Ja sam svaki put imala i vaginalni i uzv pregled.
Drage dame,
ja sam potpuno friška trudnica, sutra točno 1o tjedana. Do sada sam već 3 x radila uzv pregled, i jednom cervikalne briseve. Kako je krenulo bojim se što me sve čeka! Vidim da neke djevojke nisu imale toliko pregleda pa me to tješi ali... :/
Hej draga,u.kojem tjednu si bila na prvom pregledu-ultrazvuku?ja sam po zadnjoj menstr.sad 5+5 tek a narucila me za dva tjedna.Tad cu biti 7 i nesto,al ja znam da je oko dva tjedna manje
Malle 1986 neke od nas smo mpo trudnice i vodimo se da smo pod visoko rizičnim trudnoćama zato smo malo cesce, a ti ne moras ici tako cesto , uostalom vidjet ces kak se budes osjecala i ovisno o tome kakvog doktora imas koji ti vodi trudnoću cemu je skloniji.
imam potrebu napisati da nema razloga voditi MPO trudnoću kao visokorizičnu samo zato što je MPO. kada dođe do trudnoće uz pomoć medicine, ona je kao svaka druga i, baš kao i u svakoj drugoj, može i ne mora doći do komplikacija. činjenica da je trudnaća postignuta iz MPO postupka nikako nije opravdanje i razlog za učestal(ij)e vaginalne preglede. oni opasnost od infekcija i komplikacija samo mogu povećati (u što sam se i sama uvjerila kao MPO trudnica u bolnici kada su odlučili ne pregledavati me vaginalno baš zbog toga).
Danas 40+3 imala grub vaginalni pregled nakon kojeg mi je išla smeđa krv a sad je roskasta.. čitam da to rozo može biti čep, jel moguće da mi je majmun potaknuo unutra da se nešto događa?
Ne brini, nije nista neobicno to lagano krvarenje nakon pregleda u terminu.
Jučer sam bila na pregledu (30+5) i radila sam samo uzv preko trbuha. Baš kako bih i poželjela![]()
I meni danas samo uzv preko trbuha (36+6)
A mene bas zanimalo jesam li se otvorila bar nesto -eto, nikad zadovoljne![]()
Tko bi nam udovoljio! Ginger, razumljivo mi je da tebe zanima na 36+6, ali ja se nemam sta još otvarati! :D
Ja sam u 35 t.t.i do sad me uvjek pregledavao vaginalno,jedino me sad par puta pregledao uz vaginalno i preko trbuha![]()
pozdrav,
tri trudnoce, u sve tri isti ginekolog - stav mu je MRAK, 2 vag. pregleda do 38 tjedna, 1x mjesecno UZV i sve proslo super![]()
Ja sam 27+5 i do sada me svaki put moja ginekologica pregledala i vaginalno i uzv.. taj vaginalni pregled meni traje doslovce pola minute..pregleda da li ima iscjedka i jesam li zatvorena..dulje traje moje skidanje nego pregled![]()
A vaginalni pregled (ono rukom)
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Ja sam prosla i bez toga, jer sam isla na carski (problem s kicmom)
I tokom trudnoce bez vag pregleda rukom. Cool. Sve vas je vise.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Zasad samo jedan vaginalni pregled. 21 tt sam.
Evo da i ja pohvalim svoju ginekologicu. Friska trudnica sam i na posljednjem pregledu (za utvrđivanje trudnoće), samo obavljen ultrazvuk. Bila sam tako sretna što me nije čačkala.![]()
U prve dvije trudnoće vaginalni pregled + uzv bio je jednom mjesečno, do 12- og tjedna bio je to vaginalni uzv. U zadnje dvije trudnoće bez vaginalnih pregleda. Evo sad sam 36+5, još me nije čačkala rukom dolje
Sve četiri trudnoće kod iste ginice, baš vidim kako se ' trendovi' mijenjaju u ovih 9 godina
Vidim katajina da je i vama rana jesen zapisana kao "baby time"![]()
Hm...ja od 4.mj trudnoce na svakom utrazvuku i vaginalni pregled, da vidi da li sam zatvorena! Posto sam na samom pocetku bila otvorena za prst!
Posljednje uređivanje od piki : 22.06.2014. at 01:05
pa zar se ne vidi na uzv jesi zatvorena? ja sam samo jednom imala vag pregled. od tada samo vag uzv i redovito uzme bris i pogleda pod mikroskopom, za gljivice valjda.
Ja sam obje trudnoce vodila na SD kod istog dr i NITI jedan jedini vaginalni pregled. Obje trudnoce rizicne zbog puuno razloga...
Jedini koji sam doživjela bio je u predradjaoni (cekala sam CR) od dezurne, vrlo nabrijane doktorice...
može se sa uzv vidjeti do kraja trudnoće da li je zatvoren cervix. samo treba ginekolog biti stručan u čitanju uzv-a
pa i ja tako nekako razmišljam:
cervix može biti otvoren izvana, ali iznutra je skroz zatvoren i dovoljno dug da ta otvorenost na početku ne znači apsolutno ništa.
Isto tako može biti otvoren iznutra, a izvana zatvoren + još skraćen, a ginekolog to sigurno neće moći napipati (njemu će se činiti da je zatvoren i sve super), a na uzv neće moći vidjeti duljinu cerviksa (jer kaže da ne vidi kraj).
Mora moći vidjeti zatvorenost/otvorenost na uzv i duljinu cijelog cervixa.
Jel to govorite o vaginalnom uzv?
ma meni mjeri duljinu cerviksa i preko trbuha i vaginalno - nema veze, vidi se.
Meni je cijelu drugu polovicu trudnoće radio cervikometriju pri svakom pregledu i uvijek vaginalnim uzv.
Baš ću ga idući put pitati za to.
Vidi se dobro i na abdominalnom uzv-u. Čak je kontraindikacija za to debljina, a mene bome ima i NIKAD nije bil problem vidjeti cervix. Dobar ginekolog sve zna preko uzv-a pogledat.
U prvoj t svaki je pregled uključivao i vaginalni. U drugoj evo do 30 tt bez ijednog vaginalnog pregleda i moram priznat da mi je baš olakšanje
Ja do 23.tjedna 2 (blizanacka trudnoca). Nije mi to bas drago, pogotovo kad ovdje citam kako nije to tako bezopasno..
Od početka sam imala vaginalne preglede, baš svaki put. Za 2.5 tjedna imam pregled u 32. tjednu pa ću ga pitati o tome. Inače provjeri mi čep, koliko je sve čvrsto, pogleda sluz pod mikroskopom, jedna ruka je dolje, druga vani na trbuhu pa gleda s "obje strane" i to je to. 3 sekunde, ak ne uključim da mi sestra pomogne da se popnem na stol, namjestim i siđem s njega, pa odem u drugu sobu na UZV. Nije ništa ni strašno ni neugodno, mislim da to ovisi o ginekologu koji vodi trudnoću. Bakterija se ne bojim jer svaki put preda mnom opere ruke i stavi nove rukavice, i na njih još nekakvi gel.
Ja 3 puta. Prvi (5+3) na kojem smo vidjeli gestacijsku vrećicu, drugi da vidimo srčeko (6+3) i na komniniranom. Od onda (sad sam 15+6) ginica preko trbuha samo škicne da vidi da se beba miče i da je velika.
Sadie to mislis na vaginalni ultrazvuk ne vaginalni pregled?
Uf, fakat. Danas sam pročitala da nije dokazano da su trudnice smušene, dokazi su podijeljeni.
Svaki put, ili bolje rečeno oba puta (sad sam 16tt). Zadnji put sam skoro jauknula, al nije mi bed. Sam nek ona vidi da je tamo sve ok.
Kaže sestra da dr-ica radi vaginalni pregled radi svaki put tako da ću se nauživati.
Posljednje uređivanje od Sadie : 01.11.2014. at 20:02
Problem sa vag.pregledom je da se apsolutno nista konkretno ni znanstveno ne vidi. I potencijano moze uzrokovati infekcije.
Rade se samo na istoku Europe i ponekad na jugu (Grcka Italija posebice juzni dijelovi). Ne postoje dokazi zasto bi se koristili.