-
Danci,trudnoca se kontrolira ili kod ginekologa ili je vodi babica (najcesce ona koja ce biti na porodu).
Ako je kod ginekologa radi se UZv svaki put kad je pregled, a to je jednom mjesecno. Pri kraju trudnoce se ne radi uzv. ljecnik poprica sa tobom i pita kako se osjecas i tako to. otprilike mjesec dana prije poroda uzmu bris na strepotokok, ali to ne bi nazvala pregledom. svaki put se kontrolira urin i cini mi se tri puta krv. predlazu probir u prvom tromjesecju i jos jedan pregled kasnije koji otkriva probleme ploda koje je dobro znati kod poroda da se moze intervenirati(zaborvila sam tocno sto traze. Ako odbijes nikoga nije briga. radi se detaljan ultrazvuk u drugom tromjesecju.Tesko mi je ovako pisati jel je tema dosta siroka pa pitaj ako te jos sto zanima.
Porod moze biti u bolnici u kuci za porode ili doma. Bez obzira sto odlucila uz sebe imas strucnu osobu.Mozes roditi i ambulatno (so je bio moj slucaj) i onda si 24 sata poslije poroda vec doma i dalje tebe i bebu prati babica,
mozes pricati sa strucnom osobom i napraviti plan poroda u bolnici u kojoj zelis roditi. Postuju se tvoje zelje i ideje, ali ono oko cega nema pregovora je rezanje pupcane i hormon za odvajanje posteljice. (to je iz mog iskustva) Ali posteljicu spreme za doma, a da i ne trepnu
)
Cijelu trudnocu sam isla kod osteopata, a moj ginekolog mi je preporucio tretman akupunkture jer mi e beba bila na zadak ( i nakon tog tretmana se okrenula).Dobila sam dojam da im je periduralna i slicne divote jako draga, ali nitko se ne uzrujava ako odbijes. Na zadak se ne poradja, osim u tu i tamo kojoj bolnici, ali onda je to uvijek porod uz drip i epiduralnu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma