Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
Često se desi teška zbrka jer ljudi drugačije dozivljavaju pojedine izraze. Sto tebi Roza znaci slusati svoje roditelje? Meni takva konstrukcija znaci izostanak propitivanja i izostanak slobodne volje djeteta, odnosno dozivljavam tu konstrukciju kao vrlo autoritativnu. Prema svim tvojim postovima koje sam procitala nekako mi je tesko vjerovati da mislis na to, pa prije rasprave bi mozda bilo bolje razjasniti sto znaci slusati roditelje. Da ne odemo opet u kupus ko s onim nesretnim treningom.

Pa jednostavno, da me sluša. Npr. kad mu rečem da nešto prestane raditi (što smatram da je loše) da prestane - bez da moram pet puta reči, i ne duri se i ne buni protiv mene, nego da se skulira, prihvati da sam ipak ja mama, i koliko god to bilo "out" reči, ja sam ta koja određuje večinu pravila i da sigurno ne govorim nešto iz razloga da ga maltertiram nego jer je to stvarno najbolje u određenoj situaciji.
Kad govorim o slušanju roditelja, to slušanje na koje mislim je NEMOGUČE bez apsolutne međusobne ljubavi, povjerenja i poštovanja. Ja želim postiči to da me djete iz ljubavi sluša a ne iz straha.

Ali, iako mi je jako važno imat ovakav odnos sa djetetom, jednako mi je važno i ona druga strana medalje, a to je igranje i ludovanje i maženje...jedno bez drugog ne ide. Jer ako djete nije zadovoljeno u svim pogledima onda ono niti ne može željet bit poslušno, jer je nezadovoljno i automatski postaje buntovno! A ako ono ima sve što mu treba, i zadovoljene sve njegove potrebe, onda mu nije ni problem poslušat mamu, jer od mame dobija toliko da i on želi njoj nešto dati, a to je poslušnost. Ako me kontate, nisam ja baš nešto vična ko Ifi u objašnjavanju svega toga.