Slazem se, mada bih ja za sebe odabrala i jedno i drugo.
Ja "vjerujem" jer imam dobro iskustvo prve trudnoce, i s pregledima i s doktorom i s mirnocom koju sam osjecala tijekom cijele trudnoce, a za koju vjerujem da su zasluzni i pregledi i odgovori koje sam dobivala na svoja pitanja svaka 4 tjedna.Možda. Al ja ne vjerujem u vaginalne preglede (barem ne ovakve kakvi se rade kod nas), pa ne vjerujem stoga ni u tome da je to primjećeno otvaranje znak da se treba usporiti. Ja na to gledam kao na znak da se tijelo priprema na porod, a svačije tijelo je drugačije i to je ono što je malo problematično - što se sve trpa u isti kalup i od svih tijela svih žena očekuje da u trudnoći reagiraju jednako.
Koliko često je nerijetko? U brojkama?No obzirom da su vani skužili da baš to često čeprkanje nerijetko dovede do preranih poroda, oni su napustili tu praksu.
Ovo mi se čini ipak malo prestroga ocjena, ne bih se slozila s generaliziranjem "mi". Znam da pritom mislis na hrvatsko zdravstvo, ali ne bih ga ja bas tako opisala.No čini se da smo eto mi jedni od rijetkih kod kojih baš ti vaginalni spašavaju sve, a svi drugi su ludi... Nekako ne vjerujem baš da smo mi uvijek najpametniji,
U svakom slucaju, sve to sto pises ima smisla, ja bih samo voljela znati konkretne podatke. Znaci u kojoj mjeri vise od npr. 2 vaginalna pregleda u trudnoci utjjecu na preuranjeni porod. Koja je statistika?
I otvorena sam za promjenu stava o ovoj temi, stava koji sam formirala na osnovu vlastitog iskustva prve trudnoce, ali trebam uvjerljive argumente za i protiv.
Ne znam, da zivim u Švedskoj mozda bih i obavila 1 pregled, ali ne zivim, pa eto. Za sebe biram ovo svaka 4 tjedna.

Odgovori s citatom