anchie76 prvotno napisa
Anamorci, pls nemoj se ljutiti, da ne misliš da te provociram, razmišljam na glas, jer i ja razmišljah tako kao ti nekada.
Nekad sam ja isto mislila da se moju trudnoću prati na taj način, i da to tako treba. Sada kada sam pročitala neke stvari, i bolno spoznala da je to praksa koja se davno napustila a samo je još kod nas prakticiraju pod lažnim isprikama, kosa mi se na glavi digne od pomisli da su mnoge infekcije kod mojih frendica (i prerani porodi!!) mogle biti izbjegnute da možda nisu imali vaginalne preglede.
Zbog čega naši doktori ne žele mijenjati svoju praksu (koja je DOKAZANO loša)? Zbog čega oni nas ugrožavaju nastavljanjem te prakse, a izbjegavaju normalan ljudski razgovor iz kojeg se puno više može saznati o stanju pacijentice i njenoj eventualnoj otvorenosti nego što se to može saznati iz vaginalnog pregleda? Zbog čega kod nas žene misle da će biti katastrofa ako ne budu vaginalno pregledane - jer su nas naši doktori u to uvjerili, uvjerili su nas da riskirano ako nemamo vaginalne preglede. A u stvari, realnost je potpuno suprotna. No koliko će njima vremena trebati da to spoznaju, koliko će im trebati da kažu "pogriješili smo, prestajemo to raditi", koliko će još infekcija biti prouzročeno (pa onda sekrlaže itd i sve moguće ne bi li se onda zaustavio prijevremeni porod), koliko??
Stvarno me ovo ljuti.. ljuti me što nama naši ginekolozi prodaju takve smiješne priče.. i ljuti me što će nam ovim trempom trebati 100 god da to promijenimo. Sorry, ovo je moja osobna ventilana...