Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Meni osobno za trubnoću bez nekih problema je tri tjedna puno prečesto (ideš privatno?) . Isto tako osim vainalnih pregleda i UZV-a , se može napraviti rutinski kontrola urina trakicama, mjerenje težine i tlaka, slušanje otkucaja preko trbuha, mjerenje visine maternice i naravno razgovor o općem stanju trudnice. Vaginalni pregled i UZV ne bi trebali biti rutinski , već prema potrebi obzirom na stanje
( naravno postoje i opće preporuke o tome kada i kako raditi koje UZV preglede , jednako kao i krvne testove).
Ne idem privatno, tako me naručuje moj socijalni ginekolog, a isto tako radi i onaj drugi u gradu (imamo čak dva ).
- Urin mi nisu testirali ni jednom
- težinu i tlak mi mjeri sestra i sama doma
- visinu maternice, tj. trbuha mi je u prvoj trudnoći mjerkao prstima, ali to već pred kraj trudnoće
- opseg trbuh je mjerio nekoliko 2-3 puta u trećem tromjesečju
- šta se otkucaja srca tiče, nisam baš sto posto sigurna, ali čini mi se da je to isto mjerio u trećem tromjesečju
- razgovor o općem stanju je moj kratak odgovor na pitanje "I kako smo?"

Ustvari, sad me zanima koliko ovo odudara od vaših ostalih pregleda, jer ja sam do sada smatrala da je to više-manje tako kod većine i zapravo mi je čovjek OK.

I te opće preporuke za pregleda, testove....? Kakve su? Više puta sam čula da se preporučuje više od 3 UZV-a u trudnoći....