Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1104

Tema: koliko puta ste imale vaginalni pregled u trudnoći?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    hej, da se ubacim.. jesi dobila kakav odgovor? može li vidjeti da si otvorena ako ne gleda vaginalno?? mene baš mrzi ovo vaginalno, gledali su mejednom na početku, no sad sam išla privatno i moja dr samo radi uzv.
    Oops, propustila sam pitanje.

Bas sam ga danas pitala sto zapravo vidi, ako ista, bez tih vaginalnih pregleda. I ne vidi puno, ali kaze da nije ni bitno.

Recimo danas, s 35+3, bilo je bitno da je glava i dalje dolje (ne ocekuje vise da ce se ikamo okretati jer nema mjesta), da mi je posteljica skroz gore desno iliti nimalo blizu cerviksa i da ima dovoljno vode. Sve drugo je rekao da je nebitno jer, zapravo, sto bismo radili s informacijom o otvaranju, debljini cerviksa, itd? Zapravo se skroz slazem jer, stvarno, sto bih s tim? Nervirala se jer se otvaram prerano, ili zato sto se uopce ne otvaram? Plus sto kaze da je bolno i neugodno kopati bezveze, a i gurati bilo kakve bakterije gdje ne treba. (Pitao me zelim li pregled jer me nakon 35 tjedana mora pitati, iako ih sam ne savjetuje, niti ih rutinski radi.)

Ranije u trudnoci isto tako gleda razne stvari na UZV pa ako mu je nesto sumnjivo, eventualno gleda i ispod haube. Ali obicno ni tad (osim ako je rijec o rizicnoj trudnoci i raznim komplikacijama/indikacijama za vaginalne preglede).
    Posljednje uređivanje od Kaae : 15.10.2012. at 22:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •