-
Pita od jabuka s pudingom
Baš mi je neobično okusiti jabuku koja nije u društvu cimeta 
Prhko tijesto:
150 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
65 g šećera
1 jaje
65 g maslaca
Nadjev:
2 pudinga od vanilije
100 g šećera
500 ml soka od naranče (ja sam stavila Juicy, ali ću drugi puta cijediti, a vrijedi probati i varijantu sa bijelim vinom)
6 srednjih jabuka
Pokrov:
500 ml slatkog vrhnja za šlag (ja sam stavila 2 vrećice praha za šlag smiksanog u 200 ml mlijeka)
2 vanilin šećera (ja sam stavila jedan)
Za posipanje:
malo kakaa ili naribane čokolade
Sastojke za prhko tijesto umijesiti i utisnuti u kalup za torte (fi 26 cm). Puding skuhati u narančinom soku i u njega umiješati naribane jabuke (ne morate čekati da se ohladi) te smjesu rasporediti po tijestu. Pecite na 180 C oko 30 minuta. Na ohlađeni kolač premažite šlag i posipajte naribanom čokoladom.
http://public.fotki.com/kljucic/album/dsc00102.html
Posljednje uređivanje od kljucic : 27.09.2010. at 22:49
-
Ovaj isto zvuči i izgleda odlično! Neobična mi je ova kombinacija pudinga, soka od naranče i jabuka. Svakako ću isprobati. Hvala na receptu!
-
Izgleda super,morat ću isprobati ovaj recept
-
Radim slično ali zdinstam jabuke u malo vode i u tome skuham puding!!!
-
Ja radim nešto vrlo slično:umjesto tijesta redam petit kekse.
Brzo i prefino.
-
Ma i ja radim, recimo biskvit pa jabuke u pudingu na soku od jabuka/vodi, ali meni je tu baš fora ovaj sok od naranče!
-
fino zvuči, moram to probati. možda bi umjesto šlaga išlo i malo šauma posušenog ...
-
A ja opet pravim pitu od visanja s pudingom od vanilije i prefina je!
-
pojela sam zasad cijeli red. naživcirao me šlag, brate mili, ko da samo njega jedeš. možda mi nije dobra ta vrsta (sania, neki plavo bijeli tetrapak). a ispod kissseeellloo.
onda sam ga lijepo žlicom skinula. i smiksala 2 bjelanjka i šećer. i posušila. i sad je mljac¨!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma