Djete je sposobno donositi odluke valjda od prvih 3-4 mjeseca života, nije u tome uopče stvar. Al nisam nekako za debatu na ovu temu jer nema tu nekih velikih mudrovanja, svatko ima svoje metode, sigurno ih neču mjenjati jer se netko sa mnom ne slaže a ni ta druga osoba ih neče mjenjat jer ču je ja "prosvjetlit".
Ukratko, važno mi je da me djete sluša i da poštuje moje odluke, da je to slušanje posljedica povjerenja i ljubavi koja vlada u našem odnosu, još više od toga važno mi je da je sretan, vedar i pozitivan, i da se osječa siguran uz svoje roditelje.. Važno mi je da nauči donosti svoje odluke, ali dok god je on djete i dok god sam ja ta koja je glavna, iskusnija i pametnija, važne odluke če bit na meni sviđalo se to njemu ili ne, jer na kraju krajeva SVE što radim u životu je za njegovo dobro, greške koje se poktradu će nadam se biti manje utjecajne po njegovu osobnost i razvoj.
To što moje dijete od 7 mjeseci sa mnom sjedi na kauču po pola sata nije nešto za čim bi se trebala potezat nekakva debata jer nije to ništa spektakularno, samo mama i sin koji zajedno sjede i vole se...