Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam veoma open minded, vidila sam svega i svačega, prošla svašta, upoznala svakakvih ljudi, i ako ništa, sve mi je to pomoglo da budem malo kompletnija osoba, i da zaista shvačam ovo što mi govorite - nisam glupa i ne negiram očito, djeca u djeca, ali isto tako sam odlučna da od svog djeteta, u granicama normale, napravim dobro djete koje če me slušat i neče podizat revoluciju protiv mene - jer to je upravo ono što puno djece radi svojim roditeljima - samo što je danas takvo vrijeme da kad vidiš buntovno djete koje je frend sa starcima, to ti je simpa i morate priznat da je danas to "in"...e pa koliko god da sam ja modernih načela, to je jedna stvar gdje ču postupati kao moja none radije nego kao moja super cool i moderna frendica - jer vidim plodove i jednog i drugog pristupa i imam svoje mišljenje o oba.
bunt protiv roditelja je jedna tako normalna stvar i sastavni dio odrastanja. trenutak kad shvatimo da roditelji nisu savršeni već puni mana i vrlina, naravno, da su samo ljudi, da su strašno puno griješili, da su napravili strašno puno dobrih stvari za nas...trenutak kad roditelje spuštamo s pijedestala... a to spuštanje omogućuje odrastanje. i odvajanje od tih roditelja... te spoznaju da smo neovisne jedinke...i da moramo misliti svojom glavom. onima koji su roditelji ostali autoritet u bilo kojem smislu, i nisu ih nadrasli..ti neće baš biti kompletni ni svoji u životu. i teško da će u životu biti sposobni samostalno donositi svoje odluke, u pravom smislu te riječi.
tvoja odlučnost da stvoriš dobro diete, koje neće protiv tebe dizati revolucije.....to je samo želja i strah. meni je to najveći izazov roditeljstva. najviše me toga strah...tih revolucija. i to zato jer sam ih i sama dizala...i imam strašnu potrebu svoje dijete odgojiti tako da se nema potrebe boriti samnom, već da u meni pronađe partnera, suradnika, nekoga tko ga razumije i tko će uviek biti uz njega. želimo istu stvar, samo nam se možda put kojim to želimo postići malo razlikuje.
i mislim da je strašno riskantno nešto tako čvrsto odlučiti...to govorim iz primjera vlastitog...i ne dozvoliti si pri tom prostora za pogreške. jer bi mogla jednog dana biti strašno razočarana ako tvoj plan ne uspije kako si zamislila.