Kod nas nikad nije primjenjivan NE bez objašnjenja, osim u situacijama kakve je Anemona već opisala...
Mislim da je najvažnije u cijeloj ovoj priči naučiti kako reći NE, i taj NE ne koristiti 500 puta dnevno jer vrlo brzo izgubi smisao... i postaje frustrijajuć! Koksy je to super rekla s vježbom iz vrića, to smo i mi radili prošle godine.
Ajde probajte izgovoriti rijeć "vrata" bar 20 puta za redom, već 15 put ta riječ će izgubiti smisao.. postat će samo hrpa slova; isto tako je i za NE.
Naravno imam i ja svoje ispade tipa "Zato kaj sam ja tak rekla" (ta mi je nadjraža) al samo zato jer sam prije te rečenice objašnjavala već 100 puta.
Isto tako, moram napomenuti, da moji klinci od 3 i 4 godine mogu mirno sjediti u restoranu i pojesti ručak, da si znaju naručiti kaj budu pili, riječi Oprosti, Hvala, Izvoli, Nema na čemu su nam svakodnevno na repertoaru bez ikakvog posebnog učenja jer to uče od nas roditelja i kako se mm i ja odnosimo jedan prema drugome i prema drugim prijateljima, kumovima, dedama, bakama...