Stranica 10 od 23 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1104

Tema: koliko puta ste imale vaginalni pregled u trudnoći?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je off topic pitanje ali ne mogu naći bolje mjesto - od kojeg tjedna trudnoće se ultrazvuk radi preko trbuha (a ne više vaginalno)?
    kao što rekoh nekoliko postova gore, meni je evo sad u drugoj trudnoći od 7. tjedna kad sam bila prvi put rađen samo abdominalni UZV (preko trbuha), dr. kaže da vaginalni nije potreban, jer se i ovako dobro vidi, a i zbog na ovom topicu navedenih razloga, bolje raditi abdominalni.
    dok mi je u prvoj trudnoći rađen vaginalni dok nisam imala dobrano velik trbuh, ne sjećam se točno kad se to desilo. al valjda s negdje 20-ak tjedana.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

obično s ezadnji vaginalni radi sa 12 tj., dakle na sljedećem s 16 tj. je već abdominalni.
    a pošto većinom svi idemo na taj u 12.tj. zbog nuhalnog nabora onda mi se to čini kao pravilo.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče rukavica, da li tvoj ginekolog detaljno opere ruke prije nego ih navuče? jer ako ne, onda one već tokom navlačenja prestaju biti sterilne...
    Postoji pravilo kako se navlace rukavice, radim sa njima u lab. i bilo ko ko radi sa sterilnim rukavicama zna da se uzimaju iskljucivo za ivicu otvora i nikako se spoljni deo ne dodiruje drugom rukom. Obratila sam paznju na to, dr je postovao, to je jednostavno pravilo koje udje u rutinu. Same rukavice zaista en bi imale nikakvog smisla kad ne bi bilo i mogucnosti da se koriste na "sterilan nacin".

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok
    ja i dalje vjerujem istraživanjima koja ukazuju da je sex s MM-om sigurniji od vaginalnog pregleda

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja bila dva puta kod dr. Ujević u Poliklinici Vili zbog "menstrualnih" bolova - koji su potencijalno opasni za otvaranje. Žena mi radila cervikometriju, dakle provjerila stanje cerviksa ultrazvukom, a rekla da vaginalni pregledi ne daju apsolutno nikakvu relevantnu informaciju i da se to u svijetu više ne radi, ali da se stvari u Hrvatskoj sporo mijenjaju. Još je rekla kako postoji prirodna zaštita cerviksa (ne znam više koja, valjda sluz, čep) i da onda netko gura prste u to što nije dobro. Eto, mladi ginekolozi valjda lakše usvajaju nove spoznaje...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde baš lijepo .
    inače, vlasnica "Vilija" je dr Višnja Latin,
    nije baš mlađa generacija , ali zato, očito, među naprednijim pojedinacima u struci u HR.
    Posljednje uređivanje od mamma Juanita : 09.01.2011. at 20:31

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam 14 tjedana trudna i do sad imala 2 vaginalna pregleda, a mislim da će ih biti još!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa Vidi poruku
    ajde baš lijepo .
    inače, vlasnica "Vilija" je dr Višnja Latin,
    nije baš mlađa generacija , ali zato, očito, među naprednijim pojedinacima u struci u HR.
    Moja frendica ide kod Latinke pa znam da Latinka ipak radi vaginalne preglede. Ujevićka je sama rekla za neke prakse da se teško mijenjaju čak i u slučaju njezinih mentora koje ona jako cijeni... Zato rekoh, očito mladi ginekolozi lakše usvajaju nove spoznaje i mijenjaju se u skladu sa strukom. Pričala je ona da se ta "stara škola" očituje u mnogim stvarima, npr. da se kod nas donedavno naveliko prepisivao Prepar, iako je još 1995. dokazano da ne djeluje. (Puno je pričala, sad me već strah da nešto ne prepričam krivo.)

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

berlinka, hvala ti svakako za info.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...bdw, Prepar, osim što je dokazano neučinkovit
    ima i ozbiljne nuspojave.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni ujevićka isto na prvom pregledu kad je potvrdila trudnoću rekla da je ovo zadnji vaginalni pregled kod nje!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nema na čemu, mamma Juanita!
    Bucka, čudi me da ti ga je i tad radila.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

trenutno sam u 21 tt...u 9 tjednu sam imala vaginalni pregled gdje je ustanovljeno da sam uloziva za vrsak prsta, naravno meni odmah sok (1. T missed ab i bojim se svega) ali dr. je rekla da je sve to o.k. ...u 12 tjednu mi je radila vag. uzv i pitala sam ju da li je pregledala cerviks rekla mi je:".. to nije nista strasno i da ne zeli prcakati po tome bezveze..." sto je mene jako ugodno iznenadilo...u 15 tjednu mi je uzimala briseve i brzinski uzv vag bez cackanja rukom i napisala da je cerviks uredan...sviđa mi se nacin rada, jednostavno zena ne zeli previse prcakti po tome da je nesto opasno rekla bi mi i dala savjete...kad uđem u ordinaciju odmah me pita jel imam kakvih tegoba i sto ima novoga, kaze da ona na osnovu razgovora s trudnicama zakljuci treba li dodatno sto pregledavati ili cackati...ja zadovoljna...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    trenutno sam u 21 tt...u 9 tjednu sam imala vaginalni pregled gdje je ustanovljeno da sam uloziva za vrsak prsta, naravno meni odmah sok (1. T missed ab i bojim se svega) ali dr. je rekla da je sve to o.k. ...u 12 tjednu mi je radila vag. uzv i pitala sam ju da li je pregledala cerviks rekla mi je:".. to nije nista strasno i da ne zeli prcakati po tome bezveze..." sto je mene jako ugodno iznenadilo...u 15 tjednu mi je uzimala briseve i brzinski uzv vag bez cackanja rukom i napisala da je cerviks uredan...sviđa mi se nacin rada, jednostavno zena ne zeli previse prcakti po tome da je nesto opasno rekla bi mi i dala savjete...kad uđem u ordinaciju odmah me pita jel imam kakvih tegoba i sto ima novoga, kaze da ona na osnovu razgovora s trudnicama zakljuci treba li dodatno sto pregledavati ili cackati...ja zadovoljna...
    Wow, kad bi svi tako razmišljali

No idu stvari na bolje.. prije par godina to je bio čisti SF

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja ne kužim jednu stvar što nije ni cudno, ipak sam prvi put trudna. Kod doktora Habeka hodam na uzv a kod socijalnog na preglede,mjerenje tlaka, težine i naravno po uputnice. Svaka tri tjedna cacka po meni i kasnije me sve boli. Ja se nisam bunila jer mi je sestra rekla da joj nije jasno zašto me ne pregledaju, važu i mjere tlak na svetom duhu kad mi rade i ultrazvuk da su ti odvojeni postupci jako opasni za bebu. Išla sam onda kod privatnika i on me uopce nije vaginalno pregledaval, provjeril je moje briseve i papu i preporuka je da netrebam više niš od toga raditi, da samo pratim iscjedak. Kod ultrazvuka je gledal kakav mi je cerviks, kaj se to može vidjeti vaginalnim ultrazvukom? cemu onda i cackanje i vaginalni ultrazvuk ?Ja kad dođem doma prevrtim film tako da ga se nisam sjetila pitati. Privatni ginekolog je poludjel jer mi pak ovi socijalni ginici nisu prepisali na pocetku trudnoce folnu a kasnije nikakve vitamine. Sad sam zbunjena, da i dalje placam privatnika il da idem kod socijalnih ginekologa na odvojene preglede jer to ne šteti mojoj bebi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je to stvarno previše pregleda, odluči se ili za privatnika ili za socijalnog
    također, stvarno nije potrebno svaka 3 tjedna na pregled, to je puno previše

vaginalnim uzv-om se može vidjeti dužina cerviksa

folna i vitamini nisu nužni, a koliko je znam, bez obzira tko ti ih prepiše, moraš ih platiti.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja neznam kolko je previše al kaj da velim lijepo socijalnom ginu da zahvaljujem da me netreba pregledavat da mi je dosta uzv, mjerenje tlaka i vaganje jedanput u cetri tjedna? Ja poludim da današnje doktore, ništa ne objašnjavaju i sva sreća da postoji forum!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne moraš uopće ići kod socijalnog gina, ja recimo ne idem.
    samo pošaljem MM-a po uputnicu ako zatreba

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja da sad imam ovu pamet... hm, dobro, i novaca više :D, ne bih išla kod svog socijalnog... nikakve koristi od njega.
    jedno četiri puta me je vaginalno pregledavao sa spekulumom na par sekundi (nije opipavao ništa) jer sam mu rekla da imam žućkasti icjedak... al mi nije htio napraviti cervikalne briseve odnosno dati uputnicu za njih kad ih je tražila dr. u bolnici... tek sad za koji tjedan, oko 35-36. tj. ću ih, nadam se, napraviti. nikad mi nije mjerio fundus, pipao trbuh, ništa.
    zapravo, da nije bilo vaginalnih pregleda bi bio super jer je to totalno neinterventno vođenje trudnoće. :D
    ali jedino što od tih posjeta dobijem je mjerenje težine, mjerenje tlaka i pregled urina na trakicu, a to sve mogu doma sama.
    nije slao ni vaditi krv nego sam molila svoju dr. obiteljske medicine jer me zanimalo... ona me je slala i na sve ostale krvne pretrage na početku trudnoće.
    od njega sam dobila samo dvije uputnice za ultrazvuk.
    ja fakat ne kužim što se dobije tim pregledom spekulumom... vidi jel cerviks zatvoren, ali to je vanjsko ušće, nema pojma što je s unutarnjim. koja, dakle, korist?
    ali, bar su stvarno brzinski bili i nije me gledao svaki put.
    sada me brine što ću relativno brzo morati krenuti na preglede u bolnicu... a tamo će htjeti virkati da vide cerviks, pretpostavljam.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja jesam vise puta pregledana vaginalno, kao sto sam vec pomenula, ali spekulumom ni jednom. Mislim da ako se zalis na sekret, krvarenje i sl. uglavnom gledaju spekulumom, naravno i kad uzimas bris, a obican vaginalni pregled bez je za duzinu grlica, otvorenost i sl.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pa on bi uvijek nakon pregleda rekao: "super je sve, zatvorena!"

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

A kaj privatnik može meni dati svoju trudnicku knjižicu, dal smije upisivat u ovu koju mi je dao socijalni gin ili?
    Jesam ko sa marsa al stvarno više niš ne kužim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sve tri trudnoće išla privatniku i nisam uopće imala trudničku knjižicu, već samo "povijest bolesti".
    pretpostavljam da ti tvoj privatnik isto tako nešto piše?
    dakle, ne moraš uopće imati trudničku knjižicu, bitno je da imaš neke službene papire s podacima

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marijakr prvotno napisa Vidi poruku
    A kaj privatnik može meni dati svoju trudnicku knjižicu, dal smije upisivat u ovu koju mi je dao socijalni gin ili?
    Jesam ko sa marsa al stvarno više niš ne kužim.
    Mislim da je knjižica ista, nema veze tko upisuje. Ja sam prekjučer bila na pregledu kod privatnog ginekologa. Sestra mi je mjerila tlak i sve ostalo, rekla je da će mi sljedeći puta otvoriti trudničku knjižicu.
    Ispred mene je bila jedna žena koja nema socijalnog ginekologa jer nema državljanstvo. Čula sam kako joj govore da nema problema za vođenje trudnoće, samo će morati plaćati neke stvari za koje bi inače od socijalca dobila uputnice.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad nisam imala trudničku knjižicu i sve 5

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Bok
    trenuto sam u 29 tjednu u prvoj trudnoći i obavila sam samo prva dva pregleda vaginalno, a dalje ćemo vidjet

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

anchie 76 Kako su te bez trudničke knjižice primili u rodilište, ili nisi rađala u bolnici?

Inače mogu vam reći da ti vaginalni stvarno nisu bezazleni, evo mene je ovaj tjedan dr. opet pregledavao, sad sam dva prsta otvorena i do ovoja glavice, i nakon tog pregleda su mi baš počele jake BH kontrakcije i zapravo mi je baš sve gore. (37. TT). I usput je rekao da nema šanse da izdržim do termina s ćim se ne slažem jer sam našla na Forumu da su žene daleko otvorenije znale i preći termin. Samo mi je bez veze nabio paniku.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

pa i ja sam bez trudničke došla u bolnicu, nisam znala di mi je i nitko nije ništa reko!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne mora postojati trudnička knjižica u obliku knjižice, bitno je imati papire o praćenju trudnoće tj. povijesti bolesti. Nisam ni u jednoj trudnoći imala trudničku knjižicu i nitko me nikad nije ni pitao za nju (osim nabrijane službenice na šalteru MUP-a koja ju je tražila na uvid kad sam se kao trudnica javila na šalteru za invalide i trudnice, a trbuh do zuba )

