anchie76 prvotno napisa
Ukratko, drip je kontraindiciran kada je majka prvi put rodila na CR jer postoji mogućnost puknuća maternice (drip drugačije djeluje nego prirodan oksitocin koje tijelo samo dozira). Imala sam prilike čuti za slučajeve gdje su doktori dali drip na drugom porodu (a prvi bio carski), majci je pukla maternica i bilo je povuci potegni - nevjerojatno hitno ne bi li spasili nju i bebu. Sreća sve je prošlo dobro. Majka je beskonačno zahvalna doktorima što su je spasili. Je, spasili su je, ali isto tako su joj direktno ugrozili život kad su joj dali drip na vaginalnom porodu poslije CR, no to joj nitko nije priznao niti rekao niti hoće.
Isto tako situacija kad porod ide sporo, pa hajd da ubrzamo pa daju drip, drip djeluje prejako, pa daju epiduralnu da smanje bol majci. Dijete i dalje sve osjeti (nema ono epiduralnu), drip i njega mahnito rastura, od silnih kontrakcija nerijetko se desi da dijete ima manje kisika, opadnu mu otkucaji i HALOOOO ajme meni, ajmo na hitan carski - djetetu su opali otkucaji. I onda opet "spasili smo i vas i bebu". Pa da nisu u startu krenuli prčkati tamo gdje nisu trebali, ne bi trebali nikoga spašavati. Ginekolozi nisu naučeni da sjede i čekaju da porod sam ide, oni su naučeni da treba već nešto raditi, da treba tražiti problem, i ako ga nema onda će oni pronaći problem u tome što se porod ne kreće brzo koliko bi oni htjeli da bude. I to jednostavno poteže jedno za drugim i ulazak u začarani krug iz kojeg je teško izaći.