužila na njezin govor..jer njena sestrična mlađa od nje priča čisto(moja sad ima 3,5g)....brinem se zato što MM šuška dok priča, a ja nezna reći slovo R( baš smo se našli,ha,ha) i oboje pričamo nerazgovjetno i brzo pa sam se bojala da ona to kupi od nas...ona priča jako puna ali sve krivo izgovara...jadnica kad kuži da ju ne razumijemo, pokuša pobliže objasniti i rukama i drugim riječima što je htijela reć.....uglavno logopedica je naglasila DA JU NE ISPRAVLJAMO, da će kad krene u vrtić bolje pričat, jer će shvatiti da ju drugi ne razumiju i prestati će tepat i da je prerano za terapiju.......prije 5godine...

e ja sam uvijek za ono bolje spriječit nego liječit pa bi ju odvela privatno, tek tako, samo da je posluša....kad sam jo rekla da će ić kod tete doktrrice koja ima slušalice i mikrofon-oduševila se.....

mislim da ću ipak pričekat do 4 rođendana a onda idem 100%
-moja bivša kolegica s posla malu nije htjela voditi logopedu....a mala je imala 7g i katastrofa je pričala kao da ima 3g-jedva su je upisali u školu, ona je dobila dijagnozu da ima krvarenje u mozgu 2 stupnja(distoni sindrom) dobila je njegu s pola radnog vremena i vodi je stalno na vježbe

eto drage cure ni zanemarivanje problema nije dobro....meni je žao i dan danas što nisam ispravila svoj govor-pokušala sam u odrasloj dobi ali nije mi baš išlo-i zato to svom djetetu neću dozvoliti..šta fali logopedu možda nam klinci jednog dana postanu spikeri na radiju