Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: bol u grudima tijekom dojenja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno bol u grudima tijekom dojenja

dok dojim iz lijeve dojke, iz desne mi ponekad curi mljieko,. a dok dojim iz desne dojke u lijevoj osjećam jaku bol. kao da bi i iz te dojke mlijeko htjelo malo procuriti ali negdje zastane. ????? može li to biti znak nečega?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kod mene nije bio znak ničega i desna mi dojka ne curi od kostinog 2. mjeseca. Lijeva još uvijek curi

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jaka bol? Liči li ti na trnce? Javlja li se kada beba nakon početne faze sisanja počne aktivno gutati mlijeko? (probaj pratiti ritam sisanja i gutanja). Traje kratko vrijeme, a zatim popusti i prestane?

Ako su ti odgovori potvrdni, to znači da imaš malo intenzivniji refleks otpuštanja mlijeka. Kada bebica počne sisati, ona radi podražaj na živčane završetke u bradavici, koji onda šalju signal za izlučivanjem hormona oksitocina. U toj fazi bebica puno sisa, a rijetko guta. Oksitocin dolazi u dojke i u njima aktivira refleks otpuštanja mlijeka (mišićne stanice dojke se stežu pa se mlijeko istiskuje u mliječne kanaliće da ga bebica može lakše posisati). Tada beba počinje sisati sporije, a gutanje postaje kontinuirano i ritmično uz lagani zvuk gutanja. Obično se ispred bebina uha vide mišići kako se miču.

Dakle, to je znak da tvoje tijelo radi odličan posao da bebica što lakše dobije mlijeko koje joj treba

Nažalost to može biti nezgodno kada su trnci/bol intenzivniji ili kada mlijeko na slobodnu dojku počne kapati. Kapanju možeš doskočiti gazom ili jastučićima za dojenje.

Kako je bebica? Kada kod tebe počne bol i krene mlijeko, da li lijepo sisa ili se zagrcava?

Lucijat avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ja imam ist problem, obavezno mi mlijeko curi iz dojke koju ne doji, i nakon par minuta sisanja osjetim trnce i onda mlijeko počne teći , a iz ove dojke koju sisa mlijeko doslovno pršti tako da se beba svaki put zagrcne, onda pričekamo koj9i trenutak dok mlijeko prestane špricat i opet papamo..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •