-
novootkriveni dijabetes
pozdrav!
mojoj cetverogodišnjoj necakinji prije tocno tjedan dana otkriven je dijabetes- tipa A. ŠOK!!!!!! polako pocinjemo svi to prihvacati, a posebno ona i njeni roditelji, koji imaju miljun pitanja i nejasnoca. iako, oni prolaze edukaciju u bolnici, mislim da im to nece biti dovoljno, te da nece uspjeti pohvatati sve konce, a i psihicki se ustabiliti. zanima me da li ima tko slicna iskustva, te da li postoji kakva udruga za pomoc djeci i roditeljima sa dijabetesom?
-
Moj muž je dijab. tip1 dobiven sa 11 god,imamo 2 klinca te ništa novo da i jedno od njih nasljedi.Na početku je to šok ali s vremenom počinješ sa tim živjeti.On već to ima 21 god. redovito treba kontrolirati krv,paziti što jede ...a sve ostalo normalno obavlja.Kaj se tiće tvoje nećakinje ,ona će sve moći raditi kao i svi ostali ali će roditelji morati imati veću brigu nad njom sve dok neće doći u godine kad će biti samostalnija.udruge postoje za djecu ,za to se raspitajte u bolnici gdje se nalazi ,lječnika koji je ima.Nažalost dijab. kod djece ima sve više i više te nije to nešto novo tako da ćete s vremenom sve naučiti.
Moj muž je dijab. tip1 dobiven sa 11 god,imamo 2 klinca te ništa novo da i jedno od njih nasljedi.Na početku je to šok ali s vremenom počinješ sa tim živjeti.On već to ima 21 god. redovito treba kontrolirati krv,paziti što jede ...a sve ostalo normalno obavlja.Kaj se tiće tvoje nećakinje ,ona će sve moći raditi kao i svi ostali ali će roditelji morati imati veću brigu nad njom sve dok neće doći u godine kad će biti samostalnija.udruge postoje za djecu ,za to se raspitajte u bolnici gdje se nalazi ,lječnika koji je ima.Nažalost dijab. kod djece ima sve više i više te nije to nešto novo tako da ćete s vremenom sve naučiti.
http://www.diabetes.hr/Forum/
Preporučam za korisne informacije i iskustva drugih roditelja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma