Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Naša najdraža savijača (Svekina savijača :D )

  1. #1
    BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Mali Lošinj
    Postovi
    1,859

    Početno Naša najdraža savijača (Svekina savijača :D )

    Možda negdje i ima al ja pooojma nemam kako se to zove, uglavnom SAVRŠENO je!!


    - Kore za savijače
    - 2 Jogurta
    - 2 jaja
    - 2 čaše griza
    - 2 čaše sećera
    - 1 čaša ulja
    - 2 vanilin šećera
    - 1 prašak za pecivo
    - višnje ili šumsko voće
    + jaje za premaz

    ČAŠA = Čaša od jogurta

    Izmiksati sve sastojke osim voća.
    Filati po 3 kore jednu preko druge, na zadnju uz fil dodati i voće. Zamotati.
    Fila bude dovoljno za 3 takve savijače.
    Nakon što zamotate obavezno ostavite da tako odstoji sat - dva da se griz nabubri. Prije pečenja premazati razmućenim jajetom.
    Peči na cca 180, ovisno o pečnici, dok kore ne dobiju boju!

    Dobar tekič!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,374

    Početno

    jooj, probat ćemo!!! ali moram prvo kupiti kore

  3. #3
    BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Mali Lošinj
    Postovi
    1,859

    Početno

    Probajte svakako!!

  4. #4
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Ovo stvarno zvuči odlično! I ja moram po kore...

  5. #5
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ima vise tema sa ovom savijacom, cure su bile stavljale ideje i za slane varijante.
    ja planiram koji dan napraviti neku od slanih savijaca, to mi je super za dorucak ili laganu veceru. uz to casa kislog mlijeka. mljac.

  6. #6
    Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    535

    Početno

    koliko višanja/šumkog voća?

  7. #7
    BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Mali Lošinj
    Postovi
    1,859

    Početno

    ja kupim onaj jedan smrznuti paket pa sad cini mi se da je pola kile!

  8. #8
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    a sta moze kompot od visanja mozda, onako da ih ocijedim pa poslazem?? taman imam jedne kore u frizideru i bas sam razmisljala na sta bi ih potrosila..
    Posljednje uređivanje od Mellyca : 27.09.2010. at 19:59

  9. #9
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    http://forum.roda.hr/threads/49023-K...m-i-vo%c4%87em

    Stavljam link samo zbog mame ptičice


    p.s.
    sigurna sam da ste jeli to kod nas

  10. #10
    Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,043

    Početno

    Napravila! Savršena!
    Ima li tko kakav savjet da savijača ostane tako sježa do sutra ili čak par dana?
    Kako da ju čuvam preko noći, u čemu?

  11. #11
    mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    jedna šuma u istri ;)
    Postovi
    523

    Početno

    Ako ostane za sutra znači da nije savršena !

    Ali zvuči savršeno, tko zna bi li upalilo s trešnjama (imam kore ali ne i višnje,samo trešnje)? Ili ću morati čekati odlazak dućan .

  12. #12
    Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,043

    Početno

    Ma nemoj

    Napravila sam previše za nas male...
    Nego, kako da ju sačuvam za sutra

  13. #13
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,835

    Početno

    to je ova jelda? http://gastrodiva.bloger.hr/post/car...a/1163567.aspx
    mi se davimo u tome, najbolja na svijetu

    shiny, kutija za kruh? pećnica? pokrivenu krpom?

  14. #14
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Mi čuvamo u tupperware posudi (imam i prave i klonove - nema razlike, bitno je da ima onaj poklopac koji se utisne da bude unutra negativan tlak).

    Dopuna: slane varijante i grijem u mikrovalnoj drugi dan.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.10.2010. at 22:27

  15. #15
    mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    jedna šuma u istri ;)
    Postovi
    523

    Početno

    Citiraj Shiny prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nemoj

    Napravila sam previše za nas male...
    Nego, kako da ju sačuvam za sutra

  16. #16
    Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,405

    Početno

    to je ova jelda? http://gastrodiva.bloger.hr/post/car...a/1163567.aspx
    mi se davimo u tome, najbolja na svijetu
    čini mi se prema receptu da je to ta.... ja sam je neki dan napravila sa jabukama.... ajme.... fenomenalno! Probati ću i sa šumskim voćem jer me je slučajno dopalo 5+ kila šumskog voća (zaboravila sam predati drugima i otputovala sa time).

  17. #17
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    to je ova jelda? http://gastrodiva.bloger.hr/post/car...a/1163567.aspx
    mi se davimo u tome, najbolja na svijetu
    pravila danas...fino, fino

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •