Pokazuje rezultate 1 do 50 od 195

Tema: Propitkivanje roditeljskog "ne"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    I to puna dva mjeseca, bebica mala.
    Čitaj bolje, 2 dana ne 2 mjeseca! 2 mjeseca več ne negoduje.

Ajme ne da mi se raspravljati ni 5%. Ja imam svoj način, a vi slobodno smatrajte da sam luda i da grješim i da če mi djete pobječ ili postat serijski ubojica...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Čitaj bolje, 2 dana ne 2 mjeseca! 2 mjeseca več ne negoduje.
    Oprosti, iz ovog

Svaki put bi ga vratila da sjedne pored mene i rekla Sjedni Š. Drugi dan još gori od prvog, zamalo sam odustala, neće pa neće, dosadna sam mu…ali sad, jedno 2 mjeseca nakon, mi sjedimo zajedno po pola sata na kauču
    sam shvatila, očito krivo, da je navikavanje trajalo dva mjeseca.

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme ne da mi se raspravljati ni 5%. Ja imam svoj način, a vi slobodno smatrajte da sam luda i da grješim i da če mi djete pobječ ili postat serijski ubojica...
    Nemoj sve shvaćati osobno - niti itko misli da si luda niti da će ti dijete postati serijski ubojica. Čemu pretjerivanje? Jedino mi se čini (govorim za sebe, a djeluje mi da slično misli još nekolicina ljudi na ovom topicu) da djeca obično odabiru svoj put koji se ponekad preklapa s putem kojeg mu pokažu roditelji, a ponekad bude sasvim drugačiji i da to nema baš nikakve veze s "treningom" u dojenačkoj dobi - dapače, za djecu je u određenoj životnoj dobi sasvim normalno da razviju buntovničku i "ja-sam-najpametniji-na-svijetu" fazu. To je normalan dio odrastanja i čini mi se da je, imajući to na umu, bolje, mudrije i dalekovidnije opremiti dijete darom samostalnog razmišljanja, nego slijepog slušanja autoriteta.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

roza od hrane ima koristi, od kupanja ima koristi, ali od slamanja djetetove volje nema.
    to je za mene to - slamanje volje, od kojeg ne vidim nikakve koristi, jer kako sam ti već napisala a ti se nisi osvrnula na to, dijete će ti kroz neko vrijeme pokazati svoju narav, ćud, karakter, volju... a slomit ćeš ga moći samo ako primjeniš silu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    roza od hrane ima koristi, od kupanja ima koristi, ali od slamanja djetetove volje nema.
    to je za mene to - slamanje volje, od kojeg ne vidim nikakve koristi, jer kako sam ti već napisala a ti se nisi osvrnula na to, dijete će ti kroz neko vrijeme pokazati svoju narav, ćud, karakter, volju... a slomit ćeš ga moći samo ako primjeniš silu.
    X

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    s time da se i neadekvatnim potupcima pri hranjenju i pri kupanju može slamati djetetova volja

samo bi htjela napomenuti da učenje djeteta starog 6 mj strpljenju nije razvojno odgovarajuće, ja nemam nis protiv ucenja djeteta strpljenju ali u odgovarajućoj dobi (npr. uciti ga da ceka red na toboganu u dobi kada se pocinje igrati na toboganu).

A konstatacija da se tako malo dijete moze puno toga nauciti - moze zasigurno. na zalost, moze i metodom uvjetovanja, po citom principu pavlovljevog refleksa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •