Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: vjezbe istezanja za leđa

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno vjezbe istezanja za leđa

....traze se. naime imam uzasne bolove da po noci cesto ne mogu spavat jer se ne mogu namjestit, a i gobavim se sve vise. uz zaostalih 15kg viska nisam spremna na aerobic iako je to iduci korak...bojim se uz te bolove i tu tezinu da si ne naskodim jos vise.
    eto ako netko zna neki fitness klub, nekoga privatno ili bilo sta tog tipa ko drzi tu vrstu vjezbi molim info.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jesi se probala konzultirat sa nekom pilates- instruktorom; čula sam da ima jako dobrih vježbi, baš za kralježnicu

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javi se fizijatru, najbolje da slikaš kičmu. on će ti preporučiti vježbe ili terapiju ili oboje.
    nemoj raditi vježbe na svoju ruku da nešto ne pogoršaš.

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Na www.yoga-in-daily-life.hr imas popis tecajeva joge za kraljeznicu, pa im se mozes javiti. Pomaze

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

yoga je sve što ti trebaš!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u potpunosti potpisujem pinokijicu

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda Lu ima krivu kičmu, smaknuće diska ili upalu živca. nadam se doduše da ne.
    ja se ne bih igrala s jogom bez prethodne konzultacije sa specijalistom.
    pišem iz vlastitog iskustva.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne,ne nemam medicinski problem tipa zivac i sl...annarin link mi je pomogao, ali naravno opet u vrijeme kad zbog marka ne mogu. ako imate jos neki takav link al da znate da je dobro jer ne bi sad napamet, volim da je provjereno jer danas ima svakakvih "kostolomaca i doktora" iz oglasa.
    btw ja to znam jer mi je "roletar" ciji sam oglas digla sa stupa digao lovu...rolete naravno nisam ni vidjela

Klara13

Početno

U 90% slicnih slucajeva je kriva prekomjerna tjelesna tezina i nebavljenje fizickih aktivnostima.
    Bolje nego aerobik i sve drugo ce biti fitness, gdje cete uz nadzor ojacati misice leđa, te najlakse izgubiti koji kilogram.
    Garantirano ce Vam se poslije 14 dana pravilnog vjezbanja misica leđa smanjiti bolovi za 1/2!
    Treba poceti zdravo jesti, kretati se i pravilno vjezbati!
    Za pocetak 4 puta sedmicno po 30-45min. fitnessa!
    Ako treba koji savjet u svezi odredenih vjezbi, sam sa veseljem na raspolaganju!

Pozdrav!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Klara13 prvotno napisa
    U 90% slicnih slucajeva je kriva prekomjerna tjelesna tezina i nebavljenje fizickih aktivnostima.
    Bolje nego aerobik i sve drugo ce biti fitness, gdje cete uz nadzor ojacati misice leđa, te najlakse izgubiti koji kilogram.
    Garantirano ce Vam se poslije 14 dana pravilnog vjezbanja misica leđa smanjiti bolovi za 1/2!
    Treba poceti zdravo jesti, kretati se i pravilno vjezbati!
    Za pocetak 4 puta sedmicno po 30-45min. fitnessa!
    Ako treba koji savjet u svezi odredenih vjezbi, sam sa veseljem na raspolaganju!

Pozdrav!

mislim da je upravo to moj problem, ali me upravo zbog tezine strah navalit na aerobic, pa sam mislila npr mjesec dana ic na neke vjezbice za ledja pa onda na aerobic.
    znaci bilo bi dobro na fitness na sprave i uz to nakon mjesec dana ubacit malo aerobica?

Klara13

Početno

Svakako!

Treba ojacati misice sa ciljanim vjezbama u fitnessu!
    Ako idete na aerobik gdje je dosta "skakanja" moze biti sve skupa samo gore, jer nema misica koji ce apsorbirati sve te vibracije i pokrete!
    Za kasnije kad malo ojacate pa je aerobik isto tako OK!

U fitnessu izvoditi prvenstveno vjezbe za ledne misice (ako imate s tim najvece probleme):

1. ledna extenzija
    2. veslanje
    3. lat masina
    4. kretanje ramenima

Sve je potrebno poceti sa malim opterecenjima i kontrolirano, bez trzaja i sporo izvoditi vjezbe (3 sek. pozitivni i 3 sek. negativni dio vjezbe)!
    Izuzetno vazno je da Vam prvi put to pokaze neko od strucnog osoblja!

Preporucujem vjezbanje cijelog tijela (ne samo leda), ali neka bude naglasak na ono sto vas boli!

Ako Vas jos sto interesira samo pitajte... :D

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Križobolja je bolest današnjice i gotovo da nema onoga koga nije zabolila kičma. Jednostavno se premalo krećemo, previše sjedimo, a sjedenje je najgori položaj za kralježnicu. Još kad je tu i koja kila viška... Usput, 1kg viška je 7 kg opterećenja na kralježnicu... Super je da si odlučila vježbati, ali kreni laganim tempom i nemoj vježbati samo kralježnicu jer su ti jednako važni i trbušni mišići. Samo ako imaš dovoljno jake mišiće i naprijed i natrag imat ćeš pravilno držanje, a time će i bolovi nestajati... Ima tu još puno stvari, da ne dužim, htjedoh reći da ne otrčiš odmah u teretanu i kreneš s utezima i preforsiraš se... i možda se i ozljediš. Ja bi prije krenula s nečim lakšim, vježbama bez dodatnog opterećenja i radije bi za početak neku med. gimnastiku, jogu ili pilates. Inače je najbolje plivanje. Ako trenutno ne možeš nigdje možda da sama radiš najobičnije vježbe koje smo radili na tjelesnom, ako te ne boli jako, ali samo par puta svaku. Npr, prvi i drugi dan 5x, pa 7, pa opet za dva, tri dana povećati broj ponavljanja na 10, pa nakon tjedan dana 15 itd. Samo uvijek paziti da se ne preforsiraš i da ne istegneš nešto. Početi sa par minuta dnevno, pa postupno doć na sat vremena vježbanja. Tek kad se tijelo postupno privikne na aktivnost, na vježbanje onda bi išla u teretanu na jačanje utezima, aerobic, tae-bo i sl. Na spravama nemoj sama vježbati i htjeti se dokazati, slušaj trenera koji je tamo i radi samo kako on pokaže i opet nemoj preveliko opterećenje, počni s najmanjim pa svakih par puta dodaj malo više da izbjegneš ozbiljne ozljede. Ne moraš uzimati osobnog trenera i skupo plaćati jer mislim da su svi tamo kao prvo da te upute i uvijek ti pokažu ako nešto zaboraviš ili nisi sigurna radiš li pravilno. Ja kad sam išla prvi dan mi je cura koja je tamo radila pokazala sve i preporučila nešto, a poslije bi me znala pogledati i ispraviti ili pokazati ponovo ako sam zaboravila. Ako te jako boli posjeti fizijatra i vježbaj s fizioterapeutom. Ustvari bi ti ja preporučila da najradije odeš k njima iako misliš da ti nije ništa, pa onda sve drugo

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja bi ti preporučila prvo fizijatru. Osobno sam si zeznula vratnu kralježnicu s tzv 5 Tibetanaca. Bili su mi super za doljnji dio kičme (bol se do danas, nakon godinu dana, nije vratila) ali vjerojatno sam bila preteška i zbog puno vježbi gdje se opterećuju ruke i ramene zeznula vratnu k. koja je već bila načeta ali mirna.
    Ako ti se ne da fizijatru, otiđi bar doktoru opće prakse, oni znaju prepoznati ako se radi o ozbiljnijem stanju tipa protruzija diska i sl.

Klara13

Početno

Vidim da ljudi pod nazivom fitness smatraju vjezbanje sa velikim opterecenjem!!

U fitnessu je vjezbanje najsigurnije ako si pravilno upucen sa strane strucnog osoblja!
    Sprave su konstruirane tako da ako se pridrzavas pravilnog izvodenja 100% nema ozljeda!
    Ozljede donose; nepravilno vjezbanje i pretjerivanje sa tezinama koje uzrukuju nepravilno vjezbanje! (jos mnogo drugih stvari koje sad nisu bitne)

Sve fitness sprave se mogu podesiti na najmanju tezinu koja i najslabijim osobama nije teska, tako da nema straha! (ne mislite da Vas u fitnessu odmah naforsiraju da vide kako ste jaki!!) :D

Vjezbanje doma, pogotovo ako nemas iskustva je opasno i moze ucinit vise stete nego koristi! (govorim iz iskustva sa strankama). :/

Kao sto sam napisao preporucujem vjezbanje cijelog tijela sto se ponavljuje u tekstu @mine ispod moga posta!?

U p.pš. sam ti napisao kako je isto izuzetno vazno da je osloblje strucno, te da te otprati od sprave do sprave po prvi put barem 1/2 sata!
    Kasnije pa dok u potpunosti ne savladas pokrete i pravilno vjezbanje da te prati i nadgleda!

Sto se kondicije tice preporucijem na dane kad ne vjezbas sa opterecenjem voznju bicikle (s obzirom da je zima, vozi biciklu u fitnessu).
    Bicikla ne opterecuje zglobove, tako da je za pocetak najsigurniji cardio!
    Tempo neka bude lagani, za pocetak pogledaj na sat i zadaj cilj! Prvo kreni na 10min., te drzi isti tempo svih 10min., najbolje 60ok./min.
    Opterecenje neka bude takvo, da mozes uz to bez problema citati knjigu, reviju....
    Kad ces tih 10min. svaladati u odvoziti bez problema tad ides na 15. min. i tako do 30-45 min.
    Uz sve to zaboravlajmo na prehranu...., ona je izuzetno vazna (50%)
    Sve info. u svezi s prehranom cu Vam sa veseljem posredovati tu!

P.S. ako ipak smatras da je doslo do koje ozljede onda posjeti ljecnika (fizijatra).

Puno pozdrava!

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Radi bolova u ledjima i ukocenosti sam i sama krenula na yogu i nakon 3 mjeseca vjezbanja (prvi stupanj su skoro sve vjezbe rastezanja i uvrtanja) osjecam se super! Najzad okrecem glavu bez popratnog krckanja i pucketanja! Toplo preporucam! Na tecaju ti voditelj uvijek kaze ako je neka vjezbica eventualno opasna za neki ozlijedjeni dio kraljeznice ili zglobove pa ju ne radis, tako da su mogucnosti ozljeda minimalne. A vjezbanje doma ne ide, cak i ako muzic cuva bebu, moras izaci iz kuce van tih sat i pol da ih ne vidis i ne cujes inace od vjezbanja nista!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da cu i na fitnes i na yogu...a sad preporuke.
    dobar fitnes centar i neko pouzdan i provjeren za yogu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja znam da centar makronova,ilica 72 ima bas vjezbe za kraljeznicu!!!!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

znas neke termine i cijene? imaju li www

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lu, pogledaj i ovdje:

http://www.medical-yoga.com/

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Lu,neznam termine i cijene,ali znam adresu!! www.makronova.com

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

thnx

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

imam slicnih problema s ledima kao ti (nemam visak kila, ali ostalo je slicno).
    isla sam kod fizioterapeuta, 7 dana zaredom, dok nisam naucila vjezbe koje od tada moram svaki dan raditi, naravno kuci. vjezbe su prilagodene meni.
    pitala sam ga da li smijem na fitness, aerobik, jogu...., rekao je da ne, smijem samo na medicinsku gimnastiku. jer, ako kicma boli, dovoljan je jedan neoprezan pokret i...... (sto mi se i dogodilo prije 3 godine).
    u trudnoći nisam vjezbala, sad jednostavno ne stignem od malca, i primjecujem opet laganu bol. morat cu pocet.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne znam stvar je u tome sta ja ne znam ni sama jel me bole kosti ledja ili su mi samo misici potpuno ukoceni.
    ni ja nisam vjezbala vec dugo a sad nemam vremena ni za tusiranje a kamoli vjezbanje.
    jucer sam od ukocenja vratnih misica imala uzasnu vrtoglavicu pa bi mozda bilo bolje da se savjetujem sa nekim strucnim.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Obavezno!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da. ja sam imala jake glavobolje, sve radi toga. cim sam pocela vjezbati, prosle su. vjezbe sluze da mi ojacaju leda, ali i trbusne misice kako bi lakse nosila tu svoju kraljeznicu, jer sam se pocela savijati. ne igraj se s tim, ja sam zavrsila u bolnicu prije tri godine jer sam zbog jednog glupog pokreta ostala ukocena. mjesc dana sam lezala nepokretna, poslije sam hodala na stakama, sad sam ok. cak sam i trudnocu izgurala, a da me leda nisu ni zabolila. ali, zato sam stvarno pazila na kile.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tanjaa, tko ti je odredio vježbe?
    Ja sam , naime, zbog toga išla u "Ligament" - tamo su stvarno super. Obavila pregled, trebala doći na vježbe i... nikada se više nisam pojavila. Pa mi sada neugodno ponovo otići (prošle su dvije godine).
    A u međuvremenu sam dva puta završila na hitnoj...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj tanjaa prvotno napisa
    , zato sam stvarno pazila na kile.
    morat cu se s tim pozabavit...zadnji mi je cas, jer to sad vise nema veze sa estetikom.

Apricot jel "ligament" ko neka privatna ambulanta za te vrste problema?
    ja naime uopce ne znam gdje da idem na pregled. nemam ni lijecnika opce prakse. radije bi isla privatno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, "Ligament" je privatna ortopedska poliklinika u kojoj rade vrsni ortopedi i fizioterapeuti (pa shodno tome formiraju i cijene ) i nalazi se u Domu sportova. (ulaz je s juga, desno od rampi za ulazak u dvoranu).