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja se užasavam činjenice da ću morati na briseve i papu jer sam nakon 2. vag. uzva (10+3) malo prokrvaruckala, ne znam dal od pregleda ili je koja kapilara pukla. pa sam od frke ponovila uzv za par dana da se uvjerim da je sa bebama sve ok. moj dr. je bio nezadovoljan činjenicom da sam htjela ponavljati uzv, al ipak sam ga ponovila.
    dakle, sad sam 11+3, slijedeći pregled mi je sa 14tt. tada mogu očekivati uzv preko stomaka?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da.
    kolko ja znam, nakon 12-og tjedna se uzv radi preko trbuha

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo ja bila kod privatnog ginekola. Sad sam 14+1 Pitala sam to u vezi knjižica, istina uopce je netreba, imam povjest bolesti od gina i uzv knjižicu sa svetog duh. Kad smo vec kod svetog duha. Bila sam u petak gore i nije bilo doktora habeka nego nekakav neznam. Uglavnom radio mi je uzv preko trbuha i ja sam misla kasnije da cu pobacit. Tako me je boljelo da nisam mogla ni hodat, strašno gore od bilo kakve menge. Inace kako sam ostala trudna do sad nit me ništa nije boljelo, nit sam krvarila ni niš.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pa kako to,mislis da ti je to od uzv-a preko trbuha? sto je toliko pritisko trbuh ili sto vec?jesi imala jos i vag. pregled?
    ma mora da je neka cudna koincidencija....

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nisam imala vaginalni, samo uzv. A nemam pojma kaj to je al pretiskal mi je jako, i baš mi se i pišati pocelo odma Valjda bude drugi put bolje!

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

do 12tt sam pregledana 3puta vaginalno,tad mi je ginek rekao da se vidimo za 3,5tj i da me od tad pregledava preko trbuha a ne vise vaginalno..sad sam u 16tt i za 4dana idem na pregled i jedva cekam jer mi je gin rekao da moze i suprug samnom doci da vidi bebaca

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma od vaginalca nema korisnih saznanja, a kako povecava rizik od infekcije zapravo ga je bezveze raditi.
    X

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marijakr prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja bila kod privatnog ginekola. Sad sam 14+1 Pitala sam to u vezi knjižica, istina uopce je netreba, imam povjest bolesti od gina i uzv knjižicu sa svetog duh. Kad smo vec kod svetog duha. Bila sam u petak gore i nije bilo doktora habeka nego nekakav neznam. Uglavnom radio mi je uzv preko trbuha i ja sam misla kasnije da cu pobacit. Tako me je boljelo da nisam mogla ni hodat, strašno gore od bilo kakve menge. Inace kako sam ostala trudna do sad nit me ništa nije boljelo, nit sam krvarila ni niš.
    UZV ponekad može izazvati BH kontrakcije - ne bi trebao izazvat nikakve druge. Ja sam svoju T pratila samo preko uzv i ponekad bi me znalo dobro stisnuti. Magnezija malo i sve bi se sredilo. Provaj na preglede nositi tabletu, pa nakon pregleda razmuti u vodi i popij.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku

nadovezujem se na gore navedeni text...dakle ja sam danas ostala prvo, onda sam pomislila na rode i onda sam ostala...bila na pregledu 24 tjedan, i kazem ja dr. sve sta me zanima i pitam i dobijem odgovore...nekak sam ja pocela sebi umisljati u glavi da je beba nisko i da mi se cerviks skracuje i svasta brijem ali nije da imam neke simptome osim udaraca bebacha...pitam aj lijepo dr.:"... a vag pregled "a ona pita:" da, a zasto???...".......ja reko: "...pa d avidimo cerviks kako je i to..."...dr. :"ma nema potrebe, brisevi su bili o.k, papu smo napravili sve je cisto ne zalite se na kontrakcije, pa zasto da cackamo i mozda prenesmo nesto...to je sve o.k..."...awww...moja dr. je stvarno ODLICNA DOKTORICA...ja inace brijem na sve i svasta ali poslije ovakvog razgovora osjecam se odlicno...malo sam razvukla, ali morala sam prokomentirati...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo da i ja javim da i dalje nije bilo vaginalnog pregleda s 28 tj. i sljedeći uzv je s 34 tj. i dr. rekao ništa ne dirati i ne gledati do tada!
    a mene tako dole sve boli da sam sigurna da se otvaram, ali me isto starh tražit pregled da se nešto ne pokrene.
    beba je na zadak isto kao u prvoj trudnoći i baš me rastura kad nogicama dole udara.
    nema mi druge nego što više mirovat pa vidjet za mjesec dana kakvo je stanje!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Trenutno sam bez soc. ginekologa jer sam odbila vaginalni u trudnoci. Nitko u gradu ne prima nove pacijentice. Danas sam bila kod zadnjeg koji bi me mozda primio, ali i on me odbio zbog odbijanja vag. pregleda.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj kukica prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutno sam bez soc. ginekologa jer sam odbila vaginalni u trudnoci. Nitko u gradu ne prima nove pacijentice. Danas sam bila kod zadnjeg koji bi me mozda primio, ali i on me odbio zbog odbijanja vag. pregleda.
    za nepovjerovat!
    nazovi ministarstvo pa pitaj jel oni to smiju!
    ako mene nitko nije pogledao 30 tj. i dr. ne dozvoljava gledanje onda je tu netko očito lud.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u petak idem na svoj 3. uzv, biti ću 14 tt i baš me zanima kakav će uzv biti.
    zadnji put smo, u 10tt mjerili vratni nabor i bedrenu kost - jel to taj nuhalni nabor? treba li ponovo to mjeriti?
    odbiti ću kombinirani, na amnio mi ne pada na pamet ići.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pinky - ja sam nuhalni i kombinirani (ali onaj koji se plaća i to sam obavila u Vinogradskoj) obavila s 13+0......................

A nuhalni ili vratni nabor je isto po meni, vjerujem da će ti to još jednom ponoviti ako ideš na krvne te pretrage (kombinirani) jer mora biti isti dan ili dan za danom mjerenje nuhalnog i ti nalazi krvi. Ako te još što zanima, piši na kadauna@net.hr ili na PP.......

Na amnio ni ja nisam išla a imala sam 35 g.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kukice, baš mi zao sto imas problema.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa Vidi poruku
    za nepovjerovat!
    nazovi ministarstvo pa pitaj jel oni to smiju!
    ako mene nitko nije pogledao 30 tj. i dr. ne dozvoljava gledanje onda je tu netko očito lud.
    Preostaje mi jedino otici jos jednom lijecnici kod koje sam bila do sad. Ona mi je cetiri puta jasno rekla da ne zeli pratit moju trudnocu pod tim uvjetima. Prvi put me pregledala iako ja to nisam dozvolila. Drugi put sam prosla bez pregleda jer ga u to vrijeme i inace ne radi. Treci put sam odbila i rekla mi je neka trazim novog gin. Nisam ga nasla, pa sam se vratila cetvrti put na UZV jer imam hematome. Nije mi htjela napraviti UZV i opet mi je rekla da ne zeli pratiti moju trudnocu bez v.p.
    Nemam pojma kome da idem sad, cak ni privatno.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

a u koju bolnicu prpadaš, jel možeš tamo ići?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nemam pojma moze li se na pregled u bolnicu bez uputnice?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

pa ginićka socijalna ti mora dat uputnicu,pogotovo ako ona neće vodit trudnoću.
    najbolje ti je raspitat se kod nadležnih tijela, jer i ti imaš neka prava a ne samo ona.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne mogu vjerovat da još uvijek doktori mogu 'potjerat' pacijente ako se potonji ne slažu s njihovim mišljenjem. Moja mama je morala mijenjat ginekologa kad je bila trudna samnom, jer joj ovaj nije želio vodit trudnoću budući da je postojala mogućnost da ostane nepokretna ako je zadrži.

Ona je odlučila da me želi (mislim, planirana sam bila), ali si u to vrijeme mogao lako nać drugog ginića, dok je danas koma

kukica a kakvo ti je financijsko stanje, ako ništa drugo jel postoji šansa da ideš privatniku?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Pinky - ja sam nuhalni i kombinirani (ali onaj koji se plaća i to sam obavila u Vinogradskoj) obavila s 13+0......................

A nuhalni ili vratni nabor je isto po meni, vjerujem da će ti to još jednom ponoviti ako ideš na krvne te pretrage (kombinirani) jer mora biti isti dan ili dan za danom mjerenje nuhalnog i ti nalazi krvi. Ako te još što zanima, piši na kadauna@net.hr ili na PP.......

Na amnio ni ja nisam išla a imala sam 35 g.
    hvala kadauna!
    neću ići ni na kombinirani jer i on daje čudnjikave nalaze kad su blizanci u pitanju.
    mislim da mi je bolje ufurati se da je sve ok do kraja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •