Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
Da, većina ovog što si navela u prvom odlomku se odnosilo na moju situaciju u obje trudnoće. Opisala bih ih kao otvaranje Pandorine kutije.
Ne znam je li ispravno reći da se ovdje radi o (ne)vjeri u svoje tijelo; u mom slučaju je to jednostavno bilo prihvaćanje situacije i mirenje s njom. Mirovala sam u obje trudnoće zbog prijetećeg pobačaja. Dobila EPH gestozu u obje trudnoće. Urinarne infekcije (kojima sam i inače vrlo sklona). Trombocitopeniju.
Svaki pregled i razgovor s liječnicima bi me umirio, osnažio. Pomogao mi u vjeri da će sve biti u redu.
Naravno, svatko odlučuje za sebe. Ja sam sa svojim izborom prezadovoljna; da ponovno zatrudnim, opet bih sve ponovila na isti način. Nisam imala sreću da imam normalne trudnoće, ali zato sam, ponavljam, imala divan liječnički tim koji se brinuo za moju djecu i mene. I na tome ću im biti zauvijek zahvalna.
Upravo zbog takvih slučajeva kao što je tvoj je dobro da imamo danas sve ovo na raspolaganju što imamo Medicina je tu da spašava ljude, i hvala joj na tome i na znanju doktora da nam u današnje vrijeme mogu omogućiti stvari koje su prije 50 god bile neizvedive.

No isto tako bi bilo dobro kad bi se normalne trudnoće počele tretirati kao normalne i kad se sva ta tehnologija ne bi primjenjivala na slučajevima koji je ne trebaju.