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam iz sibenika, ali sam isla u split na vjezbe, privatno, kod privatnog fizioterapeuta, stvarno je super bio. svih 7 dana je izgledalo ovako, prvih 20 minuta je bilo masiranje, zatim 15 minuta istezanje na stolu (on me potezao, rastezao, ne boli), a nakon toga sam 30 minuta na strunjaci morala radit vjezbe. to su nekakve lagane vjezbice, uglavnom rastezanje, traju oko pola sata. nakon sto sam zapamtila vjezbe, rekao mi da ne moram vise dolaziti, ali da ih kuci svaki dan radim. u trudnoci nisam, a sad stignem svako dva tri dana. tada sam placala 100 kuna po tretmanu.
    sad ponekad odem samo na masazu kod jedne zenske i za sad nemam problema. naravno, osim sto imam lose drzanje.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

upravo sam u casopisu "Moje dijete" vidjela reklamu za prirucnik "Vjezbe za kraljeznicu" Tatjane Rutonic(koja u makronovi i drzi te vjezbe)!!izdavac je Biovega,a cijena 79kn!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi sutra kupujemo onu štangu što se ušarafi u strop.
    znači, od sutra nas možete vidjeti kako visimo ko majmuni!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    onu kak je Demi Moore imala u "striptizu" ?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Daj opiši malo tu štangu - jel se to zakvačiš iza koljena, onako ko prije 100 godina u parkiću, ili nešto drugo? Koliko mora biti visok strop?
    I kako se popneš gore ako si kilav kao ja?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Što više čitam ovaj topic, sve više shvaćam da bih i sama morala učiniti nešto po pitanju leđa, ali ne znam točno što.
    Bila sam kod ortopeda na pregledu kičme jednom (1) prije 4 godine. Onda sam išla na neke vježbe, pa prestala, bilo je sve ok dok sam se aktivno kretala (planinarenje i sl.), a od trudnoće se krećem sve manje i manje. Zadnji put sam se ukočila prije mjesec dana, mislila sam da se neću više pomaknuti s mjesta, ali eto ipak sam se pomaknula i funkcioniram jer moram.
    Nemam višak kila (bar to), ali su mi mišići prilično oslabili, a bolovi u leđima su češći i jači nego prije.
    Ne znam da li bih najprije trebala otići nekom stručnom na pregled (jer zapravo ne znam što kod mene "šteka" - jesu li samo mišići, ligamenti ili diskovi, i zašto me nekad užasno bole leđa, a ima perioda kad sam bez ikakvih problema). Ili da se jednostavno primim nekih vježbi?
    (moram priznati da zapravo ne znam ni gdje bih utrpala vježbanje za sebe... ali ako me netko ozbiljno uplaši, valjda će se naći vremena i za to )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Daj opiši malo tu štangu - jel se to zakvačiš iza koljena, onako ko prije 100 godina u parkiću, ili nešto drugo? Koliko mora biti visok strop?
    I kako se popneš gore ako si kilav kao ja?
    štanga se može "upucati" između dva zida, (koja su relativno blizu), ili, kao što ćemo mi ubušiti u strop dvije kuke i onda na to objesiti štangu koja je na dva lanca.
    mamazika, štanga je dugačka cca 80cm, visi onoliko koliko otpustiš lance i može ići na ove naše stambene stropove (samo je treba upucati u nosivi dio)

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majko mila
    ajme se još malo družiti prije nego se sva polomiš

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to je onda više kao neki trapez?!?!? A kako se popneš na to? Stolac, lojtre ili nešto treće?
    Ajme, ne smijem ni zamisliti što bi moji klinci radili po tome. Sad im je glavna zabava jahati na naslonima od fotelja i dvosjeda i onda se bacati s njih (naravno na onu dublju stranu).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma to je visoko, skroz pri stropu - ne mogu oni do tamo.
    a ti ćeš ili malo poskočiti i prihvatiti se ili ćeš si dogurati stolac.
    čuuuu, piiiiitanja!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad mi je jasno, to služi za objesiti se na ruke. Ja bi nešto za zakačiti se iza koljena pa da visim kao šišmiš. To sam zadnji put napravila prije nekih 18 godina dok sam spremala ispite na faksu, na onoj trodjelnoj penjalici u parkiću (srednja, najviša, stopala zakvačila sa strane) i bilo mi je super. Sad da probam... ne znam kako bi se vratila natrag, morao bi me netko skinuti. Ma vraga, ne znam ni kako bi se popela gore. A ni da li bi penjalica izdržala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zato postoji ova štanga - objesiš se i visiš, svaki disk ti se složi na mjesto, a nemaš problema sa silaženjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